Askerlik Hakkında Fikir Almam Gerek 365 GÜN
-
Merhaba Değerli Müridler,
Askere gidip/gitmeme(erteleme) hakkında çıkmazların içindeyim. Siz değerli aileme danışmaya karar verdim.
1993 doğumluyum. Önlisans diplomamı yeni aldım(dersleri anca verebildim). 2 sene daha tecil hakkım var.
Lakin bir yandan da gideyim geleyim herkes gibi diyorum. Üniversiteden 2013 yılında memleketime döndüm. O zaman gitmediğime pişmanım açıkçası.
Evime uzak olan(gidiş-geliş 30 km), çok mutlu olamadığım, para gelsin diye çalıştığım bir yazılım firmasında çalışmaktayım. Henüz 1 yılımı bile tamamlamdım(10 ay olmuş).
Sizlerden öneri bekliyorum, akıl bekliyorum, ne yapmalıyım nasıl yapsam daha iyi olur ? Teşekkür ederim.
-
ne kadar erken gidersen hayatını o kadar çabuk düzene sokarsın. Şartlar müsaitse git, aradan çıksın derim.
ben tecil bozdurup gittim, 2005'te teskere aldım, iyi yapmışım diyorum. -
2 yılda açıköğretim oku 6 ay yaparsın. Bir yandan çalış para biriktir ileride evlenirsen falan para lazım olacak. Askerde yaşın ne kadar büyük olursa diğer askerlerden saygı görürsün.
mkyb tarafından 30/Mar/17 13:19 tarihinde düzenlenmiştir -
valla bende bu dönem yükseğe yada askere gidicem sanırım askere gidip gelmem daha iyi araba alacam alamıyorum kendi işim dışında bir iş kovalıyım diyorum yapamıyorum. aklım hep askerlikte ben yokken 6 ay ne olacak nasıl dönecek vs vs en iyisi sanırım borcumuzu kapatıp gelmek
-
mkyb bunu yazdı
2 yılda açıköğretim oku 6 ay yaparsın. Bir yandan çalış para biriktir ileride evlenirsen falan para lazım olacak. Askerde yaşın ne kadar büyük olursa diğer askerlerden saygı görürsün.
valla saygı konusu göreceli hocam. şöyle ki ben 20 yıl boyunca kaçmış 42 miydi 43 müydü yaşında neydi bi asker vardı. Bölük komutanı okadar kaçtığı için acayip eziyet ediyordu.
ihtiyar çay getir çöpü dök yeri sil diyişleri hala kulağımda. Ama bir yöndende hakediyordu her hafta gidip yalandan psikolojik sorunum var diyip istirahat alıyordu normal hastaneden.
Edit : ama senin söylemeye çalıştığın şey bu değil alt üst devre muhabbetine giriyor :)
Ryans tarafından 30/Mar/17 13:24 tarihinde düzenlenmiştir -
4'e tamamla git . 2 yıllık bitirip gittim içeride farkın sadece 6 ay olmadığını öğrendim senle bot bağlayan tezkere alıyor sen 6 ay daha yardırıyon
-
İş iyi değilse
Eğitime devam etmeyeceksen
Düğün dernek aile vs sıkıntın yoksa
ASKERLİK NE KADAR ERKEN BİTERSE O KADAR ÖZGÜR AMELE OLUR HAYATA ATILIRSIN: YOKSA HEP Bİ ASKERLİK ERTELEMESİ OLACAK.
-
Bu zamanda uzun dönem askere gitmek akılsız adam işidir.
-
2 yıl daha açıktan okuyarak 4'e tamamlamanı tavsiye ederim. Bende şuan bu şekilde yapıyorum.
Aklımda 4'e tamamladıktan sonra yüksek lisans yapmak var olursa 2 yıl o, +2'de tecil hakkı var bu dönemde bedelli vurursa gitmemeyi düşünüyorum.
-
kiokhan bunu yazdı
Merhaba Değerli Müridler,
Askere gidip/gitmeme(erteleme) hakkında çıkmazların içindeyim. Siz değerli aileme danışmaya karar verdim.
1993 doğumluyum. Önlisans diplomamı yeni aldım(dersleri anca verebildim). 2 sene daha tecil hakkım var.
Lakin bir yandan da gideyim geleyim herkes gibi diyorum. Üniversiteden 2013 yılında memleketime döndüm. O zaman gitmediğime pişmanım açıkçası.
Evime uzak olan(gidiş-geliş 30 km), çok mutlu olamadığım, para gelsin diye çalıştığım bir yazılım firmasında çalışmaktayım. Henüz 1 yılımı bile tamamlamdım(10 ay olmuş).
Sizlerden öneri bekliyorum, akıl bekliyorum, ne yapmalıyım nasıl yapsam daha iyi olur ? Teşekkür ederim.
Sana diyeceğim tek şey oku 4 yıllığa tamamla aöften pişman olursun bende senin gibiydim sonra kendimi okumaya verdim yaş 27 ve
- Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk - Kazak Üniversitesi - Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Yüksek Lisans Mezunuyum,
- Anadolu Üniversitesi - İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Lisans Mezunuyum,
- Anadolu Üniversitesi - Bilgi Yönetimi Bölümü Önlisans Mezunuyum,
- Erzurum Atatürk Üniversitesi - Bilgisayar Programcılığı Önlisans Mezunuyum.
- Erzurum Atatürk Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Önlisans Öğrencisiyim.
bunları okudum iş sağlığı ve güvenliğine devam ediyorum şuan tecil bozdurdum mayıs ta askerim 21 nisanda yer belli olcak demem şu ki okuluna devam et askerden dönüşte zor olur okul okumak yaşta genç bence eğitime önem ver.
-
hic bekletmeden yarin atla otubusune birligine teslim ol