Askerlik Konusunda Bilmediklerim. Öğrenmek İstediklerim.
-
Lostok bunu yazdı:
-----------------------------
19 yaşımdayım ulan hiç sporla uğraşmadım koş deseler 2km normal koşarım sonra tıkanırım 4 yıllık bi okul kazanmak için dershaneye gidiyorum bla bla bla beni zorla komando seçerler mi yoksa istemiyom dediğimde tamam nı diyorlar?
-----------------------------"Emir, demiri keser" lafının tam yeri ! :)
-
ben komandoyum ne oldu ? şu an izindeyim. anlatacak çok şeyim var yaşadığım olay çok.
1. mesajı yazan arkadaşa katılıyorum. öyle komando olmak istiyorum gibi değil. yaşasan illallah dersin. bak 4 ayım var bununda 2 ayı bununda topu topu 1 ay yardırıp çekilecek tezkereye. anlatmak isterim ama ....................................................!.........................zaten TSK profesyonel orduya geçiyor sözleşmeli askerlik başlayınca 5 yıl görev yapacak yani jöh gibi olacak komandoluğa seçme yok artık.
-
Askerlik öyle tuhaf birşey ki...
100 kişi sana anlatsa bile gittiğinde farklı çıkabiliyor.Tamamen şans işi
-
olursun keskin ni$ancìda olur sun i$ acemi birligindeki tim komutanìnda bitiyor konu$ yakar atìslarìnda iyiyse alìrsìn kanasì ben bixi ciydim dövizli hakìm vardì bilerek kullanmadm egitimler zordur dahada zorlamalìsn kendini terdökmeyenin kanì dökülür ama usta birliginde rahatsn hele terör bölgesiyse abo ya$adn $ahsen biz kìraldk :) askerligin tadìnì bittikten sonra alìrsìn birde çìplak ayakla halya basmayì özlersin ;)
-
be_cool bunu yazdı:
olursun keskin ni$ancìda olur sun i$ acemi birligindeki tim komutanìnda bitiyor konu$ yakar atìslarìnda iyiyse alìrsìn kanasì ben bixi ciydim dövizli hakìm vardì bilerek kullanmadm egitimler zordur dahada zorlamalìsn kendini terdökmeyenin kanì dökülür ama usta birliginde rahatsn hele terör bölgesiyse abo ya$adn $ahsen biz kìraldk :) askerligin tadìnì bittikten sonra alìrsìn birde çìplak ayakla halya basmayì özlersin ;)
-----------------------------iyi demişsin eğitim önemli,ter dökmeyenin kanı dökülür
askeri tezlerde sık tekrarlanır ohalde şehit olan bazı askerler acemilikten hedef olur,doğru düzgün mevzi almamaktan v.s şeylerden
-
manisa 1.er eğitim tugayında her asker komando seçmelerine katılır sağlığı yerinde olan boyu kilosu uyan seçilir,(genelde kısa boylulardan tercih ederler) acemilikten sonra bir komando tugayına gider yani komando olur.sanırım her yerde böyledir
-
askerlik güzeldir. bi nevi yarı açık ceza ewi gibidir. askerde mantık arama mantığın bittiği yerde askerlik başlar. yeri gelir sürünürsün yeri gelir eğlenirsin kafana hiç birşeyi takmazsan paşalar gibi gider gelirsin.
-
peki hocalar ben gecen sene erteletmiştim tecili kaldırdım kasımda yolcu olacaktım.
kaza geçirdiğimden dolayı, sol ayağa diz altından 35 cm'lik bir platin takıldı.. İyileşme süreci anca kasım ayına doğru tam randımanlı bi ayak olur zannediyorum.
Kaza raporu vs herşey elimde duruyor bunu muaineye gittiğimde göstersem, 1 sene daha erteletme gibi bir şansım varmı :|sağlıklı gidip gelmek istiyorum, elinde fırsat varken yapma diyenler için hiç birşey söylemeyeceğim :)
sorumu yanıtlayan arkadaşlara teşekkür ederim. -
sen erteletmek istemesen bile onlar ertelerler merak etme ;) askeri hasteneye sewk ederler sonra doktorlar kontrol eder 6 ay yada 1 sene sonra yeniden kontrole geleceksin derler seni yollarlar werdikleri tarihte gittiğin zaman askerlik yapamıcak durumdaysan çürük werirler
-
next bunu yazdı:
sen erteletmek istemesen bile onlar ertelerler merak etme ;) askeri hasteneye sewk ederler sonra doktorlar kontrol eder 6 ay yada 1 sene sonra yeniden kontrole geleceksin derler seni yollarlar werdikleri tarihte gittiğin zaman askerlik yapamıcak durumdaysan çürük werirler
-----------------------------abi banada askeri hastane çart curt bişiler söylediler harbiden böylemi ya :|
beyler birileri açıklık getirsin şu yukarıdaki soruma :/ acayip merak içerisindeyim.