Atatürk Neden İçerdi?
-
ATAM İZİNDEYİZ HER GECE PİİZDEYİZ.
-
Ben bu konuyu okumaya girerken , "Atatürk Neden Içerdi?" başlığında "Içerdi" kelimesini , içermek fiili olarak anlayıp okudum , şu güzel yazıyı baştan sona
okudum ve ona rağmen "Içerdi" kelimesini içermek fiili olan haliyle kullanıldığını düşünüyorum yorumları görmeme rağmen.Bırakın artık şu kendi içimize ektiğimiz
ayrılıkçı ve düşmancıl tohumları ; artık çok geride kaldığımız ilim , bilim , sanat ve teknolojiyle ilgilenip uğraşıcağımıza , halen bu tip şeylere takılıyoruz kör ve
sakat zihniyetler yüzünden.Izmirde üçkuyularda havacılık okulu var üniversiteye giderken arada otobüsle önünden geçerken bir hangarın üstünde Atatürkün çok
güzel bir sözü var , o hep gözüme takılır dertlenirim otobüste ; "Gelecek , bilgiyi üretenindir", malesef bu zihniyetlerimiz yüzünden ki malesef bunun içinde bende
varım , bilgi başka yerlerde üretiliyor , ve bu üretemiyenlere satılıyor , böylece gelecek dediğimiz şey başka yerlerde oluyor ve geleceğimiz elimizden alınıyor....
"Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat(alışkanlık) haline getirmiş milletler evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra istiklallerini kaybetmeye mahkumdurlar." M.Kemal Atatürk...
-
Mylitta bunu yazdı:
-----------------------------
cih bunu yazdı:
İçermiş hemde baya içermiş. Hatta çok içmekten ölmüş sanırım
Diyosun?
Siroz dan ölmüş olması gerek, , içmeseymiş iyi olurmuş.. daha cok yaşardı belki
-
zaten efkardan içermiş...
-
Basımızdaki yüce (!) şahsiyetler de iş yapsa da alkolik olsa...
-
Güzel hikayeymiş...
-
neyzen teyfik bir şiirin de şöyle demiştir..
raki, sarap iciyorsam sana ne.
yoksa sana bir zararim, icerim.
ikimiz de gelsek kildan kopruye
ben durustsem sarhosken de gecerimişte bu şiirdeki dürüst sarhoştu o
-
hep bu tarz laflar,biride Atatürk'ün düşüncelerini içeren konu açsın birader.Yok niye içmiş efendim bilmemne...soyumuzda mı var ulan bu
-
BLueShaDow bunu yazdı:
-----------------------------ATAM İZİNDEYİZ HER GECE PİİZDEYİZ.
-----------------------------ebenin şeyindeyiz dangalak ciddi ol
-
derse sarhoş geldiğimde tarihci yanıma gelip dediydi bşeymi içtin demişti kafam iiydi hocam atamızın izindeyiz demiştim hoca kopmuştu :D