Astsubaylıkta Göz Muayenesi Meselesi Nasıl?
-
sevgili muridler ben kara hava jandarma deniz allah ne verdiyse hepsine basvurdum. Bölümüm ea-1 ve çoğuna girebiliyorum. hava göz nedeniyle zor görünüyor. Az önce muayene oldum. sağ gözde problem yok ama sol gözde problem var. doktor eğer askeriyeye basvuracaksan eğer deniz jandarma veya kara astsubaylıkta göze belli bi seviyeye kadar tolerans gösteriyorlarsa senin için sorun olmaz. ama 0.25 dahi olsa tolerans 0 sa gecemezsin dedi. Ama aazcık tolerans varsa gecersin dedi. Şunu merak ediyorum. Hangi komutanlıklar göze tolerans göstermiyor hangileri azcık tolerans gösteriyor. bide ea1- yönetim bölümlerine basvuracam hangisine girme olaslığım fazla. ham puanım 220 şimdilik ea1... sevgilerle
-
hacı göz muayenesine özellikle harp okullarında dikkat ediyorlar.hava harp okulu en ince ayrıntısına kadar ilgileniyor ama astsubaylıkta o kadar irdeleyeceklerini sanmıyorum.
-
astsubay olması önemli değil.hava 0 tolerans gösteriyor.
jandarmanın da ince eleyip sık dokuduğunu biliyorum.orda da problem olabilir.
ama karaya girme şansın yüksek.hem ea-1 hem de puanın yetiyo.yığınla da adam alıyolar zaten.
-
yıl 1997 baba meslegi olan hawa astsubaylığına baş vurcam göz doktoruna gittik.0.25 dedi her iki gözüme sağlam raporu alamadım.
-
1-)Askeriyede torpil döner,eğer fiziğin yada öss puanın diğer adaylara fark atmıyorsa %100 sağlıklı birisi olsan dahi sen bu işi unut !
2-)Eğer adamlar seni almaya kararlıysa sağlık muaynesinden hiç korkma 1.0'ın üzerinde bir derecede kusurun olmadığı sürece alınırsın yok ama adamlar seni almayacaksa inan bahane edebielcekleri o kadar çok şey varki..bunların en başında gelenler bel boşluğu ve vassilis mi vasilkos mu denen bir hadise.Bunlar insana hiç bir şkilde rahatsızlık vermeyen ve her 4 kişiden birinde olan askeriye tarafından kusur gözüyle bakılan hastalıklar.Hee birde adamlar seni almak istemiyorsa gözde 0.1 bile elenme nedenindir.Tolerans tamamens enin fiziğine yada aldığın puana yada seninle beraber askeriyeye giriş yapmak isteyen torpillilerin kontejanın kaçta kaçını kapladığına bağlı bir hadise..
3-)Daha spor ve sözlü mülakatı geçemden hasteneyi düşünme bence,torpilin varsa o ayrı..
4-)O komutanların hangisi olduğunu biz nerden bilelim dayı sen askeri hastanade muane edielcen belki seni değerlendiren heyette hiç kimsede tolerans yoktur.Tolerans olayı kara ve deniz diye ayrılmıyor ki.Denize girmek diğerlerinden daha kolaydır derler sakın inanma..
5-)Başarılar
6-)Yol yakınken vazgeç derim ben neden dersen eğer kısmet olurda alınırsan içerde sana dünyanın kaç bucak olduğunu gösterecek üst sınıfların :) İllede giricem diyorsan girdikten sonra gururunu,haysiyetini ve IQ'nu giriş kapısında bırak çıkarken alırsın.. -
göz muayenesi daha doğrusu sağlık muayenesi hava da çok önemli en ufak hastalık ya da kusurlar elenmene sebep olur.
Ama karada ve jandarma da göz o kadar önemli deil geçmişin de ya da ailende yanlış iş yoksa spor elemelerinde derecen ve puanın iyiyse girebilirsin.
-
Arkadaşlar kara da ve de her branşta göz çok önemli ve harp okulundaki kadar olmasada sonuna kadar araştırıyorlar.Yüzde yüz kusursuz istemiyor tabiki ama önemli bunu bilerek hazırlan yoksa hayalkırıklıgına ugrarsın. Torpil falan diyen arkadaşada bakma sen yok öyle bir şey biz alnımızın akıyla kazandık girdik :)
-
fivestar bunu yazdı:
-----------------------------
Arkadaşlar kara da ve de her branşta göz çok önemli ve harp okulundaki kadar olmasada sonuna kadar araştırıyorlar.Yüzde yüz kusursuz istemiyor tabiki ama önemli bunu bilerek hazırlan yoksa hayalkırıklıgına ugrarsın. Torpil falan diyen arkadaşada bakma sen yok öyle bir şey biz alnımızın akıyla kazandık girdik :)
-----------------------------
:))
-
benim gözler 1.5 suan benim herhangi bir askeri okula gitme imkanım sıfır dimi ?
-
Mulakatta %100 kesin gözüyle bakıyorum(niye diye sormayın :D). boyum 1.89 kilom 71 elimde yüzümde kolumda bacağımda belirgin bi yara izi yok. koşuda astsubaylık tarihinin koşu rekorunu kırmayı planlıyorum. rekor derece yapacağıma inanıyorum. basketbol topu atmadada 60 puan alırım büyük ihtimalle denedim çünkü. barfikste şuan en fazla 4 çekebiliyorum ama ağustosa kadar bunu 6-7 yapmaya çalışacam. durarak atlamada 2.20-30 arası bişe yapıyorum. mekikde hiç denemdim bu aksamda onu deneyecem. bi göz var işte
-
benim arkadaşım 2005 yılına kadar yapılmış koşulardaki en yüksek dereceyi yaptı.Eli yüzü düzgün puanı ortalamanın biraz üstünde fiziği mükemmel bir adam ama sözlü mülakatta şengay beşlisini sordular adama :) sanada böyle abuk bir soru çıakrsa bilki seni almaaycaklar giren arkadaşlara ise;nasılsın annen baban nasıl sevgilin var mı gibi sorular sormuşlar (:
edit:head banger sana paşa torpili bile fayda etmeyebilir hocam.