folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Askeri Araçlarda Ki Random Geometrik Şekiller ?

Askeri Araçlarda Ki Random Geometrik Şekiller ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sherlock.
    r10aldinho
    r10aldinho's avatar
    Erkek

pixelated camouflage

İlk batışını ben gördüm güneşin, Gün dönümüne sen yetiştin, Kaptanı benim bu geminin, En son ben çıkarım, Panik etmeyin ___________________________________________________________ iletisim: www.tahribat.com@gmail.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hatayi
    hatayi's avatar
    Erkek

Su27 mi o?

Tarikat-ı Aliyyeyi Tahribadiyye
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek
    THT2005 bunu yazdı

Radar yakalanma olayi bildigim kadari ile gonderilen sinyalin cisme carparak  ortaya cikan goruntusudur. Ucaklarda ise bu gonderilen sinyal dalga her neyse ucak uzerinde bulunan artik boyamidir veya baskabirseymidir bunu emmesi. Yani yutma olayi oluyor. Boylelikle sinya geri gitmedigi icin gorunmez diye tabir ediliyor. Olay bu :) 

Radyo sinyalini emmek?

Olaylara karışmayın!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cankol
    cankol's avatar
    Erkek

Bakınız; F-117 nighthawk

Üstündeki kaplama sayesinde tespit yapılamıyor.

imza.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    piskopatix
    piskopatix's avatar
    Erkek
    YeniHarman bunu yazdı
    THT2005 bunu yazdı

Radar yakalanma olayi bildigim kadari ile gonderilen sinyalin cisme carparak  ortaya cikan goruntusudur. Ucaklarda ise bu gonderilen sinyal dalga her neyse ucak uzerinde bulunan artik boyamidir veya baskabirseymidir bunu emmesi. Yani yutma olayi oluyor. Boylelikle sinya geri gitmedigi icin gorunmez diye tabir ediliyor. Olay bu :) 

Radyo sinyalini emmek?

https://youtu.be/wtb4z9IUY88?t=286

instagram.com/macrlz
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo
    Kaan bunu yazdı
    Kaan bunu yazdı

Radara yakalanmıyor diye birşey yok.

Hepsi yakalanıyor.

Sadece her radar yakalayamıyor.

Uçaklardaki aerodinamik yapı için.

Zırhlı araçlarda da adı üstünde, mayın patladığı zaman etkiyi yanlara paylaştırıp absorbe edebilmek için.

Edit:

Ben araçların geometrisinden bahsediyorsun sanmıştım.

Neyse, kamuflajın uçaklarda pek bir avantajı yok. Sadece görüntü.

Havadaki jeti zaten gündüz gözle göremezsiniz, atak anında irtifa düşürür herşey için çok geçtir, görseniz de bir işe yaramaz. Gece de ışığı vardır ordan görürsünüz.

Tanklarda coğrafyaya göre boyarlar mümkün oldukça, o da uzaktan çıplak gözle görülememesi için.

Önemli olan sizin görmeniz değil, bilgisayarın onu algılamasıdır.

Radarlar arabanın park sensörleri gibi çalışır, ultrasonik vericiden sinyal çıkar, cisme çarpar geri döner. Sinyalin çıkış ve geri dönüş arasındaki süre hesaplanır, ses hızıyla işlem yapılır aradaki mesafe bulunur.

Bu şekilde cismin geometrik şeklini de algılamak mümkündür.

Hayalet uçaklarda geometrik şekillerinden dolayı çarpan sinyaller geri dönmez, yön değiştirir uzaklaşır.

Uçağı hayalet yapsalar da üzerindeki bombaları hayalet yapamıyorlar.

F35'leri F35 yapan budur, füzeleri dövdenin içindedir. Ama 2 tane aldığı için bir halta yaramıyor.

asdasda

Açıklama yapılmış fakat F35'leri çok gözümüzde büyütmemek lazım tamam 5.nesil olabilir ama sonuçta bi f22 değil :/ f22'nin üzerinde ki bombalar da gövde içinde üstelik çift motorlu vs.vs F35 ler yine genel amaçlı uçak olarak geçiyor yani f16 gibi . F22 ise avcı ucak tabi Rus Çin Varyasyonları da var neyse niye yazdım bunları bilmiyorum :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek
    0x656e bunu yazdı
    Kaan bunu yazdı
    Kaan bunu yazdı

Radara yakalanmıyor diye birşey yok.

Hepsi yakalanıyor.

Sadece her radar yakalayamıyor.

Uçaklardaki aerodinamik yapı için.

Zırhlı araçlarda da adı üstünde, mayın patladığı zaman etkiyi yanlara paylaştırıp absorbe edebilmek için.

Edit:

Ben araçların geometrisinden bahsediyorsun sanmıştım.

Neyse, kamuflajın uçaklarda pek bir avantajı yok. Sadece görüntü.

Havadaki jeti zaten gündüz gözle göremezsiniz, atak anında irtifa düşürür herşey için çok geçtir, görseniz de bir işe yaramaz. Gece de ışığı vardır ordan görürsünüz.

Tanklarda coğrafyaya göre boyarlar mümkün oldukça, o da uzaktan çıplak gözle görülememesi için.

Önemli olan sizin görmeniz değil, bilgisayarın onu algılamasıdır.

Radarlar arabanın park sensörleri gibi çalışır, ultrasonik vericiden sinyal çıkar, cisme çarpar geri döner. Sinyalin çıkış ve geri dönüş arasındaki süre hesaplanır, ses hızıyla işlem yapılır aradaki mesafe bulunur.

Bu şekilde cismin geometrik şeklini de algılamak mümkündür.

Hayalet uçaklarda geometrik şekillerinden dolayı çarpan sinyaller geri dönmez, yön değiştirir uzaklaşır.

Uçağı hayalet yapsalar da üzerindeki bombaları hayalet yapamıyorlar.

F35'leri F35 yapan budur, füzeleri dövdenin içindedir. Ama 2 tane aldığı için bir halta yaramıyor.

asdasda

Açıklama yapılmış fakat F35'leri çok gözümüzde büyütmemek lazım tamam 5.nesil olabilir ama sonuçta bi f22 değil :/ f22'nin üzerinde ki bombalar da gövde içinde üstelik çift motorlu vs.vs F35 ler yine genel amaçlı uçak olarak geçiyor yani f16 gibi . F22 ise avcı ucak tabi Rus Çin Varyasyonları da var neyse niye yazdım bunları bilmiyorum :)

https://www.youtube.com/watch?v=g4doIA3T9ps

F22 Raptor ve F35 projeleri tamamen çöptür. İki proje de iptal edilmiştir, F35'i sonradan para koparmak için tekrar gündeme aldılar.

Obama gelir gelmez ilk işi F22 projesini durdurmak olmuş.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

hocam çöp olsa hala kullanır mı ? veya kullanır mı dediğime bakma madem çöp gider bizim gibi ülkelere satar o uçağı ?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek
    0x656e bunu yazdı

hocam çöp olsa hala kullanır mı ? veya kullanır mı dediğime bakma madem çöp gider bizim gibi ülkelere satar o uçağı ?

Hocam adamlar para kazanmanın farklı yollarını bulmuşlar.

Video'daki konuşan adam bu uçakların tasarımcısı.

Bu uçakların görevi para harcatmak..

Toplam Hit: 5804 Toplam Mesaj: 40
askeri araçlar geometrik şekiller