Asp.Net Paytr Entegrasyonu Yapabilecek (Ücretli İstek)
-
Anasını seveyim.
Bu mesleğin en zor yanı şu.
Oğlum bi servisin en basit anlamda bir inputu olur bir de outputu olur.
Bi şey verir bi şey alırsın.
Yazmışlar yazmışlar yazmışlar.
Oku oku oku dene dene dene.. çalışmasın yine dene dene dene...
Öğrenince kolay ama öğrenme aşaması için çelik gibi sinir lazım. Sakın bana basit demeyin. Ben de biliyorum bir işi bir kez yapınca basit olduğunu.
Her öğrendiğim işin sonunda hep şunu düşündüm BU İŞ SAHA BASİT BİR ŞEKİLDE ANLATILABİLİRDİ. Meslek hayatımda juniorlar beni genelde severler çünkü düşecekleri yerlerden ben paldır küldür düştüğüm için söylerim yani...
Şuan java 1.6 da legacy bi uygulama yazıyorum. Hep 1.8 çalışmıştım 7 gün sövdüm ama şimdi iyiyim.
Gerçekten bizim iş zor arkadaşlar zor..
İşte bu durumdan çıkınca kimse de gidip dokuman filan yazmıyor :)
Neden yazsın ben skildim o da skilsin mantığı biz de çok var :)
-
zeybekustasi bunu yazdı
Öğrenince kolay ama öğrenme aşaması için çelik gibi sinir lazım. Sakın bana basit demeyin. Ben de biliyorum bir işi bir kez yapınca basit olduğunu.
Biz zaten basit demeyiz :) Yazılımcı olmayan birisi basit iş diyebilir belki :)
-
dökümantasyon işini hep öteliyoruz sonra proje bitince jr bi arkadaşa veriyoruz haliyle bok gibi bişey çıkıyor. 3 rd araçları biraz daha iyi kullanıp, geliştirme esnasında dökümanı yazmak lazım.
-
zeybekustasi bunu yazdıfurkiak bunu yazdı
İlk sitedeki yazıyı görmüştüm ama üzerinden 6 sene geçmiş.
Mutlaka bi şeyler değişmiştir.
Bionluka da baktım hatta dün biriyle anlaştım az önce cortladı. Adam windows sunucuya php kod atmış hocam bu çalışmıyor diyor. Aq çalışır mı sence?
Yani bionlukta da asp.net e kurabilen birini bulamadım.
En son buraya açtım :)
Pek zamanım yok kendim baksam 3 günüm gider...
çalışmaz mı hocam ?
-
rakkoc bunu yazdızeybekustasi bunu yazdıfurkiak bunu yazdı
Bionluka da baktım hatta dün biriyle anlaştım az önce cortladı. Adam windows sunucuya php kod atmış hocam bu çalışmıyor diyor. Aq çalışır mı sence?
çalışmaz mı hocam ?
Çalışır hocam da işi yaparım diyen adam uygulamayı kuracağı sunucunun windows olacağını biliyordu php desteği verip vermediğini sorgulaması gerekirdi. Turhost windows sunucuda php desteği vermiyor.
zeybekustasi tarafından 18/Nis/23 22:58 tarihinde düzenlenmiştir -
zeybekustasi bunu yazdırakkoc bunu yazdızeybekustasi bunu yazdıfurkiak bunu yazdı
çalışmaz mı hocam ?
Çalışır hocam da işi yaparım diyen adam uygulamayı kuracağı sunucunun windows olacağını biliyordu php desteği verip vermediğini sorgulaması gerekirdi. Turhost windows sunucuda php desteği vermiyor.
windows sunucu dedigin shared windows hosting mi?
cunku vps'te destegi sen belirlersin.
-
end bunu yazdı
açılın hosting sistemcisi geldi :)
windows hostingde tüm sektörde STANDARD olan ASP ve .NET desteğidir; PHP MySQL MSSQL Node.JS gibi çözümler tamamen isteğe bağlı paket eklenir
Özetle: Windows hosting denildiyse kod işini alan da yaptıran da hosting firması da ASP veya ASP.NET(veya .NET core) kullanıldığını kasteder veya bilir
PHP yapan arkadaş hazır kod bloğunu yapacaktır ondan PHP yapmıştır, ama iş tanımıyla uyuşmuyor hocamın anlattığına göre
-
yalinyalniz bunu yazdıend bunu yazdı
açılın hosting sistemcisi geldi :)
windows hostingde tüm sektörde STANDARD olan ASP ve .NET desteğidir; PHP MySQL MSSQL Node.JS gibi çözümler tamamen isteğe bağlı paket eklenir
Özetle: Windows hosting denildiyse kod işini alan da yaptıran da hosting firması da ASP veya ASP.NET(veya .NET core) kullanıldığını kasteder veya bilir
PHP yapan arkadaş hazır kod bloğunu yapacaktır ondan PHP yapmıştır, ama iş tanımıyla uyuşmuyor hocamın anlattığına göre
yazilim sirketi sahibi derki: müşteri istediği yazilim dilini belirtmemiş ise (ASP.net olsun core olsun) hosting in destekleyip desteklememesi benim sikimde olmaz. Windows sunucu üzerinde PHP calistirmak veya calistirmamak müşterinin fantazisidir. Müşterinin problemidir. Benden extra danişmanlik ücreti almiyorsa o kisim benim derdim değildir.
Benim sormak istediğim asil soru, PHP nin içinde linux un kutuphaneleri ile bağımlı bir sey mi kullanmiş ondan mi calismiyor. Yoksa senin sunucun PHP desteklemiyor mu noktasinda idi. Bu yüzden php mi calistirmiyor diye sordum. 2 soru o php mi calismiyor olacaktı.