Aterilerdeki Silahların İlginçliği?
-
selam arklar.benim küçük kuzen bi ateri almış oynuyodudu ( hey gidi günler :D )
kafama takıldı b u tabanca nası çalışıyor..
nişan alığp ateş ettin oyunlar oluyo da , basınca ep vurmuyo yani üstüne gelmesi lazım..nasıl anlıyo?
varmı bilgisi olan?
-
sen şu kuş vurma oyunundan bahsediosn heralde, sanırım o tabancanın ucundaki led sensör'den kaynaklanıor o dedigin şey öyle olsa gerek : )
-
tabancayı açtığın zaman karşına 1 adet şeffaf led çıkacak yani dönüşü olmayan bi sinyal gidiyo :D
+ kumandasız televizyonlarda da çalışabiliyo o oyunlar yani televizyonun kumanda düzeneğiyle alakası yok
o zamanlar kameralı cep telefonu yoktu deneyemedim telefonun kamerasını silahın ucuna dayayıp bas tetiğe
mor-mavi bi ışık görürsen infaruj led olduğu kesinleşir öyle böyle hatırlıyorum şeffaf bi led olduğunu ama infaruj olduğundan emin değilim. -
infrared led varda konumu nasıl algıladığını bilmiyorum geçenlerde bende düşünmüştüm araştırmaya üşenmiştim.
bi tane bulup sağlam kafayla bi incelemek lazım.
hatta led e giden sinyalin nasıl kodlandığına fln bakmak lazım
uzun hikaye bulursanız yazın bende okuiim :D
-
tv-atari arasında sadece görüntü bağlantısı var bununla alakası olamaz.
dediğim gibi tvnin kumanda olayıyla da bi alakası yok kumandasız televizyonlardada oynanıyor atari
zaten tabancanın bağlantı noktasından bir sürü pin var büyük ihtimalle alıcıda tabancadadır
hatırladığım kadarıyla kuşun dahil olduğu kısma ateş edince o kısımda kare şeklinde bir parlama maydana geliyodu.
demekki ekran karelere bölünmüş.
ekrana doğrultmadan tetiğe basınca yine ateş sesi çıkıyordu.burada açıklamışlar.
http://robot.ee.hacettepe.edu.tr/forum/topic.asp?TopicID=34 -
valla karışık hakkatende
-
tabancanın alıcı\sensör olarak kullnıldığını yazmışlar.ben öyle düşünmüyorum.ayrıca ekranın yakınından vurulamadığını yazmışlar külliyen yalan ben kekliği düz ovada avlar gibi vuruyodum silahı ekrana dayayıp
-
bu ateri şirketleri bilmeden müthiş bir buluşa mı imza atmışlar ki :) bende zamanında çok düşünmüştüm ama çözememiştim.
-
bizim 37 ekranda çalışmıyor ama 51 de çalışıor aynı marka tv ler
-
atari sistemimi çalışmıyor yoksa tabanca mı?
bu arada atari sistemi de ne :| :D
atari bir sistemmidir :D -
evet beyler gerçektende imkansız gibi geliyor değilmi ama atari bizden zeki ):
lan yoksa caponlar bunun içine beyin okuma şeysimi koydu :D gerçekten zor gibi görünüyor ama sorunuzun cevabını bulsak gerçekten hepimiz aaa ne kadar basitmi a.q diyeceğimizden eminim :D