Askerlik, Erteleme, Curuk Raporu, Gelecek Hakkında Soru...
-
hocam eğer hayatını etkileyecek bir rahatsızlığın varsa zaten askere almazlar ama sırf çürük raporu almak için bir çaba içerisine girersen büyük ihtimalle buna temaruz derler.
nolanded tarafından 18/Oca/14 09:46 tarihinde düzenlenmiştir -
ben yapmayayım demiyorum zaten 5ay 5gün kısa yapacağım, anlatamadım herhal.
zaten tansyon hastasıyım eger belirli bir derece üstü istesem İstesemde gidemiyorum lütfen yanlıs anlasılmasın gitmemek gibi derdim yok. Eger o zaman iyisin derse hastane giderim. Ama bir çoğunun anlamadığı şey hayatta zaman ve şekil ilişkisi. Yani benim 1 yıl sonra 5 ay gitmemle 6 ay sonra gitmem arasında maddi manevi dağlar kadar fark var.
arkadaslar lütfen konuyu baska yönlere çekmeyelim. Sorum açık ve net.
1sene ertelemeden önce gitmek istiyorum ister alsınlar, ister almasınlar. Ama birşey yapsınlar ki 1 yıl beklemeyim.
sorum boyle bir imkan var mı idi? bu kadar basit net nerelere çekdiniz ya... Bu platforma yakısmayacak tuaflıkta...
xyzavp tarafından 18/Oca/14 09:56 tarihinde düzenlenmiştir -
bu yasta ne hipertansiyonu hafiz
-
hojucuk bunu yazdı
bu yasta ne hipertansiyonu hafiz
28 yasındayım hocam bizim ailede genetik, dedem beyin kanamasından vefat etti... Tansyon hastası olmayan ailemde insan yok kücük kuzenlerim hariç...
-
oralarda stres yaparsin tansiyon basina is acmasin. askerlik subene muracaat et, ben kendimi iyi hissetmiyorum, askerlik yukunu kaldiramayacam diye simdiden baslat islemleri. bu irsi hastalik ve hastalik neticesinde gelen rahatsizlik ve olumleri iceren ailevi rapor evraki ile ongordukleri hastaneye yonlendirip , doktor teshisine gore curuk(muaf) edebilirler
-
hojucuk bunu yazdı
oralarda stres yaparsin tansiyon basina is acmasin. askerlik subene muracaat et, ben kendimi iyi hissetmiyorum, askerlik yukunu kaldiramayacam diye simdiden baslat islemleri. bu irsi hastalik ve hastalik neticesinde gelen rahatsizlik ve olumleri iceren ailevi rapor evraki ile ongordukleri hastaneye yonlendirip , doktor teshisine gore curuk(muaf) edebilirler
Dostum
Yoklamada gittim, askeri hastaneye yonlendirdi. Heyete girdim. seni bu sekilde gonderemeyiz, bir yıl erteleme verecegiz, onumuzde ki sene de bu sekilde olursan muafiyet verecegiz dediler.
dediğim gibi o zaman a iyi olursam gideyim, kotu olursam muaf versinler ama bir yıl beklemeyeyim insallah daha önce gitme sansım olur, zaten bunun olabilirliğini sormak istedim mühridlere...
-
gitmeden al ne diyolarsa onu yap birazda diret sende bişey diyolarsa alternatif yolları dene
pezevenkler bizim kışlaya bel fıtığından ameliyatlı bi poşet gönderdiler çocuk ayakta duramıyodu
gata ya sevk ettik onlarda sende bişey yok diye psikiyatriye sevk ettiler
-
anladığım kadarıyla bir sene sonra ne olacağını bilmediğin için bizden bir fikir istiyorsun hocam
fikri söylim eğer hastalığın sana göre kalıcı ve ağır birşeyse evraklarını hazır bulundur ve bir sene sonra gitmemek için gereken işlemleri yap
bu bir sene içindede canını sıkma hayatına devam et sanki hiç gitmyecekmişsin gibi.
ben 15 ay yaptım amk bitmiyor hacı
-
Adam evliyim yazmış, elaman evlenmeden önce aklın neredeydi yazmış. Dayı sen neyle besleniyon?
-
zalimadam bunu yazdı
anladığım kadarıyla bir sene sonra ne olacağını bilmediğin için bizden bir fikir istiyorsun hocam
fikri söylim eğer hastalığın sana göre kalıcı ve ağır birşeyse evraklarını hazır bulundur ve bir sene sonra gitmemek için gereken işlemleri yap
bu bir sene içindede canını sıkma hayatına devam et sanki hiç gitmyecekmişsin gibi.
ben 15 ay yaptım amk bitmiyor hacı
hocam cevap icin tesekkurler
Sorum aslinda tam bu degil.. Sorum simdi askeri heyet 1 yil erteleme verdi hipertansyondan dolayi ama benim istegim 5-6 au sonra gidip neyse halimin ortaya cikmasi, yani bir yil beklemeden kaderimin belli olmasini istiyorum gideceksem askere gideyim, gidemiceksem gidemeyin ama bu belli olsun istiyorum,
acaba bu mumkun mu?