ASP İle İlgili Bir Soru .
-
randomize
rand = int((rnd * 6)+1 )
set topxrand = conn.execute("select top " & rand & " * from tablo order by id asc")
budur :)
-
artan azalan , azalan artan şekilde sıralattım , 2 farklı şekilde daha sıralatmak istiorm hani random vs. işte bnde bilmiorm size soruorm varmı diye :)
4 kategoriden film cekiyor , artan azalan azalan artan olunca 2 kategori degişiyor. diger 2 kategoride random yapamadıgımdan aynı filmler geliyor anasayfaya.
-
işte benim yazdığım 1 ile 6 arası random bi top seçiyor mesela top 5 top 6 top 3 gibi ona gore sıralıyor işte :) senin iistediğin de bu değil mi?
-
@ Blitz
Şimdi cıkıorm akşama snn kodu denicem hocam olrsa yazarım.. yardımcı olanlara teşekkurler.. -
Blitz bunu yazdı:
-----------------------------
randomize
rand = int((rnd * 6)+1 )
set topxrand = conn.execute("select top " & rand & " * from tablo order by id asc")
budur :)
-----------------------------bu, baştan random sayıya kadar verileri çeker. arkadaş belli iki sayı arasındakini istiyo
mesela 4. kayıtla 8. kayıt
kaldı ki rand sayısı mesela 4 oldu gelecek kayıt ilk 4 kayıt olacak, 6 olursa ilk 6 olacak.
random olmuyo yani sadece gelen kayıtların sayısı değişiyo
-
abicim senin şimdi istediğin bi tablodaki verileri random olarak çekmek değil mi?
-------------------------------------------------------------------------
'baglanti kodlari
Set kayitseti = server.createobject("adodb.recordset")
SQL="Select * from yabancialtkategori"
kayitseti.open sql, baglanti,1 ,3Randomize
a = int((rnd* kayitseti.recordcount)+1)
kayitseti.move a, 1
-----------------------------------------------------------------------bunu yazarsan yabancialtkategori tablosundan her seferde random olarak bi tane veriye gitmiş olursun. mesela 30 veri varsa random olarak 26. kayıta gitmiş olursun. sayfa yenilendiğinde bu 26. kayıt atıyorum 17. kayıt olur. her seferinde farklı bi kayıt gelmiş olur.
<%=kayitseti("sütunadi")%> dersen her seferinde farklı kayıt yazdırmış olursun. diyelim ki 1 tane değil 1den çok kayıt yazdırmak istiyosun o zaman döngüye alacaksın. örneğin 5 kayıt yazdıracaksan
<%
if (a+5) <= kayitseti.recordcount then
for i=1 to 5
response.write kayitseti("sütunadi")
rs.movenext
next
else
for i=1 to 5
response.write kayitseti("sütunadi")
kayitseti.moveprevious
next
end if
%>kaç kayıt yazdıracaksan 5 yerine o sayıyı yazarsın.kısaca napıyo.
önce rastgele bi veriye atlıyo(a sayısı neyse) sonra 5 kez o rastgele veriyi ve ondan sonra gelen 4 veriyi yazıyo yani toplamda 5 veri yazıyo.
eğer 5 veri sornası yoksa. yani diyelim ki 30 veri var, random sayı 27 oldu 5 ekle 32. 32. kayıt olmadığı için hata vermesin diye. if ile kontrol ettik.
eğer 5 fazlası veri sayısını aşıyosa, 5 ilerisini değil de 5 gerisini yazıyo. sen bi bak da mantığına yatarsa kodları daha temiz daha sade şekilde yazarız.
hata da yapmış olabilirim kontrol etmedim