folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Atatürk\"E Yapılan AKP Hakaretine Cevap..

Atatürk\"E Yapılan AKP Hakaretine Cevap..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Akira bizde Devrim Kanunlari diye birsey vardir bunu bilmemen dogaldir cunku Ataturkle ilgili bilginin yeterli olmadigini soyluyorsun zaten...Devrim kanunlari ne zaman uygulandi diye sorar simdiye kadar sadece 27Mayis Askeri Yonetimi devrim kanunlarini uygulayarak yonetime el koymustur...Adanan Menderes hukemetinin askeri amerikaya 37sente satmasi sonucunda,ulkemizde amerikan usleri kurulmasina zemin hazilrmasi sonucunda,meclisten gecirilen yasalarla amerikaya baglanma surecine girilmesi sonucunda devrim kanunlari uygulanmistir.Iste o sekilde hickimse bu memleketi pazarlayamaz...Kac yildir internet kullanicisisin bilmiyorum ama sureci goz onune aldiginda telekomun ne derece pust oldugunu gormemek korluktur.Hele ozellestirmeden sonra iyice sicmaya baslamistir.Benim icin telekomun tarifleri ucuzlatmasi onemli degil santrallerdeki teknoloji altyapisini gelistirmeli...

Gardrop Ataturkculerine gelince ,Ahmet Nejdet Sezer'in gardrop Ataturkcusu oldugunu bana anlatsana bir...Hadi Deniz Baykal'a lafim yok :)

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BadMad
    BadMad's avatar
    Erkek

Yaşım 20 Ama Zeka Yaşında Senden Üstün Oldugum Kesin.

To Be Or Not To Be
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    akira bunu yazdı:
    -----------------------------

ComputerWolf bunu yazdı:
    ----------------------------- Akira Telekom ozellistirilmeden onceki ADSL hizmetiyle ozellestirildikten sonraki ADSL hizmeti arasindaki farki soylermisin,ozellesitirmenin ne faydasi oldu ? Yillik 3milyar ytl kar yapan bir kurum'u 5milyar ytl ye satiyorsun ,Yillik 2milyar ytl kar getiren kurumu 3milyar ytl'ye satiyorsun ? gozum bunun neresinde fayda var anlamadim aciklayabilirmisin.Ozellestirme politakasini uygulayabilmek icin ic piyasana tamamen hakim olman gerekli degilmidi ? ve yine dis piyasada sozun gecmelidir.Ama bizim Turkiyede bir kitap firlatildi diye ekonomik kriz cikiyor,basbakan merdivenleri cikarken ayagi takildi diye ekonomik kriz cikiyor, basbakan geceleri ereksiyon sorunu yasadigi icin ekonomik kriz cikiyor piyasalar dalgalanir...vs yani uygulanan ve gundeme getirilen projeleri hayata gecirmeye baslamadan once alt yapiya bakmak gerekmez mi ? ... Ataturk lise arkadaslariyla hurriyet icin mucadele orgutlenmeleri yaparken bir arkadaslari diyorki yaptigimiz is yasalara aykiri degilmi diyor. Ataturk te diyorki ,dogru bir anayasa var padisah kanunlarida var ama "Devrim Kanunlari her kanundan ustundur" iste o satarim kardesim mantigina devrim kanunlari karsi cikar... Yani anayasada yazilanlarin disindada yasalar vardir....Oturdugun koltuga bakmak gerekir 10 nufuslu bir evi yonetmeye benzemez devleti yonetmek... -----------------------------

az da olsa göze çarpan bir değişme var. bunu inkar edemeyiz, 

-------------------------------

Gerisini okumuyorum bile.Azda olsa hea?Doğru gelişme kötü yonde ama az buz değil bayağı bayağı devam ediyor helal olsun tayyip Türkiyenin sonunun alttan alttan iyi hazırlıyorsun.TCDD kar yapmayan bir kurum ama onun yerine neyi sattılar?Türktelekomu adsl mahfoldu herkez şikayetçi.

Doğru %40 ı yahudilerin olduğu bir kuruluşu olan adam böyle yapmaz dimiHadisene sende geçrekleri gör beyni yıkanmış eleman. 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Criminal
    Criminal's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Neyzen'den bahsedilmiş ben de bir şeyler yazayım buraya Neyzen'den :)

KIT'A

Alemin bağızarını sikeyim,
    Sünbül ü verd ü harını sikeyim,
    Andelib-i nizarını sikeyim,
    Hasılı nevbaharını sikeyim.

Bana yoktur lüzumu gülşeninin,
    Şeb-i tarik ü ruz-ı ruşeninin,
    Ne gulammanın, ne de zenninin,
    Hepsinin ta mezarını sikeyim.

Ağlamam ben erkeğim erkek
    Hayli güçtür bana cefa etmek,
    Minnet etmem bu ömre de be felek,
    Atını al tımarını sikeyim.

Güçcedir bu fakiri aldatmak,
    Yüzdürüp, sonra künteden atmak,
    Gözünü aç da sen bana bir bak,
    Ben senin i’tibarını sikeyim.

Sak-i mah-ruyına sıçayım,
    Gülünün reng ü buyına sıçayım,
    Mıtrıbın hay u huyuna sıçayım
    Sağar-ı neşvedarını sikeyim.

Yok safası hezar-ı demgerinin,
    Gülistanda şükufe-i terinin,
    Bezm-i sahba-yı ruh-perverinin,
    Neşvesiyle humarını sikeyim.

Feleğin uğradımsa vartasına,
    Sıçayım ağzının ta ortasına,
    Bunu yazsın cihan da hartasına,
    Kıtaat u biharını sikeyim.

Neyzen Tevfik 1317, İstanbul Çukurçeşme . 

(Daimi imza : Yokluğun cehennemin öbür adıdır, üşüyorum kapama gözlerini.)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sau_nightmare
    sau_nightmare's avatar
    Erkek

ibosoft bunu yazdı:
    ----------------------------- bu neyzen ney dünyasının Ajdar'ı galiba -----------------------------

hocu adamın hayatını oku ondan sonra konuş ajdarmış destur de hele yavaş gel, küfürü argoyu, laf sokmayı vs. çerçeveletip duvara asılır hale getiren bir üstadtan bahsediyoruz. soktuğu laflar hala yerinden çıkartılamadı :D. 5 yaşında babasıyla gittiği kahvede ilk kez neyin sesini duyan ve o anda "bir tahtasının eksildiğini" söyleyen üstadın, "insanoğlu gariptir anlaşılmaz, ibne dersin kızar, sikersin aldırmaz" sözü ne denli eli öpülesi bir insan olduğunun kanıtlarından biridir. 

neyzen, yeni ama hala şarklı olan hicvin babasıdır. neyzen, mevlananın dergaha soktuğu ney'i, dergahtan çıkararak halkın ayağına taşımıştır. mevlananın ney'i ile neyzen'in mey'i aynı tasavvuf potasında eriyen iki kardeştir! mevlâna'ya "veli", neyzen'e "deli" diyenler veli ile deli arasındaki büyük tasavvuf kavramını anlamayanlardır! neyzen, yalancı dünyaya kendini tanıtmak için gelmemiş; ama yine de gerçek dünyası tanınmadan göçüp gitmiştir..." 

onun üzerinde çok fazla söylenceyede gerek yoktur çünkü o söylenmesi gereken her şeyi şu hemşirelerin her hastane duvarında asıla olan "şşşşşştttttt sessiz olun bakiim" işaretiyle özetlemiş kendini çoktaaaann aşmış kişiliktir.
    gavurların da anlayacağı dilde söylemek gerekirse kendisi bir hiççi yani nihilisttir.
    ama onun tek farkı "hiçliğe inanmasıdır."

bunu da ilkokul bebeleri anlayamaz.

çok uzakta uzak denizlerde...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Akira kardes , Devrim Kanunlari dedigim olayi anlamak icin ATaturk'u anlaman gerekir once :) Daha onceki bir mesajimda bahsetmistim Ataturk ilk kurtulus olusumlarindan arkadaslarina bahsederken bir arkadasi bu yasalara aykiri degilmi diyor...Ataturk'te "Devrim kanunlari her kanun ustundur" gibi bir soz sarf ediyor... Nutuk ve Hakimeyet-i Milliyetdeki Ataturk'un yazilarini okursan daha net gorebilirsin.Isin felsefesini yapmaya gelince bende guzel felsefe yaparim.Degismemizlik diye bahsettigin seye bakalim. Devrim surekli degismek gibi bir degismemezligi ongorur bu durumda devrimde bir degismezdir.Yani devrim ve degismemezlik kavrami ayni yonde birlikte hareket edebilyor.Yani bahsettigin anayasadaki degismeyen kanunlarla konumuzun hicbir alakasi yoktur nasil bir baglanti kurdun onu anlayamadim.Anayasadaki degistirilmesi teklif bile edilemeyen ilkeler degistirilmeye kalktiginda Devrim kanunlari uygulanir.Ornegin ulkenin yonetim sekli cumhuriyettir..Cumhuriyet zaten devrimle kazanilmis birseydir ,bunu neden degistireceksin ki ? ...

NOT:Arkadaslar tartismalarda kisisel hakaretelrden ve satasmalardan kacinalim.Konu disina tasmayalim,tasanlari uyaralim aksi takdirde 37,5ytl para cezasi ile cezalandirilacaginizi biliyormusunuz :) ...emniyet kemerinizi takmayida unutmayin. 

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

akira herkeze laf yetiştirmektense önce Atatürk ü bil öğren sora kin mi duycan ne yapacaksan yap.

http://www.mkutup.gov.tr/ilkeler.html

Şurdan Atamızın ilkelerini öğrenirsin belki.Ben Atatürk ilkelerine göre yaşarım.En iyi görüşte budur.Herkezde böyle olmıydı bence.Bir ton görüş çıktı iş bulandı.

Atatürk senin aklının yetmeyen şeyleri yaptı.Sen daha şurda 3 insanı kendine çeviremiyorsun adam Türkiyedeki insanları birleştirdi bilrik yaptı.Sen şurda 1 konu ile bşaa çıkamazken kurtulşmak için ona buna bok atarken Atamız bütün ülke ve düşman gerçeklerini gördü.

Bir 10 sene daha yaşasaydı snein gibi adamların zihniyeti çıkma gibi bi olasılık kalmazdı.Atatürk onca şey yaptı hala laf atıyorsunuz bunun endeni Atatürk ü tanımamamanızdır.Ne siizn için Atatürk vatan ahinimi şerefsiz mi nedir?

Esas şerefsiz feutllah gülendir esas şerefsiz tayyip erdoğandır esas şerefsiz sizin kafanızı yıkayandır esas şerefsiz size doğruyu öğretmeyen yalan yanlış bilgi verendir esas şerefsizler sizlersiniz bu ülkeye Ataya saygı duymayanlarsınız. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BadMad
    BadMad's avatar
    Erkek
    akira bunu yazdı:
    ----------------------------- BadMad bunu yazdı:

Yaşım 20 Ama Zeka Yaşında Senden Üstün Oldugum Kesin.

oldu olucak benim babam senin babanı döver filan da deseydin.. :))  neyse, çocukça polemiklere girme gibi bir lüxüm yok. sen sana vereceğim cevap hakkını kullandın. yani sana ayırdığım vaktin sonuna geldim. mesajlarına karşılık bulamayacaksın, ta ki tartışma felsefesi ve konuşma adabını öğreninceye, danotte danone içip boyunu uzatıncaya kadar.  yalnız danone içerisinde çocukların gelişimini önleyici, onları gerizekalı yapıcı katkı maddeleri varmış . bu da aklında bulunsun.

Akira sen daha babanın tasaklarında vitaminken biz forumda bunları tartısıyorduk user ID bakılırsa yenisin galiba zumsuk dediği millete laf yetistirene kadar gitte neyzeni oku Atatürk'ün hayatını oku. Danateymiş zamanında çok yedin galiba

To Be Or Not To Be
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    akira bunu yazdı:
    tanıdığım bir kaç çocuk veya eblehten yola çıkarak söylemiyorum bunu. göz var nizam var. türk siyaseti gözler önünde. al sana deniz baykal, al sana emre kongar, al sana ahmet necdet sezer, al sana cumhuriyet gazetesi, al sana emin çölaşan. anlamak istememen, senin izahiyat mekanizman ile alakalıdır.

ben bu samimiyetsiz haykırışları foseptike buluyorum. objektifim, bak ne dedim. eğer bir suç işlenmiş ise, gerekeni türk ceza kanunlarınca yapılsın dedim. daha ne diyim mahmut diyim anlamadım ki. benim atatürk ile ilgili olmamam, subjektif bir grafik doğrultusunda ilerleyeceğimi göstermez.

sen Ataturk e yapilan saygisizliklari, foseptik cukurunda haykiris olarak mi goruyorsun ?

siteden banlanman mubah dir. buraya bi daha gelirken salavat getirerek gir. SENIN GIBI BEYNI YIKANMIS BIR TURK GENCININ BURADA ISI YOK.

Ataturk e laf soylemeden once ac tarih kitabi oku.  

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

akira o heycan değil atatürke bilgisizce cahilce laf uzatan yobaz kişilere karşı beslediğim kinin sinirin göstergesi.

Sen hangi şehirde oturuyorsun ? 

Toplam Hit: 8287 Toplam Mesaj: 52