Atatürk\"E Yapılan AKP Hakaretine Cevap..
-
Aman Efendim Aman...!
aman efendim aman
galiba ahir zaman
manzarası yurdumun
tufan gününden yamanhangi yol türke uygun,
hangi parti tercüman?
çıkamaz meydanlara
camide mahpus imam
silah küfrün belinde
küfrün elinde ferman
cehle sorarsan, ilim
zehre sorarsan, derman
rahmet meçhul kelime
bilinmez isim Rahman
kutsal kitaptır fuhuş
ahlak, okunmaz roman
Necip Fazıl Kısakürek -
Madem söz neyzen Tevfik'ten açıldı : ) Beşiktaş'ta Barbaros Heykelinin altındaki Yahya Kemal şiirini gören Tevfik hayıflanıyor kendi kendine ne lan bu '' Geliyor da geliyor demiş sırf kafiye olsun diye '' düşünerekten şunu yazmş
YAHYA KEMAL:
deniz ufkunda bu top sesleri nerden geliyor?
barbaros, belki, donanmayla seferden geliyor!..
adalar'dan mı? tunus'tan mı, cezayir'den mı?
hür ufuklarda donanmış iki yüz pare gemi
yeni doğmuş aya baktıkları yerden geliyor;
o mübarek gemiler hangi seferden geliyor?
NEYZEN TEVFİK
ebedi bilgini hayrettin kaptan
beş asır önceden biliyor gibi
ıkına sıkına yazdığın şiire
barbaros kıçını siliyor gibi -
bu şiiire bayılıyorum..
bu insanlar atatürk gibi ulu yüce bi insana nası hakaret eder yaptıklarını nası görmez ya.. gerzek olmak gerekiyo..
-
Konu başka yere gitti lakin ben de Akif'den sevdiğim dizeleri yazayım...
Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem,
Gelenin keyfi için, geçmişe kalkıp sövemem.
Biri ecdadıma küfretti mi hatta, boğarım,
-Boğamazsın ki!
-Hiç olmazsa yanımdan kovarım! -
konuyla ilgili değil ama yanlış bir bilgiyi düzeltmekte fayda var başta atfedilen şiir Neyzen Tevfike değil emniyet genel müdürlüğü'nde asayiş şube müdürü olan mutlu çelik'e ait.
"1994 yılında yayınladığı ‘‘yalnızlık pusuda bekler’’ adlı kitabına da koymuş. mutlu çelik'in ‘‘neyzen tevfik'e ait olduğu iddiaları üzerine’’ şiirin kendisine ait olduğunu mahkeme kararıyla tescil ettirdiği de belirtiliyor."
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?viewid=268848
-
Harbiden GüzeL Bir Cevap oLmuş (:
-
arkadas baskasına böyle hakaret etmeye ne hakın var senin sen içki içiyorsan kendine ve cevrene zarar veriyor san seni uyarmak akp nin degil her müslüman vatandasın dini görevidir dinden haberin yok galiba içki neden haram kılındı bunu bir öğrende gel başörtüsü akp nin emri degil Allahın emridir bir düşün senin bacın sokakta yürüyor sende arkasından yürüyor sun bacının başı acık biri ordan geciyor öf be yavruya bak dese ki diyecek sen o anda ne dersin o adama kadınların iffetini koruması kötü bir şeymi sapkınlıklar almış başını gidiyor islam cercevesinde yaşam olsaydı ne birileri içki içip sağa sola saldırabilirdi ne de sapıklıklar bu kadar yayılabilirdi kendine gel söyledigin laflara dikat et benimle Allah arasında diyor sun evet dogru ama sen öldükten sonra cekecegin ızdıraapları hesaplıyormusun sen bu dünyadaki mum ateşine elini 3 saniye tut bakalım yapabilecekmisin bu akdar hafife alma bu olayları
-
Tamamı ile neyzen 'den alınma bi şiir :)
ama cuk die oturtmuş adam zamanında :P
Paylaşım için mersi..
-
devasa24 bunu yazdı:
-----------------------------
arkadas baskasına böyle hakaret etmeye ne hakın var senin sen içki içiyorsan kendine ve cevrene zarar veriyor san seni uyarmak akp nin degil her müslüman vatandasın dini görevidir dinden haberin yok galiba içki neden haram kılındı bunu bir öğrende gel başörtüsü akp nin emri degil Allahın emridir bir düşün senin bacın sokakta yürüyor sende arkasından yürüyor sun bacının başı acık biri ordan geciyor öf be yavruya bak dese ki diyecek sen o anda ne dersin o adama kadınların iffetini koruması kötü bir şeymi sapkınlıklar almış başını gidiyor islam cercevesinde yaşam olsaydı ne birileri içki içip sağa sola saldırabilirdi ne de sapıklıklar bu kadar yayılabilirdi kendine gel söyledigin laflara dikat et benimle Allah arasında diyor sun evet dogru ama sen öldükten sonra cekecegin ızdıraapları hesaplıyormusun sen bu dünyadaki mum ateşine elini 3 saniye tut bakalım yapabilecekmisin bu akdar hafife alma bu olayları
-----------------------------kendi cevreme zarar vermeden iciyorsam ve beni uyariyorlarsa ve bunu genellikle akepö yapiyorsa (bkn. uskudar belediyesi,) sanane belediyecigim kendim iciyorum cevreme zarar vermiyorum ki cevresine zarar veren bi iceni icki icenlerde hasad eder bende ederim.
beynin bu kadar mi calisiyor basortululere kimse laf atmiyor basi acik olanlara laf atiyor. basortulu olanlar iffet abidesi digerleri degil mi ?
ben oldukten sonra izdirabi ben cekeceksem sanane. ben psikopatim 3 saniye degil 30 saniyede tutabilirim mum atesine. diger tarafta yanacak olan benim, ben yanarken karsima gecip gulecek olan sensin bunun mutlulugunu dusun ve bana karisma.
su sozune katiliyorum, sapkinlik, hirsizlik, gasp, soygun, adamkacirmi, kapkac, adamkayirma, firma kayirma isleri akepö zamaninda daha cogaldi bunu inkar edebiliyormusun.
istanbulda yasamaya korkuyor herkes eskiden boylemiydi ?
-
bi belediye baskani cikip ATATURK hakkinda agza alinmayacak sozler soyluyor adam hala belediye baskani.
madem Turk gencisin soyle; kendi halinde icki icenmi daha tehlikeli, ATATURK e agza alinmayacak sozler soyleyenmi daha tehlikeli ?
madem Turk gencsini soyle; ulkenin topraklari seyhlere, maktumlara, araplara, yunanlara, yahudilere satilirken sen hala basortusu, icki icme konularini yorumlamaya kalkiyorken gozlerinin kapatildiginin farkinda degilmisin ?
madem Turk gencsiin soyle; ozellestirme adi altinda senin olan devlet kuruluslari satilirken, baskalarina peskes cekilirken sen televolelerle, yarismalarla baska tarafa cekilirken sen hala uyutuldugunun farkindamisin ?
madem Turk gencisin soyle; yuzlerce binlerce yolsuzluklariyla calkalandigi halde yolsuzluklari yapanlari degil, yolsuzluklari ortaya cikartan parti adamlarini ihrac edilirken, adam kayirmalar had safhada iken sen hala uyanmamissin bile
bla bla bla
Madem Turk gencisin UYAN O ZAMAN