Askeri Mükalatlar İçin Nasıl Hazırlanmalıyım?
-
JuMaN bunu yazdıakustikelektrik bunu yazdıkaygusuz bunu yazdı
eğer kaybedersen spordan değil
konuşamamaktan cevap verirken elin ayağın titremekten kaybedersinevet katılıyorum,özgüveni yüksek olarak girmen gerekiyor,rahat tavırlarının olması gerekiyor.konuşurken adamların gözlerinin içine bakman gerekiyor. Spor sağlık falan genellikle sevmedikleri öğrenciyi elemek için kullandıkları bahanedir. Ben lisedeyken koşuyu neredeyse sonuncu olarak bitirmiştim mesela,üstünede gözümde hafif bozukluk varmış (sonradan öğrendim doktora gittiğimde),bunlara rağmen pilotluğu kazandım.Gözleri kartal gibi olan arkadaşımı da,gözünde hafif bozukluk var diyerek elemişlerdi.
Şimdi nerde pilotsun hocam ?
pilot değilim hoca,detay istersen pm gönder(raporlara kadar sakladığım için fotoğraf gönderebilirim).. ulu orta yazmamak gerek herşeyi :D
-
hocam bende geçen sene hazırlandım girdim mülakatlara benimki pek şanslı olmadı son dakika torpilimi kaybettim diye ama seninki insallah başarılı olur.Bu arada askeriyeden bi torpil bulma artık onların bi faydası kalmadı eğer varsa etrafında cemaat evleri git onlarda kal abilerle arayı kur onlar sana yardımcı olacaktır.Ben kesinlikle böyle birşey olmaz derken gözlerimke şahit oldum sana tavsiyem bu olur öyle birşey bulursan geçme ihtimalin %80 diyebilirim %20 lik kısmınada spor ve sözlü mülakatı ekleyelim.Şimdi nasıl çalışman gerektiğini detaylıca anlatıyım ben sana.
spor mülakatında geçen sene bizde minimum 4 barfiks,1dakikada 30 mekik,1.80 uzun atlama ve 400 mt koşu vardı.
koşu için hergün sabah 6buçukta kalkacaksın hocam ilk başlarda zor gelebilir ama sonra alışıyor bünye.Kalkınca gidip bir kibrit büyüklüğünde peynir ve su bardağının tam dolu olmayacak şekilde biraz daha az şekilde suyla birlikte hafif ekmek birlikte yiyeceksin.çok su içme koşuda çabuk kesilirsin.400 metre koşusu için her sabah bu öğünü yap sonra çıkıp 10-15 dakika yürü ama normal yürümek değil biraz daha hızlı yürüyüş sonra açma germe hareketlerini yaparsın onlarıda yaptıktan sonra asla depar atma!!! açma germeyi yaptıktan sonra hergün güzenli yavaş tempoda 1km sonra biraz daha hızlı tempoda ara vermeden 1km daha at sonra 500mt yürüyerek gel kalan 500de biraz daha hızlı tempoda at ama kesinlikle bu hızın depara ulaşmasın.Hergün eğer böyle yaparsan hem kilolarından kurtulursun hemde koşuyu 70 saniyede rahatlıkla koşarsın ben garantisini veririm yeterki hergün düzenli olarak bu işi yap. barfikste mümkün olduğu kadar fazla çek çünkü orda kimse çekemiyor :) senin bitane fazla çekmen çok çok farkettiriyor.barfiks çekmenin ince ayrıntısıda arka kol kaslarını geliştirmen olur bunu burda anlatmak uzun sürer en iyisi google amcaya sor:) 30 mekiktede rahatlıkla 38leri filan görürsün göbek filan yoksa.bundaki ince ayrıntıda kalkarken nefesini ver yatarken al böyle yaparsan normal çektiğinden bi 5-6 tane daha fazla çekersin. uzun atlamada yapılacak pek birşey yok ondada hergün çalışman gerekecek.kendini mümkün olduğu kadar ileriye atmaya çalış ayakların senden daha uzağa gitsin ama düşmeden yapman lazım bunu.
Sözlü mülakata gelince kendinden mümkün olduğu kadar emin ol rahat cevap ver kendini çok kasma sonuçta onlarda senin benim gibi insanlar diye düşün.Onlar otur demeden oturma kesinlikle.Çok sinirli bakma çokda gülme ikisinin arasında bi bakış yakala.Eğer sana Buraya girmekle ilerdeki hedefin ne derlerse sizin oturduğunuz yerdir de! hafif tebessümle bunlar onları cezbeden cümleler olacaktır.Hiçbilmediğin mesela nijeryanın sana nüfusunu sorarsa sende şakacı bi dille komutanım sizde bana bizim muhtarın nereli olduğunu söyleyin bende size onu söyleyim de :) yani çok kasma kendinden emin olduğun sürece geçersin.Söyleyeceklerim bu kadar kardeşim Umarım yardımcı olmuşumdur -
enesshn18 bunu yazdı
hocam bende geçen sene hazırlandım girdim mülakatlara benimki pek şanslı olmadı son dakika torpilimi kaybettim diye ama seninki insallah başarılı olur.Bu arada askeriyeden bi torpil bulma artık onların bi faydası kalmadı eğer varsa etrafında cemaat evleri git onlarda kal abilerle arayı kur onlar sana yardımcı olacaktır.Ben kesinlikle böyle birşey olmaz derken gözlerimke şahit oldum sana tavsiyem bu olur öyle birşey bulursan geçme ihtimalin %80 diyebilirim %20 lik kısmınada spor ve sözlü mülakatı ekleyelim.Şimdi nasıl çalışman gerektiğini detaylıca anlatıyım ben sana.
spor mülakatında geçen sene bizde minimum 4 barfiks,1dakikada 30 mekik,1.80 uzun atlama ve 400 mt koşu vardı.
koşu için hergün sabah 6buçukta kalkacaksın hocam ilk başlarda zor gelebilir ama sonra alışıyor bünye.Kalkınca gidip bir kibrit büyüklüğünde peynir ve su bardağının tam dolu olmayacak şekilde biraz daha az şekilde suyla birlikte hafif ekmek birlikte yiyeceksin.çok su içme koşuda çabuk kesilirsin.400 metre koşusu için her sabah bu öğünü yap sonra çıkıp 10-15 dakika yürü ama normal yürümek değil biraz daha hızlı yürüyüş sonra açma germe hareketlerini yaparsın onlarıda yaptıktan sonra asla depar atma!!! açma germeyi yaptıktan sonra hergün güzenli yavaş tempoda 1km sonra biraz daha hızlı tempoda ara vermeden 1km daha at sonra 500mt yürüyerek gel kalan 500de biraz daha hızlı tempoda at ama kesinlikle bu hızın depara ulaşmasın.Hergün eğer böyle yaparsan hem kilolarından kurtulursun hemde koşuyu 70 saniyede rahatlıkla koşarsın ben garantisini veririm yeterki hergün düzenli olarak bu işi yap. barfikste mümkün olduğu kadar fazla çek çünkü orda kimse çekemiyor :) senin bitane fazla çekmen çok çok farkettiriyor.barfiks çekmenin ince ayrıntısıda arka kol kaslarını geliştirmen olur bunu burda anlatmak uzun sürer en iyisi google amcaya sor:) 30 mekiktede rahatlıkla 38leri filan görürsün göbek filan yoksa.bundaki ince ayrıntıda kalkarken nefesini ver yatarken al böyle yaparsan normal çektiğinden bi 5-6 tane daha fazla çekersin. uzun atlamada yapılacak pek birşey yok ondada hergün çalışman gerekecek.kendini mümkün olduğu kadar ileriye atmaya çalış ayakların senden daha uzağa gitsin ama düşmeden yapman lazım bunu.
Sözlü mülakata gelince kendinden mümkün olduğu kadar emin ol rahat cevap ver kendini çok kasma sonuçta onlarda senin benim gibi insanlar diye düşün.Onlar otur demeden oturma kesinlikle.Çok sinirli bakma çokda gülme ikisinin arasında bi bakış yakala.Eğer sana Buraya girmekle ilerdeki hedefin ne derlerse sizin oturduğunuz yerdir de! hafif tebessümle bunlar onları cezbeden cümleler olacaktır.Hiçbilmediğin mesela nijeryanın sana nüfusunu sorarsa sende şakacı bi dille komutanım sizde bana bizim muhtarın nereli olduğunu söyleyin bende size onu söyleyim de :) yani çok kasma kendinden emin olduğun sürece geçersin.Söyleyeceklerim bu kadar kardeşim Umarım yardımcı olmuşumdurhocam bizde barfiks yok ondan rahatım ayrıca sabahın 6.30 da nasıl çıkıcam zaten o saatte kadar yatmıyorum ramazan dan dolayı 3-4 arası sahur yapıyoruz hafif yiyorum sahurdada havalar zaten sıcak olduğunda 6-7 gibi ancak uyuyorum
-
Mülakata kadar oruç tutma hocam sende idmanlarına yer ayır arkadaşın dedigi gibi hepsini yapmaya çalış kazandıkdan sonra oruçu tuttarsın.
-
kasma bu kadar hocam gata tipi kazanmisin onu mu halledemiyecen.
spor kismini salla onemli degil cok.mulakkatta rahat ve hareketlerine dikat et soyleneni cevapla bu kadar.
suzuk suzuk davranma, birde enesshn18 in dedigi tavirlara hic girme derim kan alabilirler belli mi olur.
-
kara kuv. astsubaylik icin girdigimde sporda barfiks felan cekemeyen bircok eleman sporu gecti.
sagliktada cok dikkat ediyorlar busene bi yakinimin oglu ellerini duz olarak ayaklarina ulastiramiyor diye elenmis.
saglikta soylenenlere dikkat ederek yaparsan sikinti yok.Uroloji kontrolu eger olursa elleyecekler yumurtaliklarini, ve domalirkende tepki verme.Bircok adam durakladi doktor bagiriyodu cok dalgami geciyosun lan diye.
sozlude ise arkadasima dunyanin magnetizmasini sormuslardi benimle ise futbol-tribun muhabbeti yaptilar.Holiganmisin diye felan sordular.O kadar.Nerelisin felan.
boy-kiloda sikinti yoksa bencede cok kasma.
KKK astsubayda olay bu.
cordelian tarafından 31/Tem/13 16:35 tarihinde düzenlenmiştir -
kilo vermek istiyorsan kat kat giyinip mesela sweetshirt üstüne polar hırka (evet bu havada) bol bol koşacaksın. ekmeği de kısıp iftarda hayvan gibi yemeğe abanmazsan terleyerek kilo verirsin.
bence bol bol koş hem 400 mt koşudan korkuyorum diyorsun yararlı olur ;)
-
400 mt koşarsın kardeşim hiç kasma. hafif tempoyla başlamak üzere sabah ve akşamları koş yorulana kadar. yavaş yavaş ritmini arttır. ve sigara içmiyorsundur umarım :)) diğer fiziki mülakatlar içinde tekrar et dakika dakika dene kendini olmuyacak birşey yok