folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Ata’Yı Hiç Böyle Gördünüz Mü?

Ata’Yı Hiç Böyle Gördünüz Mü?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Atatürk’ün 1935 yılı Şubat ayında Antalya’ya yaptığı gezi sırasında Ege vapurunda çekilen fotoğrafı büyük önderin keyifli günlerinden birini gözler önüne seriyor..

Denizler Kitabevi koleksiyonunda yer alan fotoğrafta Atatürk, Ege Vapuru’ndaki yolculuğu sırasında salıncağa ayakta binerek poz vermiş. Fotoğrafta bacaklarından tutan manevi kızı Ülkü de oyun oynarken görünüyor

Fotoğrafın bir benzeri sadece Çankaya Köşkü’nün Atatürk Albümü’nde yer alıyor. Atatürk’ün pek bilinmeyen fotoğraflarından biri olan bu karede büyük önderin yanında yaveri ve manevi çocukları bulunuyor. Fotoğraf, Atatürk’ün 1925 yılının Şubat ayında çıktığı Ege ve Akdeniz gezisinde çekilmiş.

ATATÜRK’ÜN 1935’DEKİ AKDENİZ GEZİSİ
    Atatürk 16 Şubat 1935’te Ege Vapuru ile İzmir’den hareket etti.

18 Şubat 1935 Pazartesi günü saat 13. 30’da Antalya iskelesine çıkmıştı. Yanında kız kardeşi Makbule Atadan, Nebile Hanım, Prof. Afet İnan, Fahrettin Altay, Nuri Conker, Cevat Abbas Gürer, manevi kızı Ülkü ve yaverler bulunuyordu.

İskeleden faytonlarla doğruca Köşküne gelen Atatürk, burada akşama kadar dinlendi. Akşam Erenkuş’a oradan tekrar köşke geldiler. Geceyi Köşkte geçiren Atatürk, ertesi günü gece saat 22. 30 da Ege Vapuru ile Taşucuna hareket etti.

λ
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek
    Bence ilk resimde karizma gitmiş biraz ;)

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    8mm
    8mm's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

"...halkı ise O'na Atatürk dedi."

Kimse sana özgürlük veremez. Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka birşey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın. 8mm@tahribat.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MUBARIZ
    TorNaVida
    TorNaVida's avatar
    Erkek
    ilk resimdeki Atatürk değil 2. resim ise biraz andırıyor.

47 ermeni köpeğini tek başına geberten KAHRAMAN TÜRK ŞEHİTİ MÜBARİZ İBRAHİMOV.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    TorNaVida bunu yazdı:
    ----------------------------- ilk resimdeki Atatürk değil 2. resim ise biraz andırıyor. -----------------------------

ntvmsnbc. Kolpa şey hiçbir zaman getirmedim,getirmem foruma ;)

λ
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fth_
    fth_'s avatar
    Erkek
    ilkini Atatürk'e pek benzetemedim ama

çocuktum,büyüdüm
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kokainman
    kokainman's avatar
    Erkek
    eheh karizma nie dağılsın abi.halktan bi adam o.ömrünü halkına adamış.cumhuriyetten önce savaşlarla, sonrasında ise inkilaplarla halkı bilinçlendirmeyle.adam iki dakka eğlenmiş işte kim takar karizmayı ya :)) Atam büyüksün...

... sorcerer & musket ...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PIROMANTANRI
    PIROMANTANRI's avatar
    Erkek

ecvet benzemiyor pek ama O.

bizim tarih kitabında da başka bir açıdan çekilmiş yine salıncağa binerken bir pozu var ama garip bir şey göremiyorum ben bunda. einstein da çocuk bisikletine binerkenki fotoğrafları var...

Birgün yapacak fen şu siyah toprağı altın/Her şey olacak kudret-i irfan ile...inandım.(Tevfik Fikret/Haluk"un Amentüsü)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SilenC3
    SilenC3's avatar
    Erkek
    oda bi insan sonuçta demi :) atamın böyle mutlu zamanlarını  görmek bana huzur verio

Ben giderken sen dönüyodun, sen benden daha fazla şey bilirsin vs.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MUBARIZ
    TorNaVida
    TorNaVida's avatar
    Erkek
    firex kolpa getirmessin biliyoruz ama bak  benzetemeyenlerde var zaten Atatürk'le ilgili  hiçbişey bu forumda kolpa olamaz :)

47 ermeni köpeğini tek başına geberten KAHRAMAN TÜRK ŞEHİTİ MÜBARİZ İBRAHİMOV.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kozanaybar
    kozanaybar's avatar
    Homo
    ilki Atatürk değil be abi :)
Toplam Hit: 4374 Toplam Mesaj: 28