folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder ASP Mi PHP Kitabımı Almalıyım ?

ASP Mi PHP Kitabımı Almalıyım ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PHP-SEO Developer
    Erdem
    Erdem's avatar
    Erkek

arkadaşlar ben ASP veya PHP öğrenmeye başlayacam :)

Asp biliyordum eskiden yani az çok nasıl çalıştığı hakkında bi bilgim var (VB) baya baya benziyordu ...

Sonralarda PHP geçtim hazır portallar felan filan muhabbetiyle onların da kodlarını aç çok çöözdüm fazla bi farkı olduğu söylenemez

yani arkadaşlar ben şu anda ASP mi yok PHP mi öğrenmeliyim ...

piyasadan istanbul Akmar çarşısından kitabı temin edeceğim ama Kitabın yazarı kim olmalı ve tek başıma gerçekdende bi şeyler öğrenebilirmiyim ??

Bi Portal kendi portalımı oluşturabilirmiyim ...Forum VS VS ne diyorsunuz ???

Php for SEO nun ardından Php for Gcode (CNC)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    abicim aspmi kaldı artık asp.net dersen eyw. ama asp mi php mi dersen php derim...türkçe kitapları çok iyi bilmiyorum ama alfanın uzmanlar için php ve mysql kitabı var temel olarak php biliyorsan biraz kasarak o kitaptan çok şey ögrenirsin örnekleri felan çok iyi

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek
    kitap alma abü ya nette bir sürü var...

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

BuZuL bunu yazdı:
    -----------------------------

Ya nette bi sürü var,tariqatta destek oluyo :) hatta yazın topluca öğrenecektik ama olmadı :D oturup asp günceyi hatmettim resmen ama tek başına insan bir halt yapamıyor,uraşsam edit fln yaparım ama oturup sıfırdan bir halt yazamıyorum buzul hocam.Yani ne netten ne kitaptan olmuyor :D varmı bn öyle kendi halimde öğrendim diyen?Eğer varsa ben doğru kaynağı bulamadım demektir :D 

:)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    şu güne kadar sadece java için kursa gittim oda kendi kendime ugraşmak istemedigim içindir onun haricinde php c/c++ linux sql(Mysql,Mssql) javanın bir çok özelligi ve çneti kendi kendime ögrendim yani neymiş ögreniliyormuş

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

sandman bunu yazdı:
    şu güne kadar sadece java için kursa gittim oda kendi kendime ugraşmak istemedigim içindir onun haricinde php c/c++ linux sql(Mysql,Mssql) javanın bir çok özelligi ve çneti kendi kendime ögrendim yani neymiş ögreniliyormuş

Hocam herşeyin dökümanı var nette,allaha şükür az çok ingilizcemde var ing. dökümanlar için,kaynak kod,yardım almak için forumlar flnda var ama elden tutan olmayınca neyi nasıl yapıcaını anlııyamıyosun,dili öğrensende kullanamıyosun yani.Ayrıca sanırım üniye gidiyosun sandman biz daha lisedeiz, dersini fln almıyoruz yani bunların :) 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek
    wasd bunu yazdı:

BuZuL bunu yazdı:

Ya nette bi sürü var,tariqatta destek oluyo :) hatta yazın topluca öğrenecektik ama olmadı :D oturup asp günceyi hatmettim resmen ama tek başına insan bir halt yapamıyor,uraşsam edit fln yaparım ama oturup sıfırdan bir halt yazamıyorum buzul hocam.Yani ne netten ne kitaptan olmuyor :D varmı bn öyle kendi halimde öğrendim diyen?Eğer varsa ben doğru kaynağı bulamadım demektir :D 

abi valla sora sora bağdat bulunur oturacan başına kastıracan kendinden büyük işlere kalkacaksınki öğreneceksin.

sorunlarına tek tek yöneleceksin atıyorum portal yazacaksan kafanda önce iskeletini iyice oluşturacaksın şurda bunu burda bunu yapacam diye ondan sonra bir sorunda karşılaştınmı bilene soracaksın sordukça eksik yanını keşfedecek ve o yana doğru yönelecek ağırlık vereceksin.Yani habire kastıracan kafayı yicen gerekirse , gerekirse uyumican vs. vs. :D ben öyle güzel öğreniyorum ayrıca aldığın her kaynağı bi yere kaydet seni aşsada kaydet gün gelir işine yarar internetten siteleri dolaşacan başlangıç seviyesindeki bilgileri okuyacaksın tamam ben bunda adam oldum dediğinde bir üst konuya geçeceksin.

kaldıki veritabanı olaylarını iyi bileceksin asp günceyi biliyorsan zaten tek eksik yanın veritabanı kısmıdır hiç yapamazsan bile aç accesi bul kayıt kodlarını kaydet sil editle meditle zamanla öğrenirsin :D renenin upload ettiği bi rar vardı holy nini gönderdiği onu bulmak lazım o çok işine yarar veritabanı olayında en azından mantığını anlarsın.

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    ne dersi hacım sen hayallere kapılma okulda bunların hiç birinin dersi yok üstüne üstelik ben elektronikciyim ve lisede linuxa takla attırıyordum onunda dersini almadım....Abicim o kadar proje var o kadar yapılmış iş var hepsinin elinden bir tutanmı vardı.....Alıcagın en kral kitap gidicegin en süper kurs bile maksimum nette bulabilicegin bir dökümanı verebilirler sana ve ugraştırmadan sorularına cevap...Otur php blog yaz var olan bloguna modül yaz ne bilim kıy paraya benim gibi bir robot seti al ona kas boş olsun beleş olsun ama yap illa elinden tutulucak biri lazımsa kız bul o tutar :P

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

Şimdiii :D buzul hocam veritabanı eksiğim olduğu söylenemez,acceste dbye bağlanma,kaydetme,sütundan kolondan veri çekme o kadarda zor deil yapabilirim ama ne bileyim beceremiyom sanırım :D rene abi saolsun göndermişti o rar dosyasını haber scripti örneği vardı çok basit bişeydi ama giriş için harbiden mantığı kavratıyodu :)

answer to Sandman :D

Hocam robot olayı için PIC fln bilmek lazım uraşamam :D ben pc programlama web programlama istiom.Özellikle ilk olarak bi portal,ona uydurulmuş bi forum yazmak istiom ama session & cookie kullanımlarında sorunum var sanırım...Kız konusuna gelince ondada biraz sosyalite konusunda eksikliğim var sanırım :D :P

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PHP-SEO Developer
    Erdem
    Erdem's avatar
    Erkek

ASP mi kaldı derken bu sayfayı sallıyorum :) tabi :)

ben php ye giriyorum o zaman internetteki şeyler kısa kısa geçiyorlar adam akıllı hiç birisi bi şey göstermiyolar....

sadece write bu şu

diyolar yani bana bol bol örnek sunacak şeyler lazım :) çikita :)

yani en azından bi html üzerine PHP entegre edebilmeliyim HTML üzerinde Datebaseden okutma yapabilmeliyim ..

bunları gösteren şeyler lazım :)

bu arada herkese teşkkürler

Php for SEO nun ardından Php for Gcode (CNC)
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

@wasd
    hacım öncelikle artık ben bir dil ögrenim her işi yapim devri kapandı ya web'e gidiceksin ya desktop ya mobil....Buda yetmez birde üstüne üstelik plartform ve veritabanına hedef kitlesine felanda yönelmek lazım yani programcı adam öyle sabahtan akşama kadar hem kod yazmalı hemde piyasayı insanları bilmelidir... Şimdi web gidicem dersen .net'e bakmanı şiddetle tavsiye ederim ha yok daha open source teknolojiler gidicem dersen rubyonrails python php'ye bakıcaksın...dilin işini sectikten sonra aynı esnada database kısmına şiddetle egilmen bir yandanda software tasarım modellerini ögrenmen lazım hani iş dili bilmeklede bitmiyor...... umarım anlamışsındır ;) ha benim tavsiyem windows için kur visual studioyu hem bir desktop programlamaya bakarsın hemde web ikisini sana beraber sunuyor kesmedimi php felan işte o zaman ögrenirsin...

Birde not:Robot programlamak için illa PIC lazım degil ben javayla programladım şimdi .net denicem....kim sagda solda bu yanlış bilgileri veriyor bir yakalasam dövücem

Toplam Hit: 3123 Toplam Mesaj: 26