folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Atama Bekleyen Öğretmenlere Destek

Atama Bekleyen Öğretmenlere Destek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whoobay
    whoobay's avatar
    Erkek

Daha konuşmasını bilmeyen tipler bile öğretmen oluyor. Öğretmen seçimleri standart sınavdan ibaret olmamalı.

Herşey kolaydır, bazen değil işte ∆
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek
    whoobay bunu yazdı

Daha konuşmasını bilmeyen tipler bile öğretmen oluyor. Öğretmen seçimleri standart sınavdan ibaret olmamalı.

aha bunada feci katılıyorum herkesin öğretmen eğitimci olmasına karşıyım! bu işi hakkıyla yapıcak kişilerin yetiştirilmesi de önemli ancak şöyle bişi de var bu ülkede kim istediği işi yapabiliyoki :S 

Living Death
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    skyvalet
    skyvalet's avatar
    Erkek

Sorun sadece öğretmenlerde değilki tüm meslek dallarında.Bence en genel çözüm devletin özel sektörlere müdahele etmesidir.Ordaki çalışma şartlarını düzeltmesidir.Eli ayağı gidiyo devletin söz söyleyemiyor özele istihdamı azaltır diye.Bu en genel çözüm yoksa bir sürü sıkıntı var maaş dengesizlikleri,sınavdaki şaibeler,atamalardaki azlıklar oo oo.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

beyler haklısınız da çözüm odaklı düşünün. ben de iibf mezunuyum ve işsizim. kötü durumdayım. ama her sorunu birden halletmenin ya da bir topluluğun her sorunu halletmesi imkansız. arkadaş öğretmenlerle ilgili atanamama sorununa değişmiş. buraya iibf napsın demenin anlamı yok. başka bi grup da kalitesiz öğretmen sıkıntısına eğilsin, bi başkası üniversite bölüm tercihlerine eğilsin, bi başkası iibfye eğilsin. çözüm çıkarsa böyle çıkar.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek

uzun ve orta vadeli insan kaynakları ve eğitim sisteminden çıkanların iş piyasasında nerelere geleceğini analiz etmek bunlar kağıtta kalıyor malsef. gerçekte ise her hükümette bambaşka bir politika ve sonuç devletin bok gibi insan kaynakları politikası. eğitim hep ideolojik düşünüldü. üniversiteleri demeye gerek yok bile.

bizim ülkemizin eğitim ve insan kaynakları politikası tarım politikasıyla aynı. bu sene patates zamlandı diye herkes patates üretir sonra patatesin değeri yıl içinde düşer. kar edeyim derken zarar ederiz. eğitimde de ihtiyaç duyulan mesleğe alanda uzmanına bakmaksızın bodoslama alan dışı alanı andıracak-andırmayacak bölümler vs diye herkes o işe yönelir ve yığma yaparız ondan sonra mesleğin değeri de düşer işsizlik de olur. Devletin eğitime harcadığı milyarları geri kazanabilmek için insan kaynaklarını nasıl kullanacağını zamanla hangi insan becerilerine ihtiyaç olacağını belirlemesine ve uygulamasına bağlıdır. kopyala yapıştır ingilizce çevirici akademisyenlerin hazırladığı kazanımlarla bu ülkeye has insan kaynağı yaratamayız ve öyle de devam ediyoruz. Değerli düşünür Sarıkabadayı'nın deyişiyle "O zaman "Hayırlısı" olsun hakkımızda."

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iem
    iem's avatar
    Erkek

60 yaşındaki öğretmen torununu sevemiyo daha

Şeytan,Sevilmesede fikirleri ilham verir.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Ya basit bi arz talep problemini bile çözecek matematik zekası olmayan devlet yöneticilerinin bu noktadan sonra işi nasıl çözmesini bekliorsun? emeklilik yaşını nasıl düzgün bişeye oturtabilir, öğretmenler erken emekli olsun diye bişi yapacak halleri yok. (Mantıken boştakilere maaş ödemekten fazla farkı olmaz)

Baştan gereksiz fazla öğretmenlik okulu kontenjani açarsan ondan sonra hesabı tutturdukça başka yerlerden patlatırsın. 300.000 öğretmen iş bulacak diye 50 milyon öğrenci ithal edecek değiliz artık. Tek çözüm daha fazla okul açıp sınıflardaki öğrenci sayısını azaltmak olabilir.

HolyOne tarafından 07/Şub/14 15:10 tarihinde düzenlenmiştir

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Şuan bu mesleği hakkıyla yapmayan yüzlerce öğretmen var ülkede.Acilen onların görevine son verilmeli ve böylesine ciddi bir mesleği yapanlar gerçekden alanına hakim olan insanlar olmalı.

O atama bekleyenlerin içinde şuan çalışanlardan çok daha bu işi gönüllü yapanlar ve gelişmişler vardır bence.

u235 tarafından 07/Şub/14 15:16 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lekton
    lekton's avatar
    Erkek

abicim dedim ki kendi kendime arkeolog olayım   ciddi ciddi düşündüm kazarız... gömeriz... felan..ide  hoşuma gitti define aramışlığımda var neyse arastırdım biraz  pişman oldum bu üllkede her yıl 2.000 tane arkeolog mezun oluyormuş adamlar birleşmiş  baya bişiler olmuş sonra dedim ki kendi kendime ... argeye devam....mesle sadece öğretmen lik meselesi değil tabiki en tavır almaz mesleklerde bile artık ittiriyoruz birbirimizi....

lekton tarafından 07/Şub/14 15:24 tarihinde düzenlenmiştir

Dikkat: Hazine Ceyhan ırmağının kıyısında iki köprü arasında... kuru ağacın Dibinde...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/163565/obama-vs-binali-yildirim-recep-tayyip-erdogan

Benim ilkokul hocam (emeğine sıçayım) zengin çocuklarını kayırıp; özel ders verdiği öğrencilerini geçiren bi kadındı. Öğretmenler gününde hediyeleri fakir öğrencilerden ekip kurup evine taşıtırdı. matematikten başka bi ders yapmazdı. ilkokul hayatım boyunca ne beden dersi gördüm ne de resim, müzik. hatta resme olan yeteneğimi ortaokulda keşfedebildim. kadının kafasındaki düşünce şuydu; eğer matematikte yetenekliysek başarılı, eğer matematikte başarısızsak; topyekün başarısız bir öğrenciydik. (55 kişilik sınıftan bir mühendis, bir de sınıf öğretmeni çıktı. gerisi hep sözelci.)
    Bu kadın yüzünden matematikten nefret ettik. kendime olan güvenimi ve yeteneklerimi keşfetmem 4-5 seneme mal oldu.

Peki ya sonra?

Lisede bir Coğrafya hocasıyla tanıştım. Hayatı boyunca sözlü takdir, yazılı teşekkür görmeyen ben, o yıl hayatımın ilk teşekkürünü aldım. ilk defa sınavlara çalışmaya başladım. ilk defa öğrenmenin farkına vardım, ilk defa bir dersi sevdim. Çünkü Coğrafya hocam bize hep çocuklarım derdi.Çünkü disipline gittiğimde bana kefil olan ve bana inanıp okuldan uzaklaştırılmamı engelleyen kadın bu kadındı. Şimdi ise bölümüne birincilikle girmiş ve ikinci üniversiteden(ikisi de örgün:) mezun olmak üzereyim.

Şimdi diyeceksiniz ki sen bunları neden anlattın?
    Şundan anlattım beyler.
    Tayyip Erdoğan benim için ilkokul hocamdır; öğrencilerini azarlayan, kendisinden özel ders alanları kayıran, kulak çeken, aşağılayan, kendi doğrusunu mutlak doğru kabul eden, despot bir öğretmen. 
    Bu videodaki Obama ise; öğrencilerine güvenen, farklı yeteneklerin ön plana çıkarılması için gerekli özgürlük ortamını sunan, yeri gelince bir başkan gibi yeri gelince de çeşitli muzurluklar yapan lise öğrencisi gibi davranabilen çak dostum yapabileceğim bir adam. Ben şimdi hangini seçeyim, sen söyle seçmen hangisi,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
Toplam Hit: 3229 Toplam Mesaj: 25