Asteğmen Olarak Askere Gitmek, Yeni Askerlik Sistemi
-
qoqo bunu yazdı
Hiç gitmemek varken :)
Ben de asteğmen mağduru olarak...
-
deja-vu bunu yazdı
Bölüme bakıyorlar, o bölümde ihtiyaç varsa alıyorlar. Yedek subay gittim istemediğim halde.
Şu are Fetöden boşalttılar heryeri deli gibi lazım
hiç bir alakası yok denızcılık mezunu adamı kara kuvvetlerıne astegmen alır mısın ?
ya da veteriner hekım olarak gıda mufreze kontrol subayı olarka almak varken doguya verır mısın ?
bazı meslekler var hekımsen alıyorlardı dıs hekımıysen yıne alıyorlardı.
tamamen random bazı meslekler dısında onlarda doktorsan zaten onceden bellıydı ama artık pek degıl
ha bırde ogretmenlere kısa donem askerlık yaptırtıp doguya ogretmen olarka atayıp astegmen maası verıyorlardı kuzen oyle yapmıstı 10 sene once
-
herlocksholmes bunu yazdı
Merhaba hocam sistemi bilmiyorum.
Giden arkadaslarima bakarak soyluyorum, ortalamaya, bolume baktiklarini sanmiyorum. Siktiri boktan bir universitenin dandik bir bolumunden mezun olduk. Arkadaslar ucu ucuna mezun olmus puanlar oyle dusuk. Ama 2 tanesi astegmen olarak alindi.
Yani ana etken sans herhalde hocam.
Ne zaman hocam yakın dönemde mi ?
-
zgmanco bunu yazdı
J. Asteğmen yaptım hocam yakın zamanda 91 devrem içinde sadece 1 kişi 3.00 altıydı, herkes üstündeydi. Vakıf mezunu 2-3 çocuk vardı ortalamaları iyiydi. Meslekçi değildim ama ben sizin için emsal oluşturmaz belki. Allah şimdiden yardımcınız olsun.
Hocam bölüm neydi ?
-
Selamlar, askerlik yerleri açıklandı. 3.10 ortalama ile Makine Mühendisliğinden mezun olmama rağmen " Topçu ve Füze Okulu Polatlı / Ankara'da "er" olarak askerlik yapacağım. Aklım almıyor şaka gibi gerçekten şaka gibi. Türk Dili Edebiyatı mezunu arkadaşım 2.10 ortalama ile bitirdi Havacı Yedek Subay olarak görev yapacak...
Yeni askerlik sisteminde lisans mezununun hiçbir öneminin kalmaması üzücü. -
Ortalama ve bölümün alakası yok kaç kere konusu dönmüştür tamamen ihtiyaç arz talep meselesi bir yandan da 12 aylıkları profesyonel asker yapmaya çalışıyorlar ama onlarıda suriye ye gönderiyorlar diye kimse girmek istemiyor
Paraya ihtiyacınız yoksa 6 ay yerine 12 ay yapmak için kafadan kırık olmak lazım.
1günün değil 1 saatin hesabı yapılıyor ben 18 gün zor dayandım.
Zor dayanmamın sebebi bizi çok yormalarından ziyade askeriyede de mantığın olmaması hala 1960 havası olması
-
hacked75 bunu yazdı
Selamlar, askerlik yerleri açıklandı. 3.10 ortalama ile Makine Mühendisliğinden mezun olmama rağmen " Topçu ve Füze Okulu Polatlı / Ankara'da "er" olarak askerlik yapacağım. Aklım almıyor şaka gibi gerçekten şaka gibi. Türk Dili Edebiyatı mezunu arkadaşım 2.10 ortalama ile bitirdi Havacı Yedek Subay olarak görev yapacak...
Yeni askerlik sisteminde lisans mezununun hiçbir öneminin kalmaması üzücü.Hocam hayırlısı buymuş. Tarih mezunuyum, iu 3.53 ortalama ve istemiştim. Kusura bakmayın gormemisim alıntınızı.
zgmanco tarafından 29/Eyl/19 01:25 tarihinde düzenlenmiştir -
hacked75 bunu yazdı
Yeni askerlik sisteminde lisans mezununun hiçbir öneminin kalmaması üzücü.Yedek subay acemiligi orada yaptık bok gibi bir yer havası ölümüne kuru mahvoldum. Çoğu yedek subay oradan dağıtılıyor, 800 kisi biz vardık, bol bol göreceksin muhtemelen.
-
PanxeR bunu yazdı
Ortalama ve bölümün alakası yok kaç kere konusu dönmüştür tamamen ihtiyaç arz talep meselesi bir yandan da 12 aylıkları profesyonel asker yapmaya çalışıyorlar ama onlarıda suriye ye gönderiyorlar diye kimse girmek istemiyor
Paraya ihtiyacınız yoksa 6 ay yerine 12 ay yapmak için kafadan kırık olmak lazım.
1günün değil 1 saatin hesabı yapılıyor ben 18 gün zor dayandım.
Zor dayanmamın sebebi bizi çok yormalarından ziyade askeriyede de mantığın olmaması hala 1960 havası olması
yedek subay ve yedek ast. subaylar mı suriye' ye gidiyor hocam?
-
hacked75 bunu yazdı
Yeni askerlik sisteminde lisans mezununun hiçbir öneminin kalmaması üzücü.Termal içlik götürmeyi ihmal etme. Mümkünse çift çift giy. Ankara soğuğunu görünce DNA'alara kadar nüfuz edebileceğini düşünebilirsin çünkü.