Ateizm Tehdidi (Özel Dosya)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek

Fatih bunu yazdı:
    -----------------------------

sLeymN bunu yazdı:

direk dine odaklanacağınıza birazcıkda verilen mesaja odaklansaydınız. 

adam ateist bali çekiyor. deniz lalesi feneri falan... 

güzel video olmuş valla

teşekkürler hocam ana mesajı anlayan biri çıktı sonunda.

Öyle bir söylemissin ki hocam yani biz davuluz anlamıyoruz gibi olmuş, en basit bir şiir bile insanlarda farklı onlarca yüzlerce duyguya düşünceye temel oluştururken, kalkıp da herkesin aynı şeyi anlamasını beklemek abes kaçıyor biraz, merak etmeyiniz düşünen insanlar olarak ana mesajını yan mesajını bahsetmek isteyip bahsemediklerini ve bütün bunların tarihsel sosyo psikolojik etkilerini anlayacak kapasitedeyiz.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih
    Fatih's avatar
    Erkek

glaurung bunu yazdı:

Fatih bunu yazdı:

sLeymN bunu yazdı:

direk dine odaklanacağınıza birazcıkda verilen mesaja odaklansaydınız. 

adam ateist bali çekiyor. deniz lalesi feneri falan... 

güzel video olmuş valla

teşekkürler hocam ana mesajı anlayan biri çıktı sonunda.

Öyle bir söylemissin ki hocam yani biz davuluz anlamıyoruz gibi olmuş, en basit bir şiir bile insanlarda farklı onlarca yüzlerce duyguya düşünceye temel oluştururken, kalkıp da herkesin aynı şeyi anlamasını beklemek abes kaçıyor biraz, merak etmeyiniz düşünen insanlar olarak ana mesajını yan mesajını bahsetmek isteyip bahsemediklerini ve bütün bunların tarihsel sosyo psikolojik etkilerini anlayacak kapasitedeyiz.

haklısın hocam uslup biraz öyle olmuş kusura bakma :)

enjoy i'm vaccinated
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    piskopatix
    piskopatix's avatar
    Erkek

Hocalar size haklısınız desem ben almanyada yaşıyorum, çalıştığım yerden oturduğum apartmana heryer gayrimüslim, Hepsini ipe dizim ozaman ?  Bunumu emrediyo İslam ? İslam örnek olarak gösterilir, Zorlayarak değil hocalar. Küçükken çocuğu camide yaramazlık yapıyor diye döven baba o çocuğu camiden soğutuyor. Bunumu emrediyor islam ? Peygamberimiz böylemi davranmış çocuklarına ?

EDİTT// ulan kendi yorumumu okuyunca konu alakasız biryere gitmiş anladım :D

Yani demek istediğim şu illaki ölçüler vardır dostluktaki.  Ayetten Siz ne anlıyorsunuz madem öyle anlatın bakalım

Yani benim dediğimin nesi yanlış ki ? Anlam veremiyorum reaksiyonuna Tengri hocam.

bak 2. editt// Ayetin hepsi mevcut değil bakınız:

136. Ey iman edenler! Allah'a, Peygamberine, Peygamberine indirdiği kitaba ve daha önce indirdiği kitaba iman edin. Kim Allah'ı, meleklerini, kitaplarını, peygamberlerini ve ahiret gününü inkar ederse derin bir sapıklığa düşmüş olur.

137. İman edip sonra inkâr eden, sonra inanıp tekrar inkar eden, sonra da inkarlarında ileri gidenler var ya; Allah onları bağışlayacak da değildir, doğru yola iletecek de değildir.

138. Münafıklara, kendileri için elem dolu bir azap olduğunu müjdele.

139. Onlar, mü'minleri bırakıp kafirleri dost edinen kimselerdir. Onların yanında izzet ve şeref mi arıyorlar? Halbuki bütün izzet ve şeref Allah'a aittir.

140. Oysa Allah size Kitapta (Kur'an'da) "Allah'ın âyetlerinin inkar edildiğini ve onlarla alay edildiğini işittiğiniz zaman, başka bir söze geçmedikleri müddetçe, onlarla oturmayın, aksi halde siz de onlar gibi olursunuz" diye hüküm indirmiştir. Şüphesiz Allah, münafıkların ve kâfirlerin hepsini cehennemde toplayacaktır.

Hepsini okuyunca 139. Ayetin 136. ayetten beri bağlantılı olduğu görülüyor değilmi. yani münafıklardan söz ediliyor. Gayrimüslimden değil.

Edit 3// la bu niye faceboka link verdiki ? kuran.gen.tr den kopyaladım :S

instagram.com/macrlz
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tengri
    Tengri's avatar
    Erkek

piskopatix bunu yazdı:

Hocalar size haklısınız desem ben almanyada yaşıyorum, çalıştığım yerden oturduğum apartmana heryer gayrimüslim, Hepsini ipe dizim ozaman ?  Bunumu emrediyo İslam ? İslam örnek olarak gösterilir, Zorlayarak değil hocalar. Küçükken çocuğu camide yaramazlık yapıyor diye döven baba o çocuğu camiden soğutuyor. Bunumu emrediyor islam ? Peygamberimiz böylemi davranmış çocuklarına ?

Yani demek istediğim şu illaki ölçüler vardır dostluktaki.  Ayetten Siz ne anlıyorsunuz madem öyle anlatın bakalım

Yani benim dediğimin nesi yanlış ki ? Anlam veremiyorum reaksiyonuna Tengri hocam.

hoca ne reaksiyonu ya eğleniyoruz, forumda tartışarak kim kimin fikrini değiştirmiş :D

Ben Fight Clubı izledin mi? derken utanıyorum, adam İzlemedim. derken utanmıyor. Bi de nasıl güzel mi, diyo... Bi bitmediniz amk.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    piskopatix
    piskopatix's avatar
    Erkek

Tengri bunu yazdı:

piskopatix bunu yazdı:

hoca ne reaksiyonu ya eğleniyoruz, forumda tartışarak kim kimin fikrini değiştirmiş :D

Fikir değiştirme değilde yani benim yanlış bildiğimse eğer sen doğrusunu söylicenki aptal ölmeyelim. (imla hatası bulan cebine koysun. :D)

instagram.com/macrlz
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Janitschar
    Janitschar's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snnyk
    snnyk's avatar
    Erkek

ağır demogaji var filmde

la ilahe illallah

snnyk.com - code is poetry all that i know...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek

Janitschar bunu yazdı:

http://www.youtube.com/watch?v=qQLwmGYGKPw&feature=fvwrel

9 dakikalık zaman israfıydı benim için, arapçanın nasıl lastik bil dil olduğu konusunda bilgisi olmayan, en basidinden deve anlamına gelen yüzlerce kelime oldugunu bilmeyen, nur sözcüğünden istediği anlamı türeten bir güruhla karşı karşıyayız. Arapça lastik gibi nereye çekersen oraya giden bir dil olmasaydı bunca mezhep bunca yorum bunca farklılık olmazdı. Kuran daha namazın nasıl kılınmasını açıklamamış, gitmiş aydan bahsediyor, haliyle müslümanlar namazda ellerini nereye koyacaklarını şaşırıyor, binbir incili eleştirenler binbir kuran yorumunun peşinden gittiğinin farkında değiller.

Edit : Kuranın bu kadar bilim dolu bir kitap olduğunu idda edenler, hadi elinize kuranı alın ve daha önce bulunmamış bir şeyi getirin, bilim daha her şeyin başında, hücreler klonlamalar hadronlar vb. Tek bir örnek istiyorum, hodri meydan

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    piskopatix
    piskopatix's avatar
    Erkek

glaurung bunu yazdı:

Janitschar bunu yazdı:

9 dakikalık zaman israfıydı benim için, arapçanın nasıl lastik bil dil olduğu konusunda bilgisi olmayan, en basidinden deve anlamına gelen yüzlerce kelime oldugunu bilmeyen, nur sözcüğünden istediği anlamı türeten bir güruhla karşı karşıyayız. Arapça lastik gibi nereye çekersen oraya giden bir dil olmasaydı bunca mezhep bunca yorum bunca farklılık olmazdı. Kuran daha namazın nasıl kılınmasını açıklamamış, gitmiş aydan bahsediyor, haliyle müslümanlar namazda ellerini nereye koyacaklarını şaşırıyor, binbir incili eleştirenler binbir kuran yorumunun peşinden gittiğinin farkında değiller.

Edit : Kuranın bu kadar bilim dolu bir kitap olduğunu idda edenler, hadi elinize kuranı alın ve daha önce bulunmamış bir şeyi getirin, bilim daha her şeyin başında, hücreler klonlamalar hadronlar vb. Tek bir örnek istiyorum, hodri meydan

E Var tabi ben söylim sana Cehennem var Cennet var Şimdi Bilim bulsun bunları nerde Kaç derece var diyo kuran.
    Hem neden izledin zaman kaybıysa, Tüm vidyodan 2 kelime seçtin onları anlatıyorsun gerisi ? Onlardamı lastik onlarıdamı kılıfa uydurdu. Mezhep konusunda haklısın.

editt// he Namaz konusunada gelince Tabiiki kuran-da namazdan bahsediliyor, Nasıl kılınacağını Tutorial yapmayı gerektirecek bir zorluk derecesi yok beyni olan kavrar. Kim Elini yanlış tutuyormuşki ?

instagram.com/macrlz
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nessaj
    nessaj's avatar
    Erkek

piskopatix bunu yazdı:

glaurung bunu yazdı:

Janitschar bunu yazdı:

E Var tabi ben söylim sana Cehennem var Cennet var Şimdi Bilim bulsun bunları nerde Kaç derece var diyo kuran.
    Hem neden izledin zaman kaybıysa, Tüm vidyodan 2 kelime seçtin onları anlatıyorsun gerisi ? Onlardamı lastik onlarıdamı kılıfa uydurdu. Mezhep konusunda haklısın.

editt// he Namaz konusunada gelince Tabiiki kuran-da namazdan bahsediliyor, Nasıl kılınacağını Tutorial yapmayı gerektirecek bir zorluk derecesi yok beyni olan kavrar. Kim Elini yanlış tutuyormuşki ?

namaz bir çok mezhepte genel hatlarıyla aynı olmasına karşın,bazı hareketler farklılık gösterir, mükemmel kuranı kerim sayesinde. bu arada video harvi zaman israfıydı

Toplam Hit: 5783 Toplam Mesaj: 49