Askerlik, Erteleme, Curuk Raporu, Gelecek Hakkında Soru...
-
xyzavp bunu yazdı
selamlar arkadaşlar
ben hipertansyon nedeni ile 1 sene erteleme aldim lakin 6-7 ay sonra ya askerlige gitmek veya durumum kotu ise çuruk raporu almak istiyorum. cunku calisan ve evli bir insan olarak önumu gormek istiyorum. Acaba 1 yildan once basvurma sansim var mı?
Hocam çürük almanın yolu burdan geçior işte..
Bak sana çürük verilecek o belli. Bu hastalık genetik oalrak gelmiş sana.. Ve bu hastalık kontrol altında tutulabilen bi hastalık ilaçlarla..
Onların derdi şu, çürük verecez ama verene kadar 3-4 sene boyunca her yıl gelip görüneceksin..
Yani çürüğü veririz de öle bedavadan değil gibi düşünülebilir.
O nedenle abicim sen işine bak..
Her sene gidersin ertelerler 3 veya 4. senede çürük alırısn.
Tabi gene de hakkınd ahayırlısı olsun,geçmiş olsun.Evlilikle falan da askerliğin alakası yoktur.
-
Arkadaştan her sene farklı bir parça alıyorlardı en son kolonoskobiye sokmuşlardı garibanı ve neticede aldı çürük raporunu.
-
Hocam git en ykaın askerlik şubesine heyete girmek istiyorum de. SEni en yakın askeri hastahanede 3-4 gün yatırırlar bakarlar. Sonra heyete girer raporunu alırsın. Bende diyabet var bende sistme bu şekilde işlemisti gittim taksimde 4gün yattım sonra taburu oldum ondan sonraki haftada heyete girip raporumu aldım. Askerliğe elverişsiz ama seferlik halinde askerlik yapar şeklinde rapor veriyorlar. Bende internetde çok okudum 6ayda bir gidip tekrar yatıcan inaırlarsa verecekler filan diye ama dediğim gibi 4gün yattım aldım raporu.
-
cevaplarınız için çok teşekkürler.
-
xyzavp bunu yazdızalimadam bunu yazdı
anladığım kadarıyla bir sene sonra ne olacağını bilmediğin için bizden bir fikir istiyorsun hocam
fikri söylim eğer hastalığın sana göre kalıcı ve ağır birşeyse evraklarını hazır bulundur ve bir sene sonra gitmemek için gereken işlemleri yap
bu bir sene içindede canını sıkma hayatına devam et sanki hiç gitmyecekmişsin gibi.
ben 15 ay yaptım amk bitmiyor hacı
hocam cevap icin tesekkurler
Sorum aslinda tam bu degil.. Sorum simdi askeri heyet 1 yil erteleme verdi hipertansyondan dolayi ama benim istegim 5-6 au sonra gidip neyse halimin ortaya cikmasi, yani bir yil beklemeden kaderimin belli olmasini istiyorum gideceksem askere gideyim, gidemiceksem gidemeyin ama bu belli olsun istiyorum,
acaba bu mumkun mu?
Hocam şimdi ben hava değişimi vs çürük'e kadar gitmiş birisi olarak sana anlatayım istersen ?
Hepatit B kaptım hastanede son 3 ayım kala ve çürük olmadan bitirdim şükür.
Şimdi sana heyet 1 yıl sonrası için kontrol verdiyse o sana izin sonrası muayne için sevkli bir rapor vermiştir.
Yani o raporla 6 ay sonra gitsen de senin izin sonrası muaynen için 6 ay daha var o zaman gel derler. (SMK raporu da derler)
Arkadaşın da dediği gibi eğer bu ırsi bir hastalıksa ve geçmeyeceğine inanıyorsan kendini sıkıntıya sokma (inşallah geçer) bekle kontrol tarihini muafiyetini al devam et hayatına..
Askeri prosedür çok absürttür öyle tersten tutayım ortasından tutayım gibi bi şey yok.
Ne yazıyosa o 1 yıl sonrası için kontrolse 1 yıl sonra..
Erkene alamıyosun onu. Bekliyceksin.
Muafiyet için de çürüğe verilen yüzdeler var belirli yüzdenin üstündeyse istesen de gidemiyosun.
Ama altındaysa çürüğü reddedebiliyosun diye biliyorum. (Emin değilim yanlışım varsa bilen arkadaşlar düzeltsin. Yada gidince sorabilirsin)
Sen hiç bir şekilde canını sıkmadan hayatına devam et verdikleri tarihte tekrar git testlerini yaptır muafiyetini verirler devam edersin.
Sivil hayatında da karşına çıkmaz bile bu tür sorun.
Geçmiş olsun tekrar. -
HolyOne bunu yazdıdemirci bunu yazdı
askerlik her erkegin yapmasi gereken bisey
o ortami yasamanin sana katacagi cok sey var
Bana hiçbişi katmadı hayatımdan 6 ay aldı valla, hayatımda bidaha hiç muattap olmiycağım kırosu hanzosuyla yaşamayı öğrendim belki. Fakat çok daha iyi değerlendirebilirdim o 6 ayı.
katmayi diyorsun fakat yazarken bile kattiklari var. hayatinda gormedigin insanlari. 20 yil hic koyden cikmamis insanlari gordun.
vay be bunlarda varmis hayatta dedin. hayatinda bidaha bu kadar degisik insani bir araya toplayamazsin. kayip olarak dusunursen evet kayip denebilir.
ama katmadi diyemezsin bence :)
-
Sen git askere sana uygun bi iş çıkar , her kez çatışmaya gitmiyor, o ocakların eminim senin yapacağın bi işe ihtiyacı vardır. Borcunu öde :)