folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Asp.Net Paytr Entegrasyonu Yapabilecek (Ücretli İstek)

Asp.Net Paytr Entegrasyonu Yapabilecek (Ücretli İstek)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek
    Hannibal_King bunu yazdı

Chatgpt nin verdigi cevap komedi. Paytr dökümantasyonundaki örnek kodu kopyalamis. Açıklama kısmı da son derece eksik. Yazılım bilmeyen kişiler Chatgpt nin olayı çözdüğünü sanmasın diye açıklama yapmak istedim.

Konuya gelecek olursak entegrasyonu yapan kimse çıkmazsa yazarsın hocam. Angular falan anlamam ama backend tarafını çözeriz. Ben sana sistemin nasıl olması gerektigini aciklarim. Kodunu da yazarım. Zaten dökümantasyondaki kodun büyük kısmını aynı şekilde kullanacağız. IFrame entegrasyonu yapacağız. Veritabanina kaydetmese de olur demissin. Ama kaydedilmesi gerekiyor. Cünkü her isleme özel bir unique id olacak. Onu Paytr ile iletisimde kullanacağiz. 

Ücretide şöyle yaparız; benim programlamaya giriş kursunu çevrendeki yazılıma başlamaya niyetli 1 kişinin almasını sağlarsın.

Dediğim gibi yapacak kimse çıkmazsa yazarsın bana.

Paytr dokümantasyonu mu yanlış yoksa kodu yanlış mı kopyalamis hocam anlamadım?

Paslanmış bir uygulama geliştirici.. ##
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek
    end bunu yazdı
    rappermcs bunu yazdı
    zeybekustasi bunu yazdı

İlk sitedeki yazıyı görmüştüm ama üzerinden 6 sene geçmiş.

Mutlaka bi şeyler değişmiştir. 

Bionluka da baktım hatta dün biriyle anlaştım az önce cortladı. Adam windows sunucuya php kod atmış hocam bu çalışmıyor diyor. Aq çalışır mı sence?

Yani bionlukta da asp.net e kurabilen birini bulamadım.

En son buraya açtım :)

Pek zamanım yok kendim baksam 3 günüm gider...

hocam hiç uğraşma bence :)

Chatgpt yazılımcıların işini elinden almayacak beyler bu işi herkesin zaten yapabiliyor olması gerekiyor. Gelişmiş toplum olmak bunu gerektirir. 

10 gun sonra, "beyler hacklendim. 50 bin liralik urunum gitti." :D

neden acaba? :D

Sen clientId ni secretKey ini kime verirsen o senin hesabına erişir hocam. 

Burada chatgpt ile bağlantısını anlayamadım

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hannibal_King
    Hannibal_King's avatar
    Erkek
    rappermcs bunu yazdı
    Hannibal_King bunu yazdı

Chatgpt nin verdigi cevap komedi. Paytr dökümantasyonundaki örnek kodu kopyalamis. Açıklama kısmı da son derece eksik. Yazılım bilmeyen kişiler Chatgpt nin olayı çözdüğünü sanmasın diye açıklama yapmak istedim.

Konuya gelecek olursak entegrasyonu yapan kimse çıkmazsa yazarsın hocam. Angular falan anlamam ama backend tarafını çözeriz. Ben sana sistemin nasıl olması gerektigini aciklarim. Kodunu da yazarım. Zaten dökümantasyondaki kodun büyük kısmını aynı şekilde kullanacağız. IFrame entegrasyonu yapacağız. Veritabanina kaydetmese de olur demissin. Ama kaydedilmesi gerekiyor. Cünkü her isleme özel bir unique id olacak. Onu Paytr ile iletisimde kullanacağiz. 

Ücretide şöyle yaparız; benim programlamaya giriş kursunu çevrendeki yazılıma başlamaya niyetli 1 kişinin almasını sağlarsın.

Hayır hocam Paytr dökümantasyonu yanlış değildir. ChatGpt çok çok genel cümleler kurmuş. Aşama aşama net bir şekilde cevaplasaydı anlaşılır olurdu. İstek at ve gelen cevabı işle demiş. 

Ayrıca "direct api" kullanmasını söylemiş. Yazılımcının iFrame api kullanması güvenlik açısından daha doğru. Direct api'de müşterinin kredi kartı bilgilerini sen alıyorsun. Ancak iFrame api'de sen Paytr'ye içinde sipariş id değerinin de olduğu bir token gönderiyorsun. Sonra Paytr sana cevap olarak bir token dönüyor. İşte o cevap olarak gelen token ile iFrame açıyorsun. Müşteri iFrame içinde kart bilgilerini doğrudan Paytr'a girmiş oluyor. Ödeme sonrası Paytr senin callback url'ine istek atıyor.

Burada yazılımın işleyişine göre davranmak lazım elbette. Mesela kullanıcı login olmamıştır. Bu durumda ad, soyad, email adresi isteyen bir form açarsın. Formu doldurduktan sonra bu bilgileri kendi ürettiğin bir sipariş no ile bir yere kaydedersin(in memory, database vb.) ve aynı andada yine Paytr'a istek atarsın ödeme formunu açacak iFrame tokeni almak için.

Özetle bu senaryo için Google'a "Paytr .NET api" yazsan alacağın cevap chatgpt nin verdiği bu cevaptan daha sağlıklı olacaktır. Bu nedenle chatgpt'nin açıklamaları son derece eksik dedim. Sana ayrıntılı olarak açıklama yapmamış. Aşırı genel cümleler + örnek kod var. Sonra yazılımcı olmayan kişiler bu tarz başlıkları okuduklarında chatgpt'nin entegrasyonu yaptığını düşünecekler. Halbuki örnek kod zaten Paytr'ın dökümantasyonunda var.

Bu entegrasyonda yazılımcının sorumlulukları;  paytr ile ödeme işlemini tamamlamak, siparişi veritabanına kaydetme, ödemesi başarılı olan siparişleri müşteriye mail atma, oluşacak hataları veritabanına loglama, satış yapıldıkça telegram botu ile satıcıya bildirim atma, sistemde satış ortaklığı&kupon kodu şeklinde bir işleyiş varsa satış ortağına bildirim gönderme vb. vb. diye uzar gider. Chatgpt sadece dökümantasyondaki örnek paytr istek atma kodunu kopyalamış oluyor burada :)

Bunu böyle uzunca açıklama sebebim; yazılım bilmeyen kişiler chatgpt'nin bu örnekteki işi yapabildiğini sanmasınlar.

Benim deneyimlerime göre ChatGpt'nin iyi olduğu yerler kavramsal olan sorular. Mesela "Programlama dillerinde Type Safety kavramı ne anlama geliyor?" şeklinde bir soru sorarsan sana çok doyurucu cevaplar veriyor. Normalde belki 4-5 farklı blog yazısı okuman ve her yazıdan güzel gördüğün kısımları alıp kafanda birleştirmen gerekecek. Ama Chatgpt bazı noktalarda güzel açıklama yapıyor. Zaman kazanma açısından çok faydalı.

lrny.app
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Erkek
    rappermcs bunu yazdı
    end bunu yazdı
    rappermcs bunu yazdı
    zeybekustasi bunu yazdı

Bionluka da baktım hatta dün biriyle anlaştım az önce cortladı. Adam windows sunucuya php kod atmış hocam bu çalışmıyor diyor. Aq çalışır mı sence?

Chatgpt yazılımcıların işini elinden almayacak beyler bu işi herkesin zaten yapabiliyor olması gerekiyor. Gelişmiş toplum olmak bunu gerektirir. 

Payment almak secret saklamaktan ibraret gibi konusma hocam.

Conditionlarda ufacik bir hata yapsin bakalim chatgpt, nasil sonuclaniyor ondan sonra.

0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Erkek

şu sıralar smart contract yazmak için chatgptyi kullanıyorum gerçekten muhteşem bişey. tabiki birebir çalışan kodu yazamıyor ama sebebi daha iyi sorulmadığı için olabilir. gerçekten iyi kullanmaya başlayınca bağımlısı oluyorsunuz. 

konuya gelirsek hala destek lazımsa ben yardımcı olabilirim hocam

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    berk93
    berk93's avatar
    Erkek

Hocam Elimde hazır kodlar var. Dm den yazabilirsen kodları paylaşabilirim. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek
    Hannibal_King bunu yazdı
    rappermcs bunu yazdı
    Hannibal_King bunu yazdı

Hayır hocam Paytr dökümantasyonu yanlış değildir. ChatGpt çok çok genel cümleler kurmuş. Aşama aşama net bir şekilde cevaplasaydı anlaşılır olurdu. İstek at ve gelen cevabı işle demiş. 

Ayrıca "direct api" kullanmasını söylemiş. Yazılımcının iFrame api kullanması güvenlik açısından daha doğru. Direct api'de müşterinin kredi kartı bilgilerini sen alıyorsun. Ancak iFrame api'de sen Paytr'ye içinde sipariş id değerinin de olduğu bir token gönderiyorsun. Sonra Paytr sana cevap olarak bir token dönüyor. İşte o cevap olarak gelen token ile iFrame açıyorsun. Müşteri iFrame içinde kart bilgilerini doğrudan Paytr'a girmiş oluyor. Ödeme sonrası Paytr senin callback url'ine istek atıyor.

Burada yazılımın işleyişine göre davranmak lazım elbette. Mesela kullanıcı login olmamıştır. Bu durumda ad, soyad, email adresi isteyen bir form açarsın. Formu doldurduktan sonra bu bilgileri kendi ürettiğin bir sipariş no ile bir yere kaydedersin(in memory, database vb.) ve aynı andada yine Paytr'a istek atarsın ödeme formunu açacak iFrame tokeni almak için.

Özetle bu senaryo için Google'a "Paytr .NET api" yazsan alacağın cevap chatgpt nin verdiği bu cevaptan daha sağlıklı olacaktır. Bu nedenle chatgpt'nin açıklamaları son derece eksik dedim. Sana ayrıntılı olarak açıklama yapmamış. Aşırı genel cümleler + örnek kod var. Sonra yazılımcı olmayan kişiler bu tarz başlıkları okuduklarında chatgpt'nin entegrasyonu yaptığını düşünecekler. Halbuki örnek kod zaten Paytr'ın dökümantasyonunda var.

Bu entegrasyonda yazılımcının sorumlulukları;  paytr ile ödeme işlemini tamamlamak, siparişi veritabanına kaydetme, ödemesi başarılı olan siparişleri müşteriye mail atma, oluşacak hataları veritabanına loglama, satış yapıldıkça telegram botu ile satıcıya bildirim atma, sistemde satış ortaklığı&kupon kodu şeklinde bir işleyiş varsa satış ortağına bildirim gönderme vb. vb. diye uzar gider. Chatgpt sadece dökümantasyondaki örnek paytr istek atma kodunu kopyalamış oluyor burada :)

Bunu böyle uzunca açıklama sebebim; yazılım bilmeyen kişiler chatgpt'nin bu örnekteki işi yapabildiğini sanmasınlar.

Benim deneyimlerime göre ChatGpt'nin iyi olduğu yerler kavramsal olan sorular. Mesela "Programlama dillerinde Type Safety kavramı ne anlama geliyor?" şeklinde bir soru sorarsan sana çok doyurucu cevaplar veriyor. Normalde belki 4-5 farklı blog yazısı okuman ve her yazıdan güzel gördüğün kısımları alıp kafanda birleştirmen gerekecek. Ama Chatgpt bazı noktalarda güzel açıklama yapıyor. Zaman kazanma açısından çok faydalı.

Söylediklerine genel olarak katılıyorum zaten diğer cevabımda bu yüzden aşağıdaki cümleyi kurdum hocam. Chatgpt sana kurcalayacak didikleyecek örneği verir. Elbette entegrasyonu yapamaz ve yine tekrar ediyorum cümlemi Chatgpt yazılımcıların işini elinden almayacak beyler bu işi herkesin zaten yapabiliyor olması gerekiyor

dsYazılımcı aktif şekilde chatgpt yi kullanabilmeli prompt olarak doğru kelimeleri bulabilmeli, soruları sorabilmeli asıl değinmek istediğim nokta burasıydı. 

Yoksa çok çok standart olmadıkça bir entegrasyonu AI ürünlerine yaptıramayız. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek
    end bunu yazdı
    rappermcs bunu yazdı
    end bunu yazdı
    rappermcs bunu yazdı
    zeybekustasi bunu yazdı

Conditionlarda ufacik bir hata yapsin bakalim chatgpt, nasil sonuclaniyor ondan sonra.

Bunu her seviye developer da yapabilir takıldığın konu nedir?

Tamam nasıl konuşmamı istersin söyle o cümleleri kurayım.

rappermcs tarafından 17/Nis/23 14:10 tarihinde düzenlenmiştir

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Erkek
    rappermcs bunu yazdı
    end bunu yazdı
    rappermcs bunu yazdı
    end bunu yazdı
    rappermcs bunu yazdı
    zeybekustasi bunu yazdı

Bunu her seviye developer da yapabilir takıldığın konu nedir?

Tamam nasıl konuşmamı istersin söyle o cümleleri kurayım.

Checkout control flow hakkinda hicbir fikri olmayan bir insanla alaninda tecrube sahibi bir insani bir tutman cok iyiymis gercekten.

chat gpt cok iyi evet, ama ipucu vermesi acisindan basarili yalnizca. tutup da isini ona yaptiramazsin.

end tarafından 17/Nis/23 15:04 tarihinde düzenlenmiştir

0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Deveye sormuşlar neden boynun kalın diye, kendi işimi kendim görürrüm de ondan demiş. 

Hallettim yani :)

Şimdilik linkle ödeme alabiliyorum. İysico dan çok daha iyi bi teklif aldım onların sistemi ve örnek kodları daha anlaşılır. Bir ara inhouse şekilde eklerim ama şimdilik ödeme kısmı tamam.

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
Toplam Hit: 2655 Toplam Mesaj: 29
paytr