Askerlik Sistemi Sanırım Sonunda Değişiyor
-
Askerlik isteyene 3 ay oluyor
Genelkurmay ve Bakanlığın üzerinde çalıştığı taslağa göre “tek tip” askerlik geliyor. Buna göre herkes 2 ya da 3 ay temel eğitim alacak. Kalan askerlik süresinde ise isteyen aylık asgari ücreti ödeme karşılığında izinli sayılacak. Askerlik yapmak isteyenler ise asgari ücret alacak.
KaynakArduouS tarafından 14/Oca/16 13:46 tarihinde düzenlenmiştir -
Her türk asker doğarda arkadaş memleketin çivisi çıktı insanların kafa yapısı değişti.
Aslında sınırlarda ve güvenlik gerektiren bölgelerde profesyonel ordu yer alsa.
Ancak askerlik zorunlu olsa. 4 aylık yada 6 aylık yoğun bir eğitimden geçirilse insanlar. Ama cepheye sürülmeseler.
Bilim adamları, gerekli yeterliliği sağlayan fikir adamları ve öğrencilerde askerlikten istedikleri takdirde muaf olsalar en güzeli olur.
-
o dedikleri sistem sanırım şöyle oluyor . kendi şehrindeki bir kışlada bizim memur dediğimizle onların asker dediği arasında bişey oluyorsun . sabah işe gider gibi kışlana gidiyon bok pusur işlerle uğraşıon akşam evine dönüyon. galiba
-
Sistem mantıklı aslında. 1 sene ebene atlayacaklarına 3 ay atlıyorlar geriye kalan 9 ay devlete haraç veriyorsun.
-
Easx bunu yazdı
Her türk asker doğarda arkadaş memleketin çivisi çıktı insanların kafa yapısı değişti.
Aslında sınırlarda ve güvenlik gerektiren bölgelerde profesyonel ordu yer alsa.
Ancak askerlik zorunlu olsa. 4 aylık yada 6 aylık yoğun bir eğitimden geçirilse insanlar. Ama cepheye sürülmeseler.
Bilim adamları, gerekli yeterliliği sağlayan fikir adamları ve öğrencilerde askerlikten istedikleri takdirde muaf olsalar en güzeli olur.
zaten şu anda doğuda veya sınırda normal asker kışladan dışarıya çıkmıyorki. operasyona çıkanların hepsi uzman er ve erbaş. normal askerler kışlada geri hizmet. operasyonlarda bir tane normal asker göremezsin.
-
Askerlik sisteminin en çok değişmesini istediğim sebep üniversite okuma zorunluluğunu ortadan kaldırması. Herkes askerliği tecil ettireyim diye öyle böyle okumaya çalışıp mezuniyeti tamamlama uğraşında. Böyle oldu mu özellikle açıköğretim programlarındaki öğrenci sayısı fazlasıyla düşecektir. Herkesin üniversite okuması gerekmiyor. Piyasada haddiden fazla üniversite öğrencisi ve mezunu var. Bunun en büyük sebeplerinden birisi de, erkek mezun sayısının bu kadar fazla olmasındaki büyük etkenlerden birisi de askerliği kısaltması.
Uzun vadede üniversitelerin kalitesinin artmasına sebep olacaktır. Hemen etkisi görülmez elbette. Boş mezunların sayısına ciddi etki edeceğini düşünüyorum.
Austen tarafından 14/Oca/16 14:26 tarihinde düzenlenmiştir -
Çok yönlü incelenmesi lazım. Bence kadınlara da askerlik yaptırmak lazım, 3 ay ne ki :)
-
Austen bunu yazdı
Askerlik sisteminin en çok değişmesini istediğim sebep üniversite okuma zorunluluğunu ortadan kaldırması. Herkes askerliği tecil ettireyim diye öyle böyle okumaya çalışıp mezuniyeti tamamlama uğraşında. Böyle oldu mu özellikle açıköğretim programlarındaki öğrenci sayısı fazlasıyla düşecektir. Herkesin üniversite okuması gerekmiyor. Piyasada haddiden fazla üniversite öğrencisi ve mezunu var. Bunun en büyük sebeplerinden birisi de, erkek mezun sayısının bu kadar fazla olmasındaki büyük etkenlerden birisi de askerliği kısaltması.
Uzun vadede üniversitelerin kalitesinin artmasına sebep olacaktır. Hemen etkisi görülmez elbette. Boş mezunların sayısına ciddi etki edeceğini düşünüyorum.
Katılıyorum, şuanda diplomaya satın alınabilir bir belge olarak bakmaktayım çünkü herkeste var :)
Eskiden öyle değildi diplomaya değer verilirdi, saygınlığı vardı.
Ben de AÖF yazdım sırf askerlik yüzünden...
-
RETRET bunu yazdı
Çok yönlü incelenmesi lazım. Bence kadınlara da askerlik yaptırmak lazım, 3 ay ne ki :)
O kadın senin üstün olursa (ki olmasa da olur :) ) 3 ay boyunca, toplam 3 kere birer hafta neler çekeceğini düşündün mü hiç sen :)
-
Komple kaldırılsın, haraç verelim devlete.
-
bakanlık yalanlamış