folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Atatürk Padişah Olsaydı Ne Olurdu?

Atatürk Padişah Olsaydı Ne Olurdu?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek
    kişilerin karakteri, düşünce yapısı yaşadığı zamana, ortama göre değişir. nasıl pkklı bi ailenin çocuğu genelde pkklı oluyosa, milliyetçi bir ailenin çocuğu da milliyetçi olur. ayrıca kendisini yetiştirecek hocaya göre de değişirdi durum. belki de 5 vakit namaz kılan biri olurdu bilemeyiz, fakat zekasının aynı şekilde olacağına eminim, çünkü o doğuştan zekiydi, kimi insanlar doğuştan zekidir kimileri ise sonradan geliştirir, o doğuştan zekiydi.. osmanlı nın en güçlü zamanında devletin başında olsa, yapacak pek birşey bulamazdı diye düşünüyorum, çünkü aksaklık yok, problem yok, nabıcakki :) ha eğer ben olsaydım en güçlü döneminde padişah, o zaman egemenliğim altındaki herkesi katledip işgal ettiğim toprakların bi bölümünü boş bırakır geri çekilirdim, toprak ne kadar geniş olursa hükmetmek o kadar zordur.. falan filan..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dunyahali
    dunyahali's avatar
    Erkek

Hayran kaldım !!

DiBe VuRmAyA bİrAz DaHa Az KaLdI..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yTSe_JaM
    yTSe_JaM's avatar
    Erkek
    atatürk padişah olamazdı padişah olması için soydan olması lazımdı.eger zaten padişahlık derecesinde bişey kurmuş olsaydı monarşiden başka bişey olmazdı ve şuan atatürk demezdik zannediyorum. ama osmanlı dewam etseydi en fazla sadrazamlıkta sokullu kadar başarılı ve deneyimli olur ülkeyi yeri geldigi zaman padişah yoklugunda yönetebilirdi diye düşünüyorum

Our Master Miyamoto Musashi Says: The way is in Training Know the Ways of all professions. Distinguish between gain and loss in worldly matters. Do not think dishonestly.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZaYGo
    ZaYGo's avatar
    Erkek
    invisible_1905 bunu yazdı:
    -----------------------------

Gazi gözlerini açti, dogruldu, çevresine bakti, birtakim adamlar
    toplanmis..
    Sordu:

> > -Ne yapiyorsunuz?

> > -Her yil bugün yas tutuyoruz,eglence yerlerini kapatiyoruz,içkiyi yasak ediyoruz Atam..

> > -Iyi halt ediyorsunuz,baska ne yapiyorsunuz?

> > -Senin kurdugun "Chp" yi kapattik Atam..

> > Gazi kaslarini çatti:

> > -Neden?

> > -.....

> > -peki baska ne yaptiniz?

> > -Ögretim birligi devrimini yiktik Atam!..Artik iki basli egitim yapiyoruz,imam liseleri açiyoruz. Imamlar öylesine çogaldiki hepsini önemli devlet görevlerine getiriyoruz.

> > -Madem ki böyle isler yapiyorsunuz,neden mezarimin basinda toplaniyorsunuz?

> > -Seni seviyoruz Atam!..

> > -Susun maskaralar!..Anlatin baska neler yaptiniz?

> > -Senin vasiyetini yirtip,çöp kutusuna attik Atam..

> > -Yaaa!..Nasil yaptiniz o isi?

> > -Hukuk devleti ilkelerini,Medeni kanunu, miras hukukunu çignedik;özel vasiyetnameni degistirdik; Türk Dil ve Tarih Kurumlarinin özerkligini yok ettik;kisiliklerini sildik..

> > -Nasil oldu bu?

> > -Oldu bir kere Atam..

> > -Sonra?

> > -Laik Cumhuriyeti korumak çok zor Atam!..Simdi Türk-Islam sentezini devletin resmi ideolojisi yapmaya çalisiyoruz..

> > -Yapabildiniz mi?

> > -Direnis var, daha tam basari kazanamadik Atam..

> > -Sonra?

> > -Atam!..Sen kalk,ben yatam..

> > -Susun,saçmalamayin!..Nereden çikti bu münasebetsiz laf?

> > -Seni sevenler çikarmis Atam..

> > -Hay sevmez olaymislar..

> > -Hayat zorlasti Atam!..Artik sensiz yasiyoruz, ama Amerikasiz yasayamiyoruz..

> > -O ne biçim laf öyle?

> > -Biçimsiz bir laf Atam..

> > -peki, neden söylüyorsunuz?

> > -Söyleyene degil,söyletene bak Atam!Amerika artik bizim herseyimiz Atam..

> > -Ben böyle mi ögretmistim?

> > -Borçlandik Atam,36 milyar dolar dis borcumuz var Atam,ABD'ye teslim olduk Atam.

> > -Teslim mi oldunuz?

> > -Halkevlerinin canina okuduk Atam, eski yaziyi canlandirmak istiyoruz.Atam,siyaset namazi kilip, seçim orucu tutarak iktidar olabiliyoruz Atam.

Washington'un desteklemedigi, CIA'in tavsiye etmedigi adam tasfiye ediliyorAtam, Amerika'dan icazet almadan iktidar olunamiyor Atam..

> > -Söylediklerinizi kulaginiz duyuyormu?

> > -Isler bildigin gibi degil Atam,biz Amerikasiz yasayamayiz Atam,"köseyi dönmek" için baska çare yok Atam..

> > -Ne demek köseyi dönmek?

> > -Artik ülkede iki temel siyaset var Atam; birincisi "köseyi dönelim",ikincisi "dön baba dönelim, hacilara gidelim" Atam..

> > -peki, Cumhuriyeti emanet ettigim gençlik ne yapiyor?

> > -Gençligi ezdik Atam!..Çeyrek yüzyildan beri baskaldiran gençleri öldürüyoruz, asiyoruz, iskenceden geçiriyoruz, ceza evlerine kapatiyoruz; geriye kalanlari da ya imam okullarina ya YÖK'e bagliyoruz,ama seni çok seviyoruz Atam,sen kalk,biz yatalim Atam..

Gazi,kalabaliga mavi mavi bakti:

> > -Siz kimsiniz yahu?

> > -Biz Atatürkçüyüz Atam!..

> > Gazi:

> > -Yaaa!..dedi,öyleyse "Ben ATATÜRKÇÜ degilim!.."

Alıntıdır... 

Gözlerim sulandı. Ama o vatan hainleri bişiyi hesaba katmadılar...Halkın adaletinden kaçamazlar...1 tane vatansever kalır gerekirse oda ne yapcağını iyi bilir....

Bilgisayar Yazılım & Donanım
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fistandantilus
    Fistandantilus's avatar
    Erkek
    halamın taşağı olsa amcam olurdu

Fakat söyleyin kardeşlerim; insanlığın bir ereği eksikse, eksik değil midir- bizzat kendisi de?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kazma
    kazma's avatar
    Erkek

bu kadar tapınılası şekli ile bakmayalım o zamanın şartlarında ne gerek ise yapan adamın izinden şu şekilde gidelim

Bu zamanın şartlarına göre.

zekalara tapmaktan çok örnek alalım ve uygulamaya geçelim

O çok iyiydi demek çok gereksiz iş.

Yapılması gerekenleri yapsın bunu diyen kişiler.

Şimdi o imkanlar verilse aynılarını yapacaklar mı? ona tapanlar.

Hayırrr!!!

Herkesin aynı düşüncede olduğu toplumlarda kimse düşünmüyor demektir. WALTER LIPMANN
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

Mustafa Kemal gibi bir insanın yüceliğini tartışmakta onu padisah olarak düşünmekte ziyandır ...

Hadi diyelim fatih sultan mehmetten sonra Mustafa Kemal padişah oldu yönetimi demokrasi yaptı falan filan osmanlıyı yükseltti dünya devi olduk .. 

bu millet basında Ata'sı olmadan kaç yıl dünya devi kalır ? 

milletler cemiyeti bizi almak icin yasasını değiştirdi simdi abye girmek icin yavsıyoruz ...

bu dünya bu ülke bir Mustafa Kemal daha görmeyecek zaten bu halk onu görmeyi bazı istisnalar dısında pek haketmiyor ... 

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Abartmayın.

Ataturk ıyı bı lıder ve asker olabılır.

Buyuk bır deha da olabılır.

Ama cok fazla bırsey degıstırmezdı.

Her aciz toplumda boyle lıderler ortaya cıkmıstır.

Askerı olarak dunyanın en acız ulkesı fransa da bıle birçok direnıs lıderı cıkmıstır.

Tamam Ataturk e saygımız sonsuz, ama abartmayın.

Bir yavuz bır kanunı de Ataturk kadar zekı ve yeteneklı adamlardı.

Ataturk un bu kadar ün ve sevgıye sahıp olmasının sebebı zamanlama.

Sadece zamanlama...

Ben cok emınım kı aramızda bıle ataturk kadar zekı ve basarılı olabılecek ınsanlar var.

Ama işte yer zaman kosullar...

Bunlar herseyı etkılıyor.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    8mm
    8mm's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Musket bunu yazdı:

Abartmayın.

Ataturk ıyı bı lıder ve asker olabılır.

Buyuk bır deha da olabılır.

Ama cok fazla bırsey degıstırmezdı.

Her aciz toplumda boyle lıderler ortaya cıkmıstır.

Askerı olarak dunyanın en acız ulkesı fransa da bıle birçok direnıs lıderı cıkmıstır.

Tamam Ataturk e saygımız sonsuz, ama abartmayın.

Bir yavuz bır kanunı de Ataturk kadar zekı ve yeteneklı adamlardı.

Ataturk un bu kadar ün ve sevgıye sahıp olmasının sebebı zamanlama.

Sadece zamanlama...

Ben cok emınım kı aramızda bıle ataturk kadar zekı ve basarılı olabılecek ınsanlar var.

Ama işte yer zaman kosullar...

Bunlar herseyı etkılıyor.

İnsanlara söz dinletemiyorsan taktik değiştir, onları tehdit et.

Ya da,

Biliyorsan konuş ibret alsınlar, bilmiyorsan konuşma adam sansınlar.

Oturduğun yerden hayata dair hiç bir fikrin onladan, açlık-sefillik çekmeden yapabileceğinin sadece türk telekomun zamlarını değerlendirmek, teknolojiyi yaratan insanların yarattıklarını kullanarak değerlendiremelerde bulunmak, şu yaşına kadar eline kazma kürek almadan, toprakla uğraşmadan sırtında yük taşımadan ve alın teri dökmeden birşeyler yazmak sa,gece partilerde bira şişesinin içine düşmek, Türkiye hakkında gereksiz ve luzumsuz eleştrilerde bulunmak, kendi kişisel mekanını tamamen Deniz Baykal kılığında toparlayarak aslında kendi özüne ihanet etmekse,

Senden Atatürk OLMAZ.

Bitti.

Kimse sana özgürlük veremez. Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka birşey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın. 8mm@tahribat.com
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blacksun
    blacksun's avatar
    Erkek
    8mm bunu yazdı:

Atatürk İlke ve İnkılâplarını benimseyen herkes Atatürk'ün Padişah yönetiminde yer almayacağını bilir.

Atatürk fikirlerini padişah yönetimine uyarlamak yanlıştır.

aynen katılıyorum boşada kafanı yorma Atatürk yaşadığısürede yapabileceğinin en iyisini yaparak bu ülkeyi bizlere bırakmıştırülkeyi batırmak veya çıkarmak artık bize kaldı

şiddete meyalim vallahi dertten..
Toplam Hit: 5662 Toplam Mesaj: 32