folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Askerlikle İlgili Bir Soru



Askerlikle İlgili Bir Soru

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2008
    Erkek
    KIZILYILDIZ bunu yazdı:
    -----------------------------

    o gün gelince seni sınava sokuyorlar. orada seçiyorsun uzun dönem olarak (ama yaptığın seçim %100 çıkacak diye bir garanti yok bilgin olsun). diyelim çıktı asteğmen oldun. anladığım kadarıyla sen askerliği meslek olarak yapmak istiyorsun.
    o zaman asteğmen görevini tamamlayacaksın bir kere. zaten görevinin bitmesine yakın teğmen oluyorsun. sonra bölük komutanına gidersin dersin ben subay olarak kalmak istiyorum diye.

    bu şekilde askerlik mesleğine atılmış olursun. bu halde gideceğin son nokta albay rütbesidir.

    eğer harp akademisi sınavlarına girip kazanırsan kurmay olursun. o zaman da orgenerale kadar yolun var. tabi senin yaptığın işlere bağlı.

    ha illa denizcilik diyip duruyorsun. bunun garantisini kimse veremez. birliğini kimse seçmiyor bilgisayar rastgele belirliyor.

    ancak önemli mesleklerde seçim yapılıyor; doktorluk gibi.

    askerden geleli 2-3 ay oluyor. bilgim yeterince taze.


    -----------------------------
    tmm hocam ShockMan Çok Sağol zaten Deniz Askeri Lisesi 1 puanla kaçtı 2 soru yüzünden :) Harp Okuluna hazırlanıyorum zaten lise 1den başlıyoruz haydi bakalım :) DHO olmazsa İtü O da olmazsa Karadeniz Teknik Olmadı Astsubaylık :)

    T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
Toplam Hit: 3613 Toplam Mesaj: 22