Astsubaylık Sınavları

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek

Astsubaylık alımlarında kadin alımı yok. Eşim demişsin yanlış anlamadiysam. 

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek

kara kuvvetleri dövmeyi sorun etmez ama hava ve deniz kesinlikle almaz.

mülakatlar çok ilginçtir ki şöyle; iki kelimeyi bir araya getiremeyen gerizekalılar heyete bok atar işte bana saçma soru sordu diye ya da basit soru sorulur cahil bilmez ve bilmediğini arkadaşlarına belli etmemek için yalan atar.

heyetteki kişiler sen içeri girdiğin an zaten kararını hemen hemen vermiş durumdadir. senin geçmişin önemli etki yapar, tercihlerin etki yapar. mesela özel kuvvetleri seç ve bunda kararlı olduğunu göster tam puan alırsın ama hava kuvvetleri için git adam senden üstün performans bekler. duruşun ve konuşman çok önemlidir pratik zeka ve sinir kontrolü çok önemlidir. heyette psikolog bulunur ve senin el kol hareketini inceler ve yüksek ihtimalle cuvallarsan bunun sebebi psikoloğun kararıdır ki onu da belirleyen senin hareketidir.

ozetle, mülakat tamamen kişinin zekasına ve geçmişine bağlıdır. torpil olayına değinmiyorum böle onu herkes biliyor.

Caliber tarafından 11/May/18 23:39 tarihinde düzenlenmiştir

Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala ta_ arar.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    koray
    koray's avatar
    Erkek

Benim baba emekli asker havacı, almazlar dedi.Diğerlerini bilmiyorum ama genel olarak dört dörtlük olman gerekiyor =)ben askerde bando bölüğüne girerken bile soyundurup kollarıma vs(iz,dövme) bakmışlardı.

Ayrıca tüm
    branşar için yapılacak kontrolde vücut yapısı düzgün, her bakımdan sağlam ve fiziki
    görünüĢü kusursuz olmak (göğüs kafesi ve omurgasında Ģekil bozukluğu bulunmamak, düz
    taban olmamak, vücudunun daimi açık yerlerinde, kol, ön kol ve el bölgesinde, baş-boyun
    bölgesinde, diz altında dövme bulunmamak, vücudunun herhangi bir yerinde kendine zarar
    verme işareti olan jilet, sigara yanığı izleri bulunmamak, diğer bulgular için ise TSK Sağlık
    Yeteneği Yönetmeliğine göre uygun bulunmak) asgari standartlarını sağlayan ve “Astsubay
    Öğrenci Adayı Olur.” kararı verilenler fiziki yeterlilik sınav aşamasına geçecekti.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maniacrelax
    maniacrelax's avatar
    Erkek
    crystalmeth bunu yazdı
    sLeymN bunu yazdı

Genşler merhaba,

Şimdi eşim astsubaylık için sözlü ve fiziki mulakata girecek lakin bir iki sorusu var size

1. Kolunda 2 cm x 4 cm dövme var bu sıkıntı çıkarır mı?

2. Daha önce bu tarz sınava ve mülakata giren var mı ? Varsa nelere dikkat ediyorlar.

3. Buna dikkat et bunu böyle yap dediğiniz bir şey var mı?

4. Ön muayeneyi nasıl yapıyorlar? Dövemeden dolayı sıkıntı oluyor mu?

cevap veren vermeyen herkese teşekkür ediyorum. 

@qoqo hocam bilir.

astsubaylık değil ama pöh mülakatına girdim bir yardımı olur mu bilmiyorum ama ayrıntıları istersen pmden atabilirim hocam.

pöh mulakatını bende alabilirmiym hocam

Bir Gün Ölmek İçin Hergün Yaşıyoruz
Toplam Hit: 2962 Toplam Mesaj: 15
sınav dövme astsubay mulakat dövme