Askerlik Sonrası Psikoloji

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek

Askerden geldikten sonra bir sene boyunca kafayı yememek için dizi film çevirileri yaptım böyle atlattım. Tavsiyem sana işe yarar biri olduğunu anlayacağın şeylere yoğunlaş

Troubles'll come & they'll pass
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeLLB0y
    HeLLB0y's avatar
    Erkek

Al bendende o kadar şuan askere geri alsalar kosa kosa gitmezsem ne olayım..ama benim sivildeki problemlerden dolayı askere dönmek isterim valla orası ilk başta kötü sonra yapıştır gitsin yani. Sivil hayat geçim sıkıntısı olunca maddi açıdan güçlü değilsen askerden sonra biraz daha zor oluyor.

Ama geçer gider senin suanki psikolojin dert etme farklı bir ortamdan geliyorsun hem birlikte yapılıyor bir çok şey bunun için boşluğa düşmüş gibi hissedebilirsin. 

Geçici de olsa bir ise girip çalışmayı dene dışarıdaki hayata adepte olursun biraz para biriktirip gezersin keyfine göre askerden döndün sonuçta hakkın gezip tozmak.

The End
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

asker dönüşü ben yatayım dinleneyim demeyin sakın. döner dönmez 2 gün yatın 3. ü gün işe başlayn imkanınız varsa yoksa psikoloji yerlerde.. hemen kendinize bir uğraş bulun yada. benim tahminim askerde size verilen görevleri bi süre sonra sorgulamadan yapıyorsunuz ve askerlik bitince bi anda boşluga düşüyosunuz. sonra beyin yapmaya alıştıgı şeyleri yapamayınca psikolojide bozuluyor. Ben eve geldiğimde askerden sonra sabah 6 da kalkıp evin tuvaletini temizledim farkında olmadan annem manyakmısın oğlum deyip geri yataga yollamıştı.  ( bu arada yol arma tarama faaliyetinde görevliydim) rahattı askerliğim

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    italyan
    italyan's avatar
    Erkek

2,5 ay oluyor. Birşeylerle oyalandım ettim ama olmuyor. Nasıl böyle düşebildiğime anlam veremiyorum. Bazen bişeylere hevesleniyorum devam ediyorum sonra bir anda düşüyorum. İletişimi koparıyorum. Hiçbir arkadaşımı arayıp sormuyorum.

Askerden öncede zordu. Bi başıma ayakta durmaya uğraşıyordum. Ana,baba,aile varken belki daha kolaydır diyorum. Döndüm. Yine o boşluk. Hiçkimsenin olmayışı. 

Kurulu düzeniminde içine etti askerlik. Yeniden o düzeni kuramadım. Ruh halim müsade etmedi. Kendi kendimi sabote ettikçe öfke duyuyorum.Toplanamıyorum. Sonum ne olacak bilmiyorum. 

Gerçek yoktur.Herşey yorumdur. - KKK - Düşünürseniz, acı çekersiniz. Şüphe ederseniz, delirirsiniz. Hissederseniz, yalnız kalırsınız. O yüzden koy goethe
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    do_som
    do_som's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

amk biz tunceliden geldik topragı taşı öptük yapmıyacağımız herşeyi yaptık extra hayat enerjisiyle. siz nasıl böyle oldunuz anlamadım amk :D

ben teskere aldıgım zamana dönüp dönüp 80 yaşına kadar yaşasam diyorum millet ne diyor :D

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dark_Lord
    Dark_Lord's avatar
    Erkek

Sohbet ve muhabbet istersen eğer telegram veya Whatsapp atman yeter.

"biz televizyon izleyerek, milyonerler, sinema tanrıları, rock yıldızları olacağımıza inanarak büyüdük ama olamayacağız... hepimiz heba oluyoruz... bütün bir nesil benzin pompalıyor, garsonluk yapıyor ya da beyaz yakalı köle olmuş... reklamlar yüzünden araba ve kıyafet peşindeyiz... nefret ettiğimiz işlerde çalışıyor, gereksiz şeyler alıyoruz..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SENAR1ST
    SENAR1ST's avatar
    Erkek
    Nikoteen bunu yazdı

Askerden geldikten sonra bir sene boyunca kafayı yememek için dizi film çevirileri yaptım böyle atlattım. Tavsiyem sana işe yarar biri olduğunu anlayacağın şeylere yoğunlaş

Bak bu doğru. Kendine bir amaç bul ve peşinden koş bu amaç seni yeni yerlere yeni insanlara yeni hayata götürsün ve özgürleştirsin.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek

İzmir'de yaptım askerliğimi, 15 ay uzun dönem olarak.

Allah belasını versin. Olmuş bitmiş gibi görünse de ne zaman askerlik muhabbeti açılsa nefesim daralıyor bunalıma giriyorum.

Teskereden 7 sene geçmiş ama hala dün gibi bütün zorlukları aklımda.

Kafama vuruyorum bedelliyi kovalamadım diye..

Allah nasib eder de yarın birgün oğlum olurda askerlik yaşı gelirse, evimi ocağımı satar bedelli yaptırırım yine göndermem o şerefsiz orosbu çocuğu rütbelilerin eziyet etmesi için..

Başka ülkelerde zorunlu askerlik var, bizde zorunlu sikiş var resmen..

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xxjokerxx
    xxjokerxx's avatar
    Erkek

hoş geldin askerlik şimdi başladı asıl

okmam yazmam yok möhür yada barnak bassam olmamı
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Wort
    Wort's avatar
    Erkek

Valla hocam benimde 100bin lira borcum var yaklaşık 1 yıldır çalışmıyorum.Arkadaş desen gerçek yüzlerini gördük tek tük konuştuğum insan var.Aralıkta tecil bitecek askeremi kaçsam diyorum borçlarım var için işinden çıkamıyorum.

Karanlıklara sitem edeceğimize hepimiz bir mum yaksak karanlıklar aydınlığa dönerdi…
Toplam Hit: 7036 Toplam Mesaj: 45
psikoloji askerlik