Askerlik Sonrası Psikoloji

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Iruretta
    Iruretta's avatar
    Erkek

Genelde yanlız kalmaz sebep oluyor bu duruma. Koğuş arkadaşları içtima vs derken yoğun bir sohbet, muhabbet, sosyal ortam içinde buluyorsun kendini. Dışarıda oda ile yüz yüze bakıyorsun. Acil bir iş bulursan bütün stresin azalır.

http://yanduvar.blogspot.com/
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EdepsizPenguen
    EdepsizPenguen's avatar
    Erkek

yanlızsın sen hocam, aynı sorunu bende geçirdim, tamamen yanlızlıktan olan birşey, askerde cümbür cemaat tin şimdi hiç bi sikim yok, kendi başına ne yapıcağını bilmiyosun, aileni, arkadaş çevreni meşgul et, askerden önce aklında yapmak istediğin, yada yatığında çok hoşuna giden şeyleri tekrar et, en az 4-5 ay böyle geçer sanırım, ben çok zor çıktım o piskolojiden, 2.5 sene geçti bazen benimde sıkılıyor canım ama artık problem değil, anlık bi hissiyat..

Yüksek Fizik Mühendisi - Optik Sistem Mühendisi
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

21 sene olmuş halen öyleyim.. :D

geceleri uyuyamadığımdan - o zamanlar HBB tv vardı - sabaha kadar NFL izlerdim.. fena halde Amerikan Futbolu öğrenmiştim.. Çok zevkliydi.. 

ltcelik tarafından 15/Eyl/18 10:51 tarihinde düzenlenmiştir

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    archair23
    archair23's avatar
    Erkek

boşta kalma hocam kendine bir iş bul. ben gelir gelmez 2. ayda işebaşladım hiç sorun yaşamadım  o 2 ayda gezmiştim :)

Acer 4820TG i5 Ati 5650 & İphone 4 & iphone 6 & Turkcell Platinum & Ipad Mini Retina & Playstation 4 & GTA V & Logitech Z506 & Cookoo & Samsung Evo 250gb
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Erkek

2 aya düzelirsin. Askerliğin etkisi o kadar sürüyo

ftw
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek

Arkadas cevresinin etkisi. Askerde surekli muhabbet var bide 3 5 kafadengi adam bulduysan tekrar o yakalanmiyor. 3 5 aya gecer desem yalan tekrar eski hayatina adapte oldugunda duzeliyor sanirim hala beklemedeyim bende.

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Enquinx35
    Enquinx35's avatar
    Erkek

Askerde plan yapip hayal kurmak için çok vaktin oluyor. Aile özlemi manita özlemi bunlara eklenince, hayallere kapilip hirslaniyorsun. Ve gün gelip (aslında normalde yaşadıgın hayata dönünce) gerçek hayata dönünce bekledigin ve planladigin seylerle karsilasmiyorsun buda seni umutsuzluga sürüklüyor. Psikolojini bozuyor, toparlanmasi kisiden kisiye zaman gösteriyor ve herkeste farkli senaryolar yaşaniyor. Askerden önce kafa daha rahattilara geliyirsun... Hani keşke hiç büyümeseydik gibi.... Bende ayni seyleri yasadim hala etkileri üzerimde. Önemli olan sağlık ve ailen kardesim bunlar senin en degerli şeylerin, gerisini sktr etmeye bak. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Olm siz nasıl askerlik yaptınız amk. Biz siirtte sosyalleşmeye vakit bulamıyorduk. Psikolojim sikildiydi. 23:00 yorgunlultan devrilip, gece 1.30 da 2 -4 nöbetine gidip 4:40 da yatıp 6:00 da kalkıp gün boyu eğitim ve çalışma yapıyorduk. Hiç bitmeyen iş mi olur amkduklarım. Ayağımı memlekete attıktan sonra yaşadığım psikolojik yükselme paha biçilemez. 5 ay oldu askerden geleli, askere gitmeden önceki halime göre harikayım. Allah bozmasın.

Siz askerlik yapmamışsınız.

DrKill tarafından 15/Eyl/18 12:41 tarihinde düzenlenmiştir

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

bol sex + içki 

Minimalist Değilim Tembelim
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Erkek

Bir kursa filan yazıl.