Askeri Araçlarda Ki Random Geometrik Şekiller ?
-
Redditte dolaşırken bu ara sıkca görmeye başladım bir makale okumuştum bununla ilgili fakat bulamadım hatırladığım kadarıyla sanırım algılayıcılar tarafından algılanmaması için yapılıyordu.
Örnek resimler:
Aydınlatırsanız sevinirim
-
Tam anlamadim ama aerodinamik de olabilir radara yakalanmasini dusurucu etkiside olabilir
-
Radara yakalanmıyor diye birşey yok.
Hepsi yakalanıyor.
Sadece her radar yakalayamıyor.
Uçaklardaki aerodinamik yapı için.
Zırhlı araçlarda da adı üstünde, mayın patladığı zaman etkiyi yanlara paylaştırıp absorbe edebilmek için.
-
Siz beni yanlış anladınız beyler geometrik çizimler diyim daha anlaşılır olur :)
-
aerodinamik ile ne alakası var amk. üstündeki sadece boya. boya ile denge sağlamanın ne alakası var.
adam diyorki bu boyalar ne için böyle ? sırf şekil olsun diye ibneliğinemi yapmışlar yoksa görntü olarak birşeylerden korunması içinmi yapmışlar.
-
zalimadam bunu yazdı
aerodinamik ile ne alakası var amk. üstündeki sadece boya. boya ile denge sağlamanın ne alakası var.
adam diyorki bu boyalar ne için böyle ? sırf şekil olsun diye ibneliğinemi yapmışlar yoksa görntü olarak birşeylerden korunması içinmi yapmışlar.
Ipnelik olsun diye yapmışlar :)
-
zalimadam bunu yazdı
ibneliğinedir hocam :D
-
Aerodinamik falan değil.Hocam durum şu pixel kamolar uzak mesafe kamuflajı için kullanılar gördüğün geometrik şekiller uzak mesafelerden bakıldığında fraktal oluşumu yapar ve gözle seçilmeyi zorlaştırır.Normal savaş durumlarında artık çatışma mesafeleri arttığı için bu tür kamuflajlar tercih ediliyor bazı ülkelerde.
Edit: Extra araştırmak için ismi digital camouflage olarak geçer
Cesnist tarafından 23/Eyl/15 11:05 tarihinde düzenlenmiştir -
Cesnist bunu yazdı
Aerodinamik falan değil.Hocam durum şu pixel kamolar uzak mesafe kamuflajı için kullanılar gördüğün geometrik şekiller uzak mesafelerden bakıldığında fraktal oluşumu yapar ve gözle seçilmeyi zorlaştırır.Normal savaş durumlarında artık çatışma mesafeleri arttığı için bu tür kamuflajlar tercih ediliyor bazı ülkelerde.
Fraktal den yola çıkarak :)
http://www.wired.co.uk/magazine/archive/2012/06/start/hiding-in-plain-sightÜrdün bile kullanıyor şuan sanırım :
0x656e tarafından 23/Eyl/15 11:08 tarihinde düzenlenmiştir
-
Kamuflaj ve/veya kimlik işaretleme amacıyla yapılmış olabilir. Düzensizlik geometrisi gibi bir adı var bu işin.
-
0x656e bunu yazdıCesnist bunu yazdı
Fraktal den yola çıkarak :)
http://www.wired.co.uk/magazine/archive/2012/06/start/hiding-in-plain-sightİşin o kısmını bilemem hocam o kadar bilgi sahibi değilim ama :) neden olmasın ? norveçli balıkçılar çalışıyor