Askerliğini Yapanlar...
-
bende size farklı bişey anlatyım torpil olmaz diyenlere torpilin kralı dönüyo orda iki kardeş ve bunların bir arkadaşı adamlar öyle bi torpil ayarlıolar ki istanbuldan izmire düşüolar aynı birlik aynı bölük ranzada altlı üstlü yatıolar arkadaşları yan ranzada adamlar öyle bitirdiler askerliği ,çoçukların babasının filo ları varmış galiba komutan devamlı onu soruodu kaç tırınız var bilmemne...
-
asker ocağı derler ya ana kucağı deil diye
derler ya cok uyanık olmayacaksın
meslek elektronik.acemilik bitti.usta birliği kıbrıs lefkose k.t.k.a bölüklere verildik.karargah ds. bl. düştük.takımlara verildiğimiz
gün bile bile en arkadan bl komutanına ben elk çiyim diye bağırdım.gel dedi ve hemen muhabere takımına geç güzel oldu.arazi takımı.
ama çok kötü birşeyde oldu.bölüğün gözünede batmış oldum.havan takımı çavuşları biri diyarbakırlı biride bitlis v.s öyle birsey.ikide
harbi cr. uğrasmaya basladılar.gidene kadar.askerlik zindan oldu.
torpil olmaz diyenlere guzel bir cevabım var alası oluyor.bl komutanı toprakcılık yapanın ask bitmez diyordu kendisi sivaslıydı alasını yaptı
en iyi görevlere hemserilerini verdi.
ara sıra bazı guzel seyler oldu.tabur karargahta haberci oldum uzun süre.bu iki ahbap çavuslarla baska turlu ugrastım bende.oda bende kalsın
-
sertan_06 bunu yazdı:
-----------------------------
bende size farklı bişey anlatyım torpil olmaz diyenlere torpilin kralı dönüyo orda iki kardeş ve bunların bir arkadaşı adamlar öyle bi torpil ayarlıolar ki istanbuldan izmire düşüolar aynı birlik aynı bölük ranzada altlı üstlü yatıolar arkadaşları yan ranzada adamlar öyle bitirdiler askerliği ,çoçukların babasının filo ları varmış galiba komutan devamlı onu soruodu kaç tırınız var bilmemne...
-----------------------------torpil anlatayım sana benim arkadaşlar istanbulda kankalarmış askerliği aynı bölükte yaptılar :) hatta yataklarıda dip dibeydi :D
-
TORPİLLİ ASKERLİK YAPAN İSİMLERDEN BAZILARI
Ergenekon sanığı Saldıray Berk`in yeğeni Baturay Berk de ikametgâhı olan İstanbul`da askerlik yapmış. Listede daha birçok general ve torpilli yerde askerlik yapan yakınları bulunuyor. Askerlik görevlerini babalarının dizi dibinde veya ikametgâhlarının bulunduğu illerde askerlik görevini yapan şanslı(!)askerlerden bazıları şöyle: 12 yakını vatani görevini torpilli denilebilecek yerlerde yapan Korgeneral Abdullah Atay`ın iki akrabası kendi ikametgâhlarında askerlik yapmış. Paşanın karısının Yeğeni Aydın Türköz ikametgâhı Diyarbakır`da, Yeğeni Alpay Atay ise yine ikametgâhı olan Ankara`da. 5 yakını kıyak yerlerde askere alınan Tümgeneral Abdullah Dalay`ın Teyzeoğlu İsmail Dalay ikametgâhı olan Balıkesir`de askerlik yapmış.Tümgeneral Abdullah Recep`in damadı Başar Demirel ikametgâhı olan Ankara`da vatani görevini gerçekleştirmiş. 9 yakını olan Tümgeneral Abdullah Yaşar Cihansız`ın yeğeni Mahir Alper Kılıçay tüm askerliğini Ankara`da, yeğeni Murat Çıtak Ankara`da, kız kardeşinin damadı Davut Özlem yine tüm askerliğini Ankara`da, yeğeni İbrahim Mert Çelebi ikametgâhı olan Ankara`da askerlik görevini yapmış
ASLAN GÜNER`İN OĞLU DA BABASININ YANINDA
5 yakını rahat yerlere verilen Tümgeneral Ahmet Yavuz`un oğlu Mehmet Selim Yavuz ikametgâhı olan Tekirdağ`da, 11 yakınıyla listede yer alan Korgeneral Aslan Güner`in yeğenleri Mustafa Güner ile Ali Haydar Güner, Şevki Güner, Aslan Güner, askerliklerini İstanbul ve Ankara`da, erkek kardeşinin damadı Mustafa Orhan askerliğini ikametgâhı olan Ankara`da, oğlu Alper Güner ise babasının yanında İstanbul Kuleli Askeri Lisesi`inde, diğer bir yeğeni İsmail Güner tüm askerliğini İzmir`de askerlik görevini yapmış.ERGİN SAYGUN`DA OĞLU YANINDA YAPTI
Listede 3 yakınıyla yer alan Tuğgeneral Azmi Utfan Cinek`in yeğeni Celal Kansu tüm askerliğini Ankara`da, erkek kardeşi Hakan Hamza Cinek İstanbul`da, teyzesinin oğlu Nurettin Şahin İzmir`de, Em. Orgeneral Ergun Saygun`un oğlu Tolga Saygun usta birliğini babasının görev yaptığı Ankara Sahil Güvenlik Komutanlığı`nda, acemi birliğini ise İstanbul Sahil Güvenlik Komutanlığı`nda yapmış. O sırada babasının görevi Genelkurmay Stratejik Dair Başkanlığıydı. Listede 3 yakınıyla yer alan Galip Mendi`nin amcasının oğlu Mehmet Refik Mendi ikametgâhı olan İstanbul`da, Tuğgeneral Göktürk Gökbayrak`ın kayın biraderi Nusret Hakan Mergen ikametgâhı olan İzmir`de, Tümgeneral Gürbüz Kayan`ın yeğeni Özen Kaya ikametgâhı İzmir`de askerliğini yapmışlar.IĞSIZ PAŞA`NIN YAKINLARI DA İKAMETGÂHLARINDA ASKERLİK YAPMIŞLAR
4 yakınıyla listede yer alan Hasan Iğsız`ın teyzesinin oğlu Mert Omay, dayısının oğlu Enis Çora Ankara`da, diğer bir teyze oğlu Bülent Omay ikametgâhı olan İzmir`de, 6 yakınıyla listede yer alan Korgeneral Hasan Memişoğlu`nun oğlu Mehmet Memişoğlu, erkek kardeşinin damadı Mustafa Kuru Ankara`da, yeğenleri Cem Kunt ile Cenk Kunt İzmir`de, Tümgeneral Hüseyin Kenan Hüsnüoğlu`nun bacanağı Mehmet Zeki Abidinoğlu Antalya`da, kayın biraderi Hasan Tahsin İnanç İzmir`de ikametgâhlarında vatani görevlerini yapmışlar.YAŞAR BÜYÜKANIT`IN DA 9 YAKINI VAR
9 yakınıyla listede yer alan Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt`ın damadı Ercan Caymaz ikametgâhı olan İstanbul`da, damadının erkek kardeşi Erhan Caymaz ikametgâhı olan İstanbul`da, 3 yakınıyla listede olan Tümgeneral Hüsmen Akdeniz`in erkek kardeşinin damadı Hasan Aydık ikametgâhı olan Kırklareli`nde, Tümgeneral İsmail Çelikbaş`ın yeğeni Kadir Gencay tüm askerliğini Ankara`da, Tümgeneral Kenan Koçak`ın dayısını oğlu Şükrü Aksungur tüm askerliğini İzmir`de askerlik yapmışlar. 4 yakınıyla listede yer alan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ`un yeğenleri İskender Özkuş, Kerem Özkuş Ankara`da, teyzesinin oğlu Ardan Er ile eşinin yeğeni Aykut Çarmıklı ikametgâhları olan İstanbul`da askerlik yapmışlar.
SALDIRAY BERK DE LİSTEDE
5 yakınıyla listede olan Korgeneral Saldıray Berk`in yeğeni Baturay Berk ikametgâhı olan İstanbul`da, halasının oğlu Umut Çağrı Çankaya İzmir`de, amcasının oğlu Tolga Berk İstanbul`da, Haydar Berk Ankara`da, Korgeneral Muzaffer Şen`in yeğeni Ferhat Şen ikametgâhı olan İzmir`de, diğer bir yeğeni Sinan Cengiz İzmir`de, Tümgeneral Naim Babunoğlu`nun yeğeni Ümit Alıcı ikametgâhı olan İstanbul`da, Tuğgeneral Raşit Atilla Önkök`ün yeğeni Kayacan Kavruk ikametgâhı olan İstanbul`da, kayın biraderi Tansu Bozkurt İstanbul`da askerlik yapmışlar.UĞURLU`NUN 9 YAKINI
9 yakınıyla listede yer alan Korgeneral Selahattin Uğurlu`nun oğlu Burçin Uğurlu ikametgâhı olan İstanbul`da, kayın biraderi Emrah Çapa Balıkesir`de, Tuğgeneral Süleyman Baysal`ın oğlu Bora Baysal ikametgâhı olan Ankara`da babasının yanında, Tuğgeneral Şenol Alpaslan`ın erkek kardeşi Birol Alpaslan ikametgahı olan Ankara`da, Tuğgeneral Tahir Bekiroğlu`nun amcasının oğlu Müjdat Bekiroğlu Ankara`da, Altı yakınıyla listede olan Tuğgeneral Taner Düvenci`nin kardeşi Tuncer Düvencı ikametgahı olan İstanbul`da Tümgeneral Tevfik Özkılıç`ın amcasının oğlu Hayri Özkılıç ikametgahı olan İstanbul`da, yeğeni Öke İsmet Özkılıç İstanbul`da, eşinin yeğeni Mehmet Miraz Polat İzmir`de, Tümgeneral Ümit Dündar`ın oğlu Özgür Saim Dündar ile kardeşi Ufuk Dündar askerliklerini İzmir`de yaptı. Korgeneral Yalçın Ataman`ın oğlu Erkin Ataman Ankara`da...Tümgeneral Yurdaer Olcan`ın eşinin yeğenleri Ali Bektaşoğlu ile Olcay Bektaşoğlu İzmir`de, teyzesinin oğlu Durul Tosunçolak ikametgâhı olan İstanbul`da askerlik yapmışlar.
-
Xsharez bunu yazdı:
opusdei bunu yazdı:
Acemi Birlik : 1.Alay-Çavuş Eğitim Taburu-2.Tank Çavuş Talimgahı-2.Tank Bölüğü-2.Tank Takımı
Usta Birlik: 6.HUDUD ALAYI-3.HUDUD TABURU- 11.HUDUD BÖLÜĞÜ- 2.HUDUT TAKIMI- ÖNDERSERT HUDUD KARAKOLU - ALBAYRAK/BAŞKALE/VAN
Her askerin kolay kolay göremeyeceği bir olayı anlatayım.
Mayıs ayı.Havalar soğuk tabi 2840 m yüksekte bulutların üzerinde askerlik yapıyoruz.İsteyenler facebook tan görebilir resimleri =)
Nikonda devrem 5-6 şahıs gördü.Karakol komutanımız tabur merkezinde.Bölük komutanımız da öle.Rütbeli olarak 1 uzman çavuş 1 de astsubay var.(astekleri saymayın)
Hemen rütbelilere bildirdik olayı.Astsubay geldi ve Keskin nişancı silahını aldı(accurize -- kanas değil).Hemen tespit yapmak için daha uygun bir noktaya geçti.Bizler de hemen hücum yeleği ve silahlarımızı yaptık.Eee karakol aynı zamanda sınır tellerinin hemen yanında.İran sınırı.Karakolda baskın alarmı verildi.Ben tankçı olduğum içinbaskın yerim tank.Hemen koştum.Tankın namlusunu malum böygeye çevirdim.Atış emri bekliyorum.
Astsubay tabur komutanını aradı.Atış emri istedi.Atış havan için daha uygundu.Ama tabur komutanı atış emrini vermedi.Aradan 1 saat geçtikten sonra alaydan haber geldi.Alay komutanı atış emrini vermiş.Kelle istiyorum diyor.Hemen 7-8 tane 81mm havan attık.Sonra alay komutanı aradı."Evlatlarım biraz sabırlı olun.İyi gözetleme yapın.Ben size destek gönderiyorum.20 dk da oradalar."20 dk sonra 2 tane kobra helikopter geldi.Roket yağdırdılar o bölgeye.Tabi tabur merkezindeki karakol komutanımız ve bölük komutanımız da yoldalar o sırada."Benim evimi basıyorlar ben burada kalamam hemen evime, karakoluma gitmem lazım" diyerek fırlamış.
Sonuç: 6-7 saat soğukta bekleyen ve götü donan bizler.Geç gelen atış emri nedeniyle kaçan teröristler.Ve alay komutanının yeni emri: Bu karakol ne zaman atış emri isterse derhal atış emri verilecek !
Ertesi gün alay komutanı geldi ve ben karakoldaki tankla sıksık devriye atmaya başladım sınırda :D
-----------------------------6ncı Hd. A. 1 nci Hd. tb. 3 ncu. Hd. Bl. 2 nci Hd. TK. uzunpunar/Çaldıran/VAN.... Benim en son bulunduğum bölge burasi idi. alyımıza bağlı en tehlikeli tabur 3NCU HD. TB. BAŞKALE idi.... ilk alayda S1 görevimde sualtı karakolundan gelen şehit haberini yazmışdım. Helal olsun arkadaşım öyle bi yerde yapmışsın askerliğini. en azından askerlik....
-----------------------------Saolasın Kardeşim.Türkiyenin en yüksek karakolunda askerlik yaptım.Haritaya bakınca hem en yüksek, hemde sınır çizgisinde olan bir karakolda.
Ama çok istediğim, hemde hemen her gece dua etmeme rahmen bir türlü şerefsiz pkk teröristleriyle çatışmak kısmet olmadı.Askerden önce dahi çok istedim çatışmayı.Bir tane bile olsa pezevenkleri öldürmeyi..
Ama kısmet olmuyor...
12 haziranda piç kuruları gelmiş mayın koymuşlar.Bizim karakolun bölgesinde...Sık sık tankla devriye attığımız bölge..
Bizim kobrayı uçurmuşlar havaya..
Genel kurmayın sitesinden öğrenebilirsin detayları...
Seferberlik ilan edilse gönüllü olarak en önde koşarım askere...
-
İSTEK ÜZERİNE DİĞER SÜRGÜN NEDENLERİM;
Sürgün 1 :
3 fındığı gözünüzün önünde parçaladıktan sonra afiyetle yiyorum, yediklerimi bir bütün olarak çıkartıyorum... daha sonra gözünüzün önünde kaybediyorum.... Sakın demeyin azında fındık tutuyorsundur. yada daha önceden fındık yutmuşsundur diye. herneyse ben bunu karargah kogusumuzun icinde yapdım. daha sonra askeriyede bilirsiniz askerlerin durumunu eğlenmek için herbi naneyi yeriz.... Bunlar başlamışlar tufanın nöbet tuttuğu mevziden ses geliyor, yok efendim tufan dolu şişedeki suyu dokunmadan boşaltıyor falan filan fişmekan... mileltte korkuyor nöbetten düşüyor. daha sonra karargah komutanı yüz başı çağırdı dedi evlat böle böle yapiormuşsun yap bakalım emredersiniz dedim fındık istedim adam getittirdi. yaklasık 8 rütbeli 5 asker var AMM odasındayız alayın. ben yapdım gösterimi adam azı acık yaklasık 40 saniye bana bakdı.. sonra durdu durdu VATAN HAYİNİ dedi direk. tabi ne alakası var diye lafa girdim. o bagirdi ben bagirdim o bagirdi ben bagirdim. daha sonra cıkdım oradan...... Aradan 2 gun gecdi herkes orenmiş benim numaramı daha dorusu adamların uydurdugu palavralarla NUMARA(LAR)IMI halbüki bi numara biliyorum. adam nöbetci saat 01:30 sularında yanına çağırdı. dedi numara yapiormuşsun.. evet komutanım dedim. yap ozaman dedi. bende yapdım.... o sırada elektrikler gitti geldi kısa sureli. Ki sınırda askerlik yapanlar bilir kesnlikle elektrik kesintisi olmaz alaylarda... herneyse bu başladı bak ben korkarım bidaha yapma ısıkalrı kaptma dedim komutanım ne diyorsun. ben kapatmadım ışıkları... adamda haklı en son elektrik kesintisi 3 sene once 7 saniye olmuş. her neyse adam hem korkuyor hem numara yap dior yeni numara tabi. ne yapayim dedim sende vardır numara dedi bende yok dedim yok dedim yok dedim adam anlamıyor yapcanda yapcan yapcanda yapcan ayar etti. dedim getir bana bi poşet fındık.. fındıkta fındık taptaze. bu yavru getittirdi. aldım fındıkları bütün cebleri doldurdum 1.5 - 2 kilo fındık aldım. adam dedi ne olcak bunlar dedim kaybolcak.. hadi kaybet dedi. dedim bu bole olmaz hepsini birden olmaz yani sabah kahvalti yapcam 1 avuc yicem olen yeek yicek bi avuc fındık yicem anlicaniz aptal yerine koydum..... ertesi gece nizamiye subayı nobetciymis cagirdi. dedi yap yapdim ben alay komutanının yeniyim dedi bana bi gosteri daha yapcaksın yok dedim baska bilmiyom dedim hakikatende bilmiyorum. illada yapcakmısım yoksa karışmazmış.. dedim getir bi poşet muz getittirdi gecenin yine bi yarısı. afiyetle yedim hepsini... eee hadi cıkart dedi. dedim burdamı cıkartcam ayıpp olur bunlar en fazla tuvalette cıkar dedim.... buda mal oldu. velhasılı kelam milleti aptal yerine koydum malen tertip emrimi çakdılar direk ASTSUBAYLARI KORKUTMAKTAN ASKERIN ....... TABURUNA SURGUNU UYGUN GORULMUŞDUR....
Sürgün 2 :
Malum Tabura sürdüler oraya giderken bi alt devrelerimde gelmişdi onlarla birlikte girdik taburdan içeri.. Önce dediler " telefonu olan varmı ula " ben tabi hiç ses etmedim acemi birliğimin ilk gününden beri telefon kullanıyordum.. Neyse yok mok dedi millet ben konuşmuyorum aradılar bulamadılar. Toplandık orada bi yerde, Bi rütbeli geliyor uzakdan.. geldi geldi ana sen Alay S1 yazıcısı deilmisin... Evet komutanım dedim... Ne işin var olum burda dedi.... Sürüldüm dedim.. Neyse dedi askere olum bunlari al gotur ben buldum yazıcımı dedi.. Bu seferde Tabur S1 yazıcısı olarak başladık işe... Yukarı çağırdı beni gittim. Dedi olum git valizini yerleşdir etrafı gez bak yemekhane nerde gazino nerde oren iyice yarında işine başlarsın dedi... Bende Emredersiniz komutanım dedim cıkdım.... Hemen kuytu köşe bi yer aramaya başladım. Malum telefonla konuşcam... Neyse buldum konuşdum akşam oldu koğuşa girdim yattım son tarafdan bir ranza verdiler... Girdim yorganın altına telefonla konusuyorum.. Osıra kapı açıldı içeri biri girdi koğuşun ortasında kapı.. girer girmez A. Kodumun cocuklarından biri telefon kullanıyormuş dedi yeni gelenlerde.... Ben telefonu bırakdım yalın ayak yavas yavas yürüdüm elemanın ustune sanki yanbından geccekmişim gibi. yanına geldim kafasını tuttum ranzanın metal sivri yerine vurdum... Kafa derisi sol tarafdan kafasının ustune kadar sıyrıldı... Neyse aldılar goturduler karargah komutanı cagırdı dedi sen kimsin daha dün 1 bugun 2 burasi asker ocağı uleynnn dedi.. Ben sırıttım. Bu sefer daha cok gerildi. Bak olum dedi seni sınıra sürerrim dedi. Burda muzik sesiylemi uyanmak istersin yoksa orda kurşun sesiylemi uyanmak istersin (Bu arada bizim sınırda sadece kaçakcı oluyor) durdum durdum.. Oraya gidenlerin hepsi sürgünmü gerekiyorsa bende giderim dedim güldüm... Adam siktir git alın sunu basımdan manyak olu manyak falan.. ertesi gün ana bi bakdım araba gelmiş beni ariyorlar sürmüşler gene s1 komutanı kosdu arabanın yanına dedim komutanım urasmayın emir büyük yerden. Adam öyle arkamdan bakdı...
Sürgün 3 :
Mimlendik artık bide çavuşum ayrıca piçim.. Adam diyor şu işi yap lan... ben diyorum tmm.. gelin lan buraya alt devrelere su işi yapın lan diyorum.. çocuklar direk yapior. rütbeli diyor ben sana demedimmi lan... bende diyorum demeseydin.. adam bu babanın bıyığımı lan diyor.. ben askerlere dönüyorum bakın buraya bu babanızın bıyığımı lan yapıyorum diyorum.... Adamlar diyor tüm devreler iş yapacak.. ben diyorum oldu canım kaynanan güzelmi... Bizi üst devreler ezerken nerdeydiniz yapmıcaklar... Rütbelileri öyle bi alışdırdımki. a.q. 3 ncu surgunume gelmişim kafa saten bozuk bide devrem vardı. Beytullah ÜLGEN herife rütbeli sorardı ne iş yapıyon sivilde... Herif başlardı. Tırnakçılık kapkaççılık esrar satiyorum evlere giriyorum.. Hakikaten böle bi herif annesiz babasız büyümüs yurtta. Diyarbakirliydi. O elemanla anılarımızı anlatsam altınıza sıcarsınız öle manyak bi herifdi.. ha kısaca bi olayını soleyim. '0 kişi ust devrelerimiz bi gun bunun ustune yurudu. çocuk güllmeye basladı. herifler ne o dayak yiceksin hosuna gitti sanirim dedi. Bizim BEYTO (Beytullah) yok oglim jiletimi yeni almışdım gece hepinize yetcek ondan güldüm dedi... (Hakikaten keser affetmez oyle bi tip).. herif oyle diyince biri tek bir soz bile edemeden cekilmişlerdi. her neyse.. Biz bunla birlik oldukmu arkadaş... Çvş.'um herif dior iştima topla adama diyorum tavla bitsin geliyorum. Adam diyor iştimaya cık. Bizim beyto geliyor sen kimi çağrıyon oglim dior sonra herif siz mi oturuyordunuz diyor. A.q. Yapcamızı yapiorduk Komutanalrımız affetsin. Ama psikoloji işte. Butun bir bölük illallah etmişdi bizden. Üst devrelerin masasında yemek yerdim bunun anlamını askere gidip devrecilik yaşıyanlar iyi bilir. Üst devrelerimin çavuşlarını s.kiyordum bakiyorlardı bunla BEYTO beraber susuyorlardı. Devreleri diyordu ulan çavuşlarımız bişi yapamiyor bizde susalim. Busefer alt devrelerimiz diyordu adamlara kafa tutuyorlar kumanda ellerinde en ön masada yemek yiyorlar teskereciler bişi diyemiyor aman biz dediklerini yapalım.Düzeni böyle kurduk. Bi gun geldi. Komutan dedi yeni tertiplerimiz gelmişdi onları al bahceye cikart gitcekelri yerleri okucak boluk komutanı sen ayır yerlerine dedi. Emredersiniz dedim. Cıkdık dısari elimde bi cubuk boluk komutanı okuyor sen uzunpınar diyorum zuku tuttu. sen bilmem nere zuku tuttu okudu okudu Tufan KAYA sendew yavrum dedi. Malen tertip emrin cıkmıs dedi. Eyw. dedim. Komutan ne dedin dedi bişi yok dedim. sikdir git dedi saten durmam dedim. ordanda suruldukmu karakola.....
Sürgün 4 :
Gittik karakola eh ulan ben başdan beri ne bok yemeye durmuşum alayda taburda bölükte hayat burda yat kalk dinlen üst devrelerin gitmek üzre bilmem ne a.q. sıkıldım anlatırken... burdan da sürüldük kuleye
Sürgün 5 :
Bi gün aşağıdan anons geçdi devrem.. Devrem ordamısn.. Burdayım devrem.. yeni toy geldi.. Anlaşıldı devrem.. Çok kıl biri burda bizi rahatsız ediyor dedi... Hallederiz devrem dedim. Allahmı soyletti ne... Aradan 15 gun geçdi sabah erken kalkıyorum kulede 4:30 - 5 gibi. Adamlar görev verdi her sabah kalkdığımda ahırın ustundeki uçaksavarın mayonunu ben temizliyorum. malum rakım olarak yüksek yerdeyiz sisden nemleniyor mayonlar onları açıp şeridi temizliyorum. temizledikten sonra 2 mermi sıkıyorum 100 mermi oluyor bi mayonda.... bigun yine kalkdım temizledim mayonu takdım arkadan sesler geliyor dedim heralde bizim devreler alt devrelere kızıyor. hiç oralı olmadım mayonu takdım kolu cekdim arkamdan bi ses "çavuş çavuş çavuş" orda sormuş o. cocugu çavuşunuz kim diye onlar gostermis mayon temizliyor diye. arkama kafamı çevirdim çevirir çevirmez a.ına kodumun çocugu bunların üstü başı ne böle dedi (Batıdan gelmiş erkek bi pusuda çamura yatalım, at peşinde koşdururken attan düşelim,, atın üstündeyken gene at çatlasın olduğu yere yığılsın biz üstünden yuvarlanalım, azcık yagmur yağsın o dağlar buz tutuyor gibi resmen basınca 15 20 metre aşağı sürüklendiğin oluyor, kulenin her yeri lığ çamur, adamın sinirlendiği vay efendim bu adamların botları neden boyalı deil. erkeklik yapcakya a.q. evladı.) Direk ucaksavarı cevirdim üzerine doğru ahırın en sona kadar adımımı attım adamın yanından mermiler 5 7 metre mesafeyle geciyor ama bi cevirebilşsem vurcam o.rospu cocugunu... Pezevenk beni tanımazsın etmessin ben de bu vatanın cocuguyum neyse sıkdım sıkdım 45 50 mermi attim ucaksavar ile. bu yavrum peşinden atla giderim die 43 kilometre kos karakola kadar. at olsa giderdim iyikide yokdu. neyse ertesi gün bi telsiz görüşmesi kuledeki tüm askerler aşağı. tufanın elinden silahını alın. (bu arada dagıtım izni kullanmadım 352 günde hic izne gitmedim onun verdiği psikolojik sorunlarda var tabi. aile sevgili sürgün) Neyse verdik silahı basdım indim aşağı... dediler aha surda komutanlar odaya bi girdim ana Galaksi yıldızlar savaşı gökyüzü gibi. Alay komutanı, tabur komutanı, bölük komtanı, J.Asyş.Kor.K. Askeri savcı, isth.bnb. a.q. dedim bura ne bole. dedi Alay komutanı olum ne oldu anlat. Dedim komutanım böle böle o adam kimki dedim. Bakın adam diyorum dedim benim gözümde rütbeli olamaz dedim. O kimki bana küfredebilri dedim. Ben buraya vatanımı, milletimi, şanımı, şerefimi namusumu korumak için gelmişim saten o kimki bana küfredebilir namusuma laf atabilir (tabi konusdukca sinirleniyorum inceldiği yerden kopcak biliyorum cünkü madem cezanın kralı gircek konusayım dedim...) O o.ospu cocugunu bulayım kafasına sıkmassam o. çocuğuyum dedim. Alay komutanı J.Asyş kor. K. bakdı sonra bana bakdı sikdir git dedi. cıkdık dısari, yüzbası cıkdı bi tane dedi habercisine kuledeki askerleri getir. diyorum 5 sene yatarım var... Biliyorsunuz boş silahla jarjör üstünde olmadan silahı birak rütbeli bırak asker bırak köpek canlıya doğrultmak suçken ben rütbeliye TSK nın sınırdaki en güzlü piyade tarafından kullanılabilir silahı olan Uçaksavarla ateş etmişim 45 50 mermi sıkmışım. diyorum 5 seneden cok olmasa bari...
Neyse ertesi gün oldu komutan dedi hadi yırttın gene... dedim kesin astsubay göt korkusuna ben sucluyum onun bi sucu yok dedi diyorum... halbuki o zulmettiğim devrelerim ve altdevrelerim. hepsi birden anlaşıp rapar yazmışlar hepsinin ifadesi aynı... ifadeleri su şekilde
Saat 05:50 sularında Astsb. Faruk TÜTEN komutasındaki öksüz gözetleme kulesi mangası çavuşu Faruk TÜTEN'İN hakareti sonucu P.Çvş. Tufan KAYA sinirlenip Astsb. Faruk TÜTEN'i korkutmak suretiyle havaya ateş açmışdır. arz ederim.
Bu ifade sayesinde ben yırttım. teskere günü geldi çattı şafak doğan güce tırı vırı comolokko bilşe kalmadı. güneş benim için doğcak ilk ben gidiyorum devrelerimden. lanet olsun gerisinide anlatmıcam moralim bozuluyor birde cok yazı yazdım ulan kitap yazsam ciltler sığmayan roman olur... neyse son gün gittik jandarma asayiş kolordu komutanlığında 27 gün devletin mermilerini boşa harcamaktan yattık 206 bin 400 kuruş versme kurtuluyormuşum mermilerin parasını yani bunuda demediler teskere aldığımız gün yattık geldik bole işte.. eksik cok sey var arkadaslar analtmadığım yüz üstünden anlattım olayları.. siz bizim pusu faaliyetlerimizi görseniz yıkılırsınız....
----------------------------- -
sertan_06 bunu yazdı:
-----------------------------vallahi hacım benim bulunduğum bolgede 1 kere torpil istemisdi adamın biri bizm rutbeli tmm dedi. en zor işimiz kazana bakmadır. kalorifer kazanı adamı oraya vermişdi cocuk askerliği boyunca kül yuttu ole adamlarda denk geliyor.. araziye cikmadi ama kül yuttu :D