ASP İle İlgili Bir Soru .
-
Set yabancigoster=baglanti.Execute("Select Top 3 * From yabancialtkategori Order By id Desc")
Burda TOP 3 yerine , RANDOM yada TOP 3-6 arası gelsin istiorm... TOP 3 ü silip RAND yapmayı denedim fakat olmadı , random yapmam için ne yazmam gerekir? Teşekkürler..
-
http://www.petefreitag.com/item/466.cfm access mi, sql server mı, mysql mi??
çünkü istediğin sql'de random seçim. asp'de kolay da sql'de seçmen için db'yi bi söyle istersen
-
Set yabancigoster=baglanti.Execute("Select Top 3 * From yabancialtkategori Order By id Desc")
Set yabancigoster=baglanti.Execute("Select * From yabancialtkategori order by rand()")
i=3
do while i < 6 and not yabancigoster.eof
böle olabilirmi acaba?
-
@alp
DB access hocam. -
"select top 1 * from tablo order by rand(id*now())"
şunu bi dene olmazsa direk asp ile halledelim hocam :)
-
@ alp
Ekledim olmadı hocam. Hata verdi./Default.asp, line 76
Set belgeselgoster=baglanti.Execute("Select Top 1 * From yabancialtkategori order by rand(id*now())"
----------------------------------------------------------------------------------------------------^
@asortic
Hocam seninkiside aynı şekilde hata werdi -
abi syntax hatası vermiş, sonda kapatılmayan parantezi işaret ediyo
şöyle dene
Set belgeselgoster=baglanti.Execute("Select Top 1 * From yabancialtkategori order by rand(id*now())")olmazsa asp'den hallederiz ama amaç sql'de halledebilmek tabi :D
-
hocam parantez hatasını düzelttim fakat random kod calısmadı yani random cekmedi hiç.
-
abi access olunca kilitlendim :D sql server'da halledilirdi ama üzgünüm. asp ile şu şekilde yapabilirsin.
'baglanti kodlari
Set kayitseti = server.createobject("adodb.recordset")
SQL="Select * from yabancialtkategori"
kayitseti.open sql, baglanti,1 ,3Randomize
a = (rnd* kayitseti.recordcount)+1
kayitseti.move a,1edit: bunu yaptıktan sonra
<%=kayitseti("vsvs")%> dersen random bi kayıt seçilip gösterilmiş olur
-
tamam hocam Desc yerine Asc olarak sıralattım , 2 farklı sekilde daha sıralatmam lazım.. Varmı bu Asc tarzı başka kodlar yeniyim asp ye :)
-
asc -> ascending artan
desc -> descending azalanbu iki sıralama şekli yeterli gibi :) başka ne arıyosun söyle yardımcı olmaya çalışalım bildiğimiz kadarıyla.