folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Ateizme Girişte Yaşanan Sıkıntılar



Ateizme Girişte Yaşanan Sıkıntılar

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kofcu
    kofcu's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Ağustos/2014
    Erkek
    GusFring bunu yazdı

    Ben de daha gelişmiş canlıların simülasyonu içerisinde olduğumuza iyiden iyiye takmaya başladım.  Yıllarca dönem dönem gelip giden bir tribimdi, artık aklıma iyiden iyiye yapışmaya başladı.

    Son zamanlarda simülasyon ile alakalı gözüme fazlaca zımbırtı takılması da beni huylandırıyor. Örneğin, tam benim tripler tavan yapmışken Black Mirror simülasyon konsepti çıkardı, bu durum evreni simüle edenin bana gönderdiği bir göz kırpması olarak geldi. Kafayı mı yiyorum, gerçeği mi buluyorum.

     

    Hocam şu kuantumda gözlemleyince tanecik gözlemlemeyince dalga olayını mesela gözlemleyince render ediyor o yüzden tanecik oluyor gibi düşünüyorlar falan :D


    ben de sevgiden yanayım...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cayan
    Cayan's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 11/Aralık/2009
    Erkek

    Belki bilmeyen vardır diye bırakıyorum üstad baya mizah adamıydı

    https://www.youtube.com/watch?v=FX8blRVY-GE 

    https://www.youtube.com/watch?v=HwM1NVH8kcc 

    daha nicesini isteyen varsa youtubeda araştırarak bulabilir türkçeye çevirili şekilde.

     


    https://www.youtube.com/watch?v=jQk82bpUy1Y
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    Din çok sıkıntılı bir konu.

    En son Viking dizisini izlerken bir bölümde fırtına çıkıyor, Hristiyan olarak yetiştirilmiş ancak bir viking kralının oğlu olduğunu bu yüzden de her zaman Viking tanrılarına inandığını söyleyen eleman fırtına çıkınca İsa'ya yalvarıyor.

    Bu tarz örneklerin günümüzde de olduğunu düşünüyorum. 

    Örneğin aranız yaratıcı vs. ile iyi olmadığı dönemlerde bir yakınınız veya kendiniz rahatsızlandığınızda çeşitli yalvarışlar veya adaklar adayabilirsiniz.

    Yaşamdan zevk almaya bakın...


    Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Herbokolog
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 30/Ağustos/2005
    Erkek

    En güzeli var yok diye düşünmemek benim için varmış yokmuş hiç umrumda degil bem sadece insan olarak yaşamaya çalışıyorum  

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Seminerist
    Seminerist's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Temmuz/2016
    Erkek

    Çok karışık işler. Dinler benimde kafamı karıştırıyor.Olaylara 2 taraflı bakıyorum.


    +Kutsal kitaplar Mesala ? İnternetten birşey aldığınızda yada dışardan birşey aldığınızda kutunun içinden kitapçığı çıkıyor.Bizi yaratanda kitab yazmış .

    +O dönemlerde bir insan bu kadar şeyi yazması bilmesi imkansız , o dönemin insanları böyle bir kitabı yazamaz.

    -4 tane kutsal kitabın olmasının açıklaması var ama mantığı yok. Kur an koruyan yaratıcı zebur tevratı incili neden korumadı .

    -Şöyle de bir döngü var.Allah var mı ? Var. Nerede yazıyor , kitap da yazıyor.  Kitabı kim yazdı , Allah 

    + Kafanızı çevirip ellerinize , damarlarınıza bakın. Bunun bir yaratıcısı var.Şuan yazarken parmaklarıma bakıyorum , bu sistemin illaki bir yaratırıcı vardır. 

    -Var ama bizi yaratanı kim yarattı. Allah ın arkadaşı annesi babası var mı ? Başka tanrı var mı ?Bizden önce ne vardı . Allah ne yapıyordu insanı yaratmadan önce .

    Saygısızlık yapmıyorum kesinlikle , sadece sorguluyorum.

    +-Edirnede doğan çocuğu alıp trabzona götürün o çocuk büyüyünce karadeniz şivesiyle konuşur.İtalyadan papanın doğacak çocuğu alıp konya ya götürün o çocuk büyüyünce sofi gibi gezicektir.Hangi dini seçiceğimizi ,nasıl yaşıcağımızı doğdumuz yer belirliyor.

    +-Biz müslüman bir ülke de dünya ya geldik . Anamızın karnından çıkarken hepimizin kulağımıza ezan okundu. Okunmayan var mı ?Ne olursak olalım gündelik hayatımızda konuşurken ağzımızdan en az 3-4 kere allah kelimesi çıkıyodur.İnşallah , allah razı olsun , eyvallah deriz.

    *S.a diyene a.s de , merhaba diyene merhaba de .En iyisi safa yatıp herşeye eyvallah deyip ortama göre ayak uydurup yaşamak : )

     

     

    Seminerist tarafından 30/Oca/19 23:52 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slanger
    slanger's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Haziran/2010
    Erkek

    Hocam şu an uzun uzadıya görüşlerimi anlatamayacağım, daha sonra ikinci bir yorum yazabilirim.

    O boşluk hissi kadar doğal bir şey yok, 20'li/30'lu yaşlarına kadar her şeyden daha üstün bir ilahi güce sığınmışsın, her şeyin cevabını gönderdiği kitapta bulmuşsun ve doğada/toplumsal yaşamda gördüğün her şeyin nedenselliğini bunlar üzerine kurmuşsun. Bunların yerine koyacak bir şey aramaktan daha zor bir şey varsa o da orayı artık boş bırakacağını bilmek olsa gerek. Çünkü bilimde veya ateizmin felsefesinde dogmalara pek yer yok. Felsefede sürekli sorduğun sorulara yanlışlanabilir veya alternatifi üretilebilir cevaplar buluyorsun, bilimde cevabını öğrenmek istediğin şeyi belki 100 sene sonra açıklayabilecekler. Doğru anladıysam ve durum bundan ibaretse elbette zamanla kanıksarsın hocam.

    edit: https://youtu.be/GoW8Tf7hTGA bu 7 dakikalık videoyu da izlemeni öneririm hocam alpha-vangelis eşliğinde :d

    slanger tarafından 31/Oca/19 00:06 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Ocak/2010
    Dişi

    Cocuk yap (: varolussal krizi uysallastirmanin cok bin yillik yolu bu. Cocugun buyuyunce de torun diye tutturursun. Icgudu dedigin her seyin kaynagi bilincsiz varolussal kriz zaten. Bilinclendiysen bile ayni yolu izleyebilirsin.


    sigara değil, balık olan.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2004
    Erkek
    DadasAdam bunu yazdı
    ShockMan bunu yazdı

    Bence bütün insanlar tek bir ruh, farklı zaman boyutunda, çeşitli bedenlerde ve çeşitli kişiliklerle yaşamı deneyimliyoruz.. Genel amaç bütünün faydasına olacak, temel bir öğrenim, temel bir Ruhani bilgi havuzu oluşturmak, bu uğurda bir çok farklı yaşamlarda enkarne olduğumuza inanıyorum, yani gördüğün her kes aslında sensin.. Ama zaman perdelerimiz farklı ve zaten hiç bir beden ruhunu içinde taşımıyor, Ruh bana göre sınırsız bir güçtür, düşünen bir güç, mahiyeti hakkında bedenli akıl fikir yürütemez, bu sınırsız gücü beden taşıyamaz, bu nedenle bedeni uzaktan komuta etmektedir, ve bedende azaltılmış bir bilinç ile yaşamı deneyimlemesi ilahi bir amaç içermektedir. Ben böyle düşünüyorum, isteyen padişah gibi hüküm eden bir tanrı, ve tanrının sözleri ile güdülmek istesin, isteyen de Tanrının peygamberlerinin hükümleri ile insan mahkemeleri gibi mahkemeler ve yanılacak olan bir ortam ve sonsuza kadar sıkılarak kalabileceği bir cennete inanmakta serbest. Şarap ırmakları akan bir cennet, Sütten akan ırmaklar neyse. :)

    Bu arada Ateist değilim. Işık İşçisi oldum, Deistten farkı, Tanrıdan gelen mesajlara dine dönüştürmeden, mesaj ve mesajı getireni kutsallaştırmadan anlamamızdır, Meleklerden ve Tanrıdan gelebilecek mesajlar var, ve bu mesajlar şimdi bile gelmektedir.. Mesajları Kutsallaştırmanın insanlara dayatmanın ve insanları birbirine kırdırmanın alemi yok.

     

    Kalın yaptığım kısım LSD triplerimde deneyimlediğim bir düşünce tarzıydı. Daha önce böyle bir düşüncem yoktu bu arada. Tamamen LSD etkisindeyken gelişti herşey. İnsanlar, hayvanlar, bitkiler kısacası canlı olan herşeyle bütünleştiğimi hissetmiştim. Ve bizler bu bütünün parçalarıyız ve hepimiz aynıyız, hepimiz biriz. İliklerime kadar hissetmiştim bunu...

    Bu da evrimle bütünleşen bir düşünce tarzı çünkü evrimin başlangıç noktasına gidersek hepimiz birdik. Canlı ve cansız olan herşeyin çekirdeği aynıydı.

    Bu yüzden herşeyin tek ruh olduğuna ben de inanıyorum.

    Hocam Ruhun nazarında zamanın bence bir parça bile önemi yok.. Mesela kişinin bir sonraki kıyametinde enkarnasyonu M.s. 450 yılında bir insan olarak  yaşama gelmek olabilir, ve bu yaşamlar her birimiz için çok yavaş işliyor gibi görünüyor olsa bile, Ruh'un nazarında her şey aslında hızlı gelişmektedir, çünkü o zamanın efendisidir. Ve böylece gördüğün ve görmediğin bir çok insan sensin.. Farklı zamanlardaki enkarnasyonlarındır, bir sonraki enkarnasyonun bundan 5.000 yıl sonraki bu dünyadaki bir insan varoluşu bile olabilir.. Sadece uyanırsın, ve yaşam başlamıştır. Kıyamet sözü arapçadır, anlamı ayağa kalkmaktır, kıyam etmek, Ruhsal anlamı ise Tekamül etmektir, her yaşamda her olgu sınanılır, kibrin dereceleri, nefretin dereceleri, öfkenin dereceleri, sevginin dereceleri ve daha bir çok konu derin bir şekilde işlenilir, yani yaşam Ruhun derin bir araştırmasının sonucudur, Ruh böyle öğrenir.

    Ledun ilmi nazarından bakışa uygun gelir mi bilmem, o ilmin uzmanları daha iyi bilirler, ama Kuranda anlatılan mesajlarda gerçeklik bağı kurduğuma inanıyorum, bence azap denilen hal içinde bulunduğumuz haldir, irinli su içirilerek yaşama getiriliyoruz, Annemizin karnında ondan beslenmemiz, Deri giydirilerek azaba devam ettirileceğimiz, deri değiştirmek enkarnasyonun ta kendisidir, ve sürekli acı çektiğimiz bu dünyadaki bir kralın bile asla gerçekten rahat etmediğini gözlemliyorum, bu azaptan kurtuluşun tek yolu, birin yasasını anlamaktır, ve iyileşerek bütün ile bir olmaktır, aksi taktirde, sırat köprüsünden düşmek dedikleri, bu yaşamda takılıp kalan ruh parçaları, akıl ile gerçeği anlayana dek, bütün ile bir olamayacaklardır, ayetlerin dediği gibi, dönüş onadır. Kıt insan aklı tek bir yaşamla bir sınav olacağını sanır, mesajları iyi anlamamıştır, erkek kadın olmayı deneyimemeden, fakir kral olmayı, kral fakir olmayı, kadın erkek olmayı deneyimlemeden, ve bir çok sayısız olgu hususunda iyice sınanmadan her şey bir mahkeme ile olup bitecek öyle mi? :) Bu Allah denilen yaratıcı ruhu kısıtlamaktır, oysa ruh kısıtlanamaz.

     

     

    ShockMan tarafından 31/Oca/19 06:04 tarihinde düzenlenmiştir

    Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S-E-R-H-A-T
    S-E-R-H-A-T's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2010
    Erkek

    ben bir "yaratıcıya" inanıyorum ama;

    yaşamın da simulasyon olduğuna inanıyorum... bkz. Meeeetriiiiksssss

    "yaratıcı" da o simulasyonu oluşturan kişi-şahıs-varlık vb olabilir.

    Ve ben o yaratıcının bu yaşamı yarattığına(kodladığına, tasarladığına vb) inandığım için doayısıyla "inanan" bir birey olmuş oluyorum.

    bi araştırma yazısında okumuştum, yaşamın simulasyon oldugunun kanıtının atom altı parçacığının bulunması olabileceği üzerineydi. Çok basit bir ifadeyle; bilgisayarda en küçük görüntü birimi pixel olduğunu düşünmek gibi..

    " quantum fiziğinde maddeyi oluşturan parçacıklar gözlenmedikleri sürece kendilerini tanımlamazlar. öyle bir simülasyon dünyada yaşıyoruz ki neyi gördüğümüz neyi görmeye ihtiyacımız olduğu ile ilgilidir." demiş dr. terille  abimiz. 

    Yani tam olarak şunu anlatmaya çalışmış;  https://twitter.com/INTERESTlNGVIDS/status/1068065282093010949

    linkte gördğünüz gibi oyunun çalışma mantığı.. gözlemci vb..

    ben GTA vice city de  görev modundan çıkıp güzel bi arabaya binip güzel bi radyo kanalı açıp kafamın estiği bi manzarada gezmeyi daha çok severim.. KADER de böyle bişey olabilir.. bizim elimizde mi? i dont know.. manzaraya bakıyore...

    peki dua ne? neden yaratıcıdan bişey isteriz? nasıl isteriz? ibadet? hmm bazı oyunlarda puan toplama bölümleri oluyor o tarz bişey olabilir, ya da yine gta da oyunu kaydettiğimiz mekan vardı .. cami oldugunu varsayalım.. içine girdiğimiz pembe bi halka vardı.. namaz olsun o da.. ne biliyim.. bunların bütününe de din diyelim..  artık hangisine inanmak istiyorsak.. 

    ben içimden gelen e inanıyorum.. 

    evren bi simulasyonsa ve bu simulasyonu yazan-tasarlayan bi güç varsa ( tanrı, ilah, Allah ya da sivilceli bi yazılımcı) , sonuç olarak yaratıcım o. 

    oyunu yazıp unutmuş ta olabilir. ya da beş dk oynamış ama ona göre 5 dk bana 5 trilyon yıl gelebilir bilemem..  

    arada bana ya da oyundaki her karaktere mesaj vermek için birini göndermiş te olabilir.. oyunu düzgün tamamlamak için bi harita olabilir.. kutsal kitap diyebiliriz bun belki..

    ya da götümden uyduruyorumdur tamamen bilmiyorum. sonuç itibariyle keyfime göre kendi seçtigim hikayeye inanıyorum : )

    çünkü inançsızlık ta dahil herhangi birşeye inanmam gerekiyor.. öldükten sonrasını düşünmek canımı sıkmasın diye, illa bi yorum getirmek istiyor beynim..

    kırmızı hapın ta amk : )


    şeyini şeyettiğimin şeyi
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rahmandaburda
    rahmandaburda's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ağustos/2017
    Homo

    Bahsettiğin evreden geçtim,

    Amirr Khan ın P.K filmini alt yazılı olarak izle, sorularına çok güzel cevaplar veriyor. (Türkçe dublajda şarkılar anlaşılmıyor)

    Spoiler: “Duyduklarım hakkında adeta şoke oldum, Dünya gezegeninin insanları, Evreni kimin yarattığını biliyorlar, Geldiğim yerde bunu bilen yoktu.” - Aamir Khan(P.K)

    Bi Yaratıcı aramak, Dünyanın en saçma şeyidir. Doğa daki hangi canlı yaratıcıyı arıyor ki. Ateist idim sonra Agnostik oldum yani Tanrı vardır ya da Yoktur bu kimin umrunda.

    Ve bu arada artık Reeankarnasyon a inanıyorum, inanmak tam olarak denemez aslında, Doğa bir geri dönüşüm kutusudur, toprağa giren gübre bile domatese fayda sağlar. 

    İnsan ölünce ne olurun cevabını biliyorum;

    İnsan ölür ve tekrar hayata gelir, Trilyon yıl geçse bile tekrar gelir. Ve bu zamanı tek bir saniye dahi beklemeyiz. Çünkü ölüler zamandan etkilenmez. Hafızamız ise hep sonradan dolar, bu yüzden her seferinde ilk kez geldik sanırız. Bazen bir bitki olarak doğarız, bazen aptal bir koyun, bazen dünyayı ele geçiririz. Ve bu anlattıklarım tamamen bilimsel. Termodinağin kanunlarını okurken bile bunu gördüm.

    Sadece atom bombaları bizi temelli yokedebilir. O da yine belki..

    —-

    Edit:

    Bi yaratıcı kendisine tapınmamızı isteseydi, en azından P.K filmindeki gibi insanlara elleri ile beyin okuma yeteneği verirdi, böylece hiç kimse yalan söyleyemezdi. İnsanlar kişinin ne anlattığına değil, beyninde ne okuduğuna bakardı. Bu veya bunun gibi bir teknoloji bir gün elimizde olacak, O gün Papayı televizyonda herkesin gözü önünde canlı yayında sorguya çekeceğiz. Veya cübbeli Ahmeti veya din konusunda; Her kimi dinliyorsanız onu. Bakalım bize inan dediklerine, kendileri ne kadar inanıyorlar.

     

    rahmandaburda tarafından 31/Oca/19 14:39 tarihinde düzenlenmiştir

    1 mkyb gitsin yerine 20 Pakistanlı'nın bu ülkeye gelmesini kabul ediyorum. Pakistanlılar terbiyeli insanlar ayrıca da kültürümüze ayak uydurmaya çalışıyorlar, bu konuda oldukça çaba gösteriyorlar. Misal Afganlar öyle değil, yine Afganlar da terbiyeli insanlar 1 mkyb gitsin 2 Afganlı gelsin. Ama bu Afganlar darülharpcı yinede inanıyorum ki, kültürümüzden kısa sürede etkilenip ayak uydurucaklar. 1 mkyb gitsin 25 Moğol gelsin, şu budist olanlardan, çok saygılı insanlar, şimdiye kadar bir terbiyesizliklerine şahit olmadım. 1 tane yamyam gelsin, 1 tane mkyb gitsin ülkeden. Niyet önemli benim için; Yamyamların insanları yemesine karşı değilim. Ama insanların anasına, bacısına sövülmesine karşıyım. O yüzden mkyb gitsin. Yerine her millet den en az 1 kişiyi kabul edebilirim.
Toplam Hit: 4730 Toplam Mesaj: 43
ahiret inancı ateizm deizm