Askeri Araçlarda Ki Random Geometrik Şekiller ?
-
pixelated camouflage
-
Su27 mi o?
-
THT2005 bunu yazdı
Radar yakalanma olayi bildigim kadari ile gonderilen sinyalin cisme carparak ortaya cikan goruntusudur. Ucaklarda ise bu gonderilen sinyal dalga her neyse ucak uzerinde bulunan artik boyamidir veya baskabirseymidir bunu emmesi. Yani yutma olayi oluyor. Boylelikle sinya geri gitmedigi icin gorunmez diye tabir ediliyor. Olay bu :)
Radyo sinyalini emmek?
-
Bakınız; F-117 nighthawk
Üstündeki kaplama sayesinde tespit yapılamıyor.
-
YeniHarman bunu yazdıTHT2005 bunu yazdı
Radar yakalanma olayi bildigim kadari ile gonderilen sinyalin cisme carparak ortaya cikan goruntusudur. Ucaklarda ise bu gonderilen sinyal dalga her neyse ucak uzerinde bulunan artik boyamidir veya baskabirseymidir bunu emmesi. Yani yutma olayi oluyor. Boylelikle sinya geri gitmedigi icin gorunmez diye tabir ediliyor. Olay bu :)
Radyo sinyalini emmek?
https://youtu.be/wtb4z9IUY88?t=286
-
Kaan bunu yazdıKaan bunu yazdı
Radara yakalanmıyor diye birşey yok.
Hepsi yakalanıyor.
Sadece her radar yakalayamıyor.
Uçaklardaki aerodinamik yapı için.
Zırhlı araçlarda da adı üstünde, mayın patladığı zaman etkiyi yanlara paylaştırıp absorbe edebilmek için.
Edit:
Ben araçların geometrisinden bahsediyorsun sanmıştım.
Neyse, kamuflajın uçaklarda pek bir avantajı yok. Sadece görüntü.
Havadaki jeti zaten gündüz gözle göremezsiniz, atak anında irtifa düşürür herşey için çok geçtir, görseniz de bir işe yaramaz. Gece de ışığı vardır ordan görürsünüz.
Tanklarda coğrafyaya göre boyarlar mümkün oldukça, o da uzaktan çıplak gözle görülememesi için.
Önemli olan sizin görmeniz değil, bilgisayarın onu algılamasıdır.
Radarlar arabanın park sensörleri gibi çalışır, ultrasonik vericiden sinyal çıkar, cisme çarpar geri döner. Sinyalin çıkış ve geri dönüş arasındaki süre hesaplanır, ses hızıyla işlem yapılır aradaki mesafe bulunur.
Bu şekilde cismin geometrik şeklini de algılamak mümkündür.
Hayalet uçaklarda geometrik şekillerinden dolayı çarpan sinyaller geri dönmez, yön değiştirir uzaklaşır.
Uçağı hayalet yapsalar da üzerindeki bombaları hayalet yapamıyorlar.
F35'leri F35 yapan budur, füzeleri dövdenin içindedir. Ama 2 tane aldığı için bir halta yaramıyor.
asdasda
Açıklama yapılmış fakat F35'leri çok gözümüzde büyütmemek lazım tamam 5.nesil olabilir ama sonuçta bi f22 değil :/ f22'nin üzerinde ki bombalar da gövde içinde üstelik çift motorlu vs.vs F35 ler yine genel amaçlı uçak olarak geçiyor yani f16 gibi . F22 ise avcı ucak tabi Rus Çin Varyasyonları da var neyse niye yazdım bunları bilmiyorum :)
-
0x656e bunu yazdıKaan bunu yazdıKaan bunu yazdı
Radara yakalanmıyor diye birşey yok.
Hepsi yakalanıyor.
Sadece her radar yakalayamıyor.
Uçaklardaki aerodinamik yapı için.
Zırhlı araçlarda da adı üstünde, mayın patladığı zaman etkiyi yanlara paylaştırıp absorbe edebilmek için.
Edit:
Ben araçların geometrisinden bahsediyorsun sanmıştım.
Neyse, kamuflajın uçaklarda pek bir avantajı yok. Sadece görüntü.
Havadaki jeti zaten gündüz gözle göremezsiniz, atak anında irtifa düşürür herşey için çok geçtir, görseniz de bir işe yaramaz. Gece de ışığı vardır ordan görürsünüz.
Tanklarda coğrafyaya göre boyarlar mümkün oldukça, o da uzaktan çıplak gözle görülememesi için.
Önemli olan sizin görmeniz değil, bilgisayarın onu algılamasıdır.
Radarlar arabanın park sensörleri gibi çalışır, ultrasonik vericiden sinyal çıkar, cisme çarpar geri döner. Sinyalin çıkış ve geri dönüş arasındaki süre hesaplanır, ses hızıyla işlem yapılır aradaki mesafe bulunur.
Bu şekilde cismin geometrik şeklini de algılamak mümkündür.
Hayalet uçaklarda geometrik şekillerinden dolayı çarpan sinyaller geri dönmez, yön değiştirir uzaklaşır.
Uçağı hayalet yapsalar da üzerindeki bombaları hayalet yapamıyorlar.
F35'leri F35 yapan budur, füzeleri dövdenin içindedir. Ama 2 tane aldığı için bir halta yaramıyor.
asdasda
Açıklama yapılmış fakat F35'leri çok gözümüzde büyütmemek lazım tamam 5.nesil olabilir ama sonuçta bi f22 değil :/ f22'nin üzerinde ki bombalar da gövde içinde üstelik çift motorlu vs.vs F35 ler yine genel amaçlı uçak olarak geçiyor yani f16 gibi . F22 ise avcı ucak tabi Rus Çin Varyasyonları da var neyse niye yazdım bunları bilmiyorum :)
https://www.youtube.com/watch?v=g4doIA3T9ps
F22 Raptor ve F35 projeleri tamamen çöptür. İki proje de iptal edilmiştir, F35'i sonradan para koparmak için tekrar gündeme aldılar.
Obama gelir gelmez ilk işi F22 projesini durdurmak olmuş.
-
hocam çöp olsa hala kullanır mı ? veya kullanır mı dediğime bakma madem çöp gider bizim gibi ülkelere satar o uçağı ?
-
0x656e bunu yazdı
hocam çöp olsa hala kullanır mı ? veya kullanır mı dediğime bakma madem çöp gider bizim gibi ülkelere satar o uçağı ?
Hocam adamlar para kazanmanın farklı yollarını bulmuşlar.
Video'daki konuşan adam bu uçakların tasarımcısı.
Bu uçakların görevi para harcatmak..