Ateizm Tehdidi (Özel Dosya)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek

kral abdullah vatikana gidip ateizmle beraber mücade edelim falan demişti onları da konu edinseymiş iyiymiş, harun yahyaya hiç girmiyorum ne kadar hristiyan yaratılışcı yayını varsa türkçeleştirip oynayarak piyasaya sürüyor adam =D evrimianlamak.com evrimaldatmacası.com evrimaldatmacasıaldatmacasıaldatmacası.com, awaitedmahdi.com, mehdiyibekliyoruz.com mehdiyibekliyorum.com mehdiyibekliyorsunuz.com gibi =D adam yılda milyonlarca dolar harcıyor bu işlere =D

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek

Tengri bunu yazdı:
    -----------------------------

Esconda bunu yazdı:

Videoda pek fazla dalga geçilmiyor, dindar birisiyim fakat yüzlerce ateist arkadaşım var, yani dinimiz hiçbir dine veya dinsizlere bile şevkat ile yaklaşmamaızı emrediyor.Öyle kafir,düşman gibi tanım ve terimler yobaz kafalı bizden olmayan kimsecikler maalesef.

hatirladiklarim.

Nisâ(*) Sûresinin 139 . Ayetinde

Onlar, mü’minleri bırakıp kafirleri dost edinen kimselerdir. Onların yanında izzet ve şeref mi arıyorlar? Halbuki bütün izzet ve şeref Allah’a aittir.

Nisâ(*) Sûresinin 144 . Ayetinde

Ey iman edenler! Mü’minleri bırakıp da kâfirleri dost edinmeyin. Kendi aleyhinize Allah’a apaçık bir delil mi vermek istiyorsunuz?

http://www.diyanet.gov.tr/kuran/result.asp?ayet=&page_id=&kuran_id=4&ayet_no=139

http://www.diyanet.gov.tr/kuran/result.asp?ayet=&page_id=&kuran_id=4&ayet_no=144

tevbe 29 u unutmussun

kendilerine kitap verilenlerden Allah'a ve ahiret gününe iman etmeyen, Allah'ın ve Resûlünün haram kıldığını haram saymayan ve hak din İslam'ı din edinmeyen kimselerle, küçülerek (boyun eğerek) kendi elleriyle cizyeyi verinceye kadar savaşın.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nereodi
    nereodi's avatar
    Erkek

İnanmak ne kadar doğalsa, inanmamakda o kadar doğal.Mümin kardeşlerim

canısı| Keser gibi olma; hep bana, hep bana. Testere gibi ol Bir sana bir bana...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fatihari41
    fatihari41's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ne diyor bu amk dalgamı geçiyor?

FthAяI(!)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Hahahahahah çok hoş.

while (1<2)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    piskopatix
    piskopatix's avatar
    Erkek

glaurung bunu yazdı:

Tengri bunu yazdı:

Esconda bunu yazdı:

Videoda pek fazla dalga geçilmiyor, dindar birisiyim fakat yüzlerce ateist arkadaşım var, yani dinimiz hiçbir dine veya dinsizlere bile şevkat ile yaklaşmamaızı emrediyor.Öyle kafir,düşman gibi tanım ve terimler yobaz kafalı bizden olmayan kimsecikler maalesef.

hatirladiklarim.

Onlar, mü’minleri bırakıp kafirleri dost edinen kimselerdir. Onların yanında izzet ve şeref mi arıyorlar? Halbuki bütün izzet ve şeref Allah’a aittir.

Ey iman edenler! Mü’minleri bırakıp da kâfirleri dost edinmeyin. Kendi aleyhinize Allah’a apaçık bir delil mi vermek istiyorsunuz?

http://www.diyanet.gov.tr/kuran/result.asp?ayet=&page_id=&kuran_id=4&ayet_no=139

http://www.diyanet.gov.tr/kuran/result.asp?ayet=&page_id=&kuran_id=4&ayet_no=144

tevbe 29 u unutmussun

kendilerine kitap verilenlerden Allah'a ve ahiret gününe iman etmeyen, Allah'ın ve Resûlünün haram kıldığını haram saymayan ve hak din İslam'ı din edinmeyen kimselerle, küçülerek (boyun eğerek) kendi elleriyle cizyeyi verinceye kadar savaşın.

Tamamen kendi yorumumu ekliyorum. Ayetlerde gayrimüslim olan kulun gidip ağzını burnunu kırın demiyor ! duruma göre anlam taşır Ayetler. Gayrimüslim ülkeni tehdit ediyorsa, Yerine göre silahlı savaşırsın, gayrimüslim sınıf arkadaşınsa anlatarak savaşırsın. sen açık açık adam gayrimüslim diye örnek alıyorsan adamı ona göre diyorki ayet sana ne yapıyorsun ! Ama sen adamla dost olabilirsin dost olman seninde gayrimüslim olmanı gerektirecekse o dostluğun sana göre olmadığını söylüyor. Ayette gayrimüslim olan kişileri aşağılayın, dövün, sövün demiyor. Aksine sen gayrimüslim ile ilim savaşı yap diyor.

Bizim dinimiz anlayış dinidir, Kimseyi horgörmeyi hoşgörmez. Allaha yakın olmak istiyorsan Yolladığı Kuran-ı okuyup anlamaya çalışmak gerek- Anlamamak veyahut yanlış yorumlamak sakata getirir adamı. Anlayamıyorsan okuduğunu anlayana sormak gerek...

Buarada vidyo Kreatif, Gönderme ataistlere gitmiş gibi geldi bana :D Söyledikleri yanlış değil :D

instagram.com/macrlz
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek

Tamamen kendi yorumumu ekliyorum. Ayetlerde gayrimüslim olan kulun gidip ağzını burnunu kırın demiyor ! duruma göre anlam taşır Ayetler. Gayrimüslim ülkeni tehdit ediyorsa, Yerine göre silahlı savaşırsın, gayrimüslim sınıf arkadaşınsa anlatarak savaşırsın. sen açık açık adam gayrimüslim diye örnek alıyorsan adamı ona göre diyorki ayet sana ne yapıyorsun ! Ama sen adamla dost olabilirsin dost olman seninde gayrimüslim olmanı gerektirecekse o dostluğun sana göre olmadığını söylüyor. Ayette gayrimüslim olan kişileri aşağılayın, dövün, sövün demiyor. Aksine sen gayrimüslim ile ilim savaşı yap diyor.

Bizim dinimiz anlayış dinidir, Kimseyi horgörmeyi hoşgörmez. Allaha yakın olmak istiyorsan Yolladığı Kuran-ı okuyup anlamaya çalışmak gerek- Anlamamak veyahut yanlış yorumlamak sakata getirir adamı. Anlayamıyorsan okuduğunu anlayana sormak gerek...

Buarada vidyo Kreatif, Gönderme ataistlere gitmiş gibi geldi bana :D Söyledikleri yanlış değil :D

İşte ben buna polyanacılık derim, neden diye soracak olan olursa da, 1400 yıllık islam tarihini gösteririm, şimdi bu insanlar daha halifeler başa geçmeden bile islamı yayma adına cihat yapmış, köy basmış yağmalamış insanları öldürmüşler, (benikurayza kabilesi mesela) neden diye sorduğunda bir çok savaş için tahrik edildik derler. Şimdi adam senin peygamberine inanmıyor, dolayısıyla söylediklerinin yalan olduğunu söylüyor, bunu dile getirmese de bu anlamı çıkaran müslümanlar sen bana hakaret ettin deyip adamı öldüyor, şimdi aksini savunan varsa bana islam devletinin neden ispanyaya kadar genişlediğini açıklasın ne yani ispanyadaki sizin varlığınızdan haberdar bile olmayan insanlar size nasıl oluyordu da tehlike arz ediyordu ? Çinden İspanyaya, Balkanlardan Kafkaslara kadar her bölgede islam yayılmak için insanları öldürmüş, ha o zaman şartlar böyleydi herkes öldürüyordu diyeceklerdir, e o zaman sorarlar islamın farkı nerde diye ?

İslam teoride bilim dinidir, çünkü hadislerle bilim desteklenmiştir, ancak pratikte bilim adına neredeyse hiçbir şey yapılmamıştır, okul olarak kabul edilebilecek oluşumların hepsi dini temelli eğitim vermektedir, dolayısıyla bugün bu ülkenin başbakanının dünya çok güzel olsun çocuklar çimlerde koşsun savaşlar bitsin herkes elele şarkı söylesin dediğinde nasıl bir anlamı olmuyorsa,islamda da bu tür teşvik cümlelerinin anlamı yoktur. pratikte uygulama konusunda çaba gösterilmeyen bir çok konu lafta kalmıştır, bugün yüzmilyonlarca müslümanın çağını 250 yıl geriden takip etmesinin nedeni de bu önceliklerdir.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tengri
    Tengri's avatar
    Erkek

piskopatix bunu yazdı:

glaurung bunu yazdı:

Tengri bunu yazdı:

Esconda bunu yazdı:

hatirladiklarim.

tevbe 29 u unutmussun

Tebrikler kardeşim yukardaki ayetlerin bu kadar güzel bir tefsirini yaptığın için. Herkes kuran'ı senin gibi okusa aslında cehennem ateşi ile kastedilenin ay ışığı altında soguk bir gecedeki cennet köşklerinin şöminesinden içimizi ısıtan sım sıcak bir ateş olduğunu anlardı. Dinimiz ne kadar da yanlış anlaşılıyor.

Ben Fight Clubı izledin mi? derken utanıyorum, adam İzlemedim. derken utanmıyor. Bi de nasıl güzel mi, diyo... Bi bitmediniz amk.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek

direk dine odaklanacağınıza birazcıkda verilen mesaja odaklansaydınız. 

adam ateist bali çekiyor. deniz lalesi feneri falan... 

güzel video olmuş valla

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih
    Fatih's avatar
    Erkek

sLeymN bunu yazdı:

direk dine odaklanacağınıza birazcıkda verilen mesaja odaklansaydınız. 

adam ateist bali çekiyor. deniz lalesi feneri falan... 

güzel video olmuş valla

teşekkürler hocam ana mesajı anlayan biri çıktı sonunda.

enjoy i'm vaccinated
Toplam Hit: 5750 Toplam Mesaj: 49