Autocad İle Yapılmış Bir Çizmin Çizgilerinin Ne Zamam Ne Sürede Yapıldığını Öğrenme?
-
Autocad'de bir komutmu ne varmış tam bilmiyorum ama mesela yapılmış bir projede o çizgin ne zaman ne kdar sürede yapıldığını kopyalıp yapıştırılıp mı yapıldığını bildiren bi komut yada program varmış bunu bilen varmı
-
o autocad e dahil bi komut değildir büyük ihtimalle olsa bilirdim. en azından duyardım :s
-
Ya öle diyorsunda mesela solidworksde de varmış. Biz proje teslim etceğiz ve çizmin hazır olup olmadığını anlıyorlar hangi çizgi ne zaman çizilmiş tek tek bakıyorlar nasıll anlıyor bu bizim hocalar autocadde bir komut var öle bakıyoruz diyorlar ve bize söylemiyorlar
-
projenin içinde tam anlamıyla bir kod yok, sadece oluşturma tarihi ve son güncellenme tarihi vardır. bunları kontrol ederek size o şekilde söylemişlerdir. kod var biz ona bakıyoruz cümlesi kesinlikle göz dağı vermek amaçlıdır diye düşünüyorum..
-
hangi çizginin ne zaman çizildiğine nasıl bakıldığını bilmiyorum ama çizim süresini, çizim dosyasına sağ tıklayıp özellikler diyerek bakabilirsin. onun süresini uzatmak için, hiç denemedim ama çizim dosyasını aç saati biraz ileriye alıp kaydet eğer olmazsa dersin ayarlarda sorun çıktı ben de komple seçip yeni bir proje penceresine yapıştırdım
-
Bilmiyorumda Solidde bile varmış bize bir ödev veriliyor hangi pc de çizlidğine kadar öğreniyorlar. Geçen sene kaç kişi kaldı bu yüzden
-
File-Drawing Properties. Açılan pencerede bulunan Statics bölümünde oluşturulma tarihi, son işlem tarihi ve toplam çalışma süresi yazıyor ama o süre tam olarak çizim süresimidir yoksa açık kaldığı süremidir bilmiyorum işini görür sanırım.
-
Öyle bir şeyler var ama tam bilmiyorum...
autocadokulu.com a bir bak
-
çizgi mizgi hikaye dostum öle bişi yok autocad de başka programı bilemem ama oda mantıksız geliyo şahsen.
düşünsene bi çizginin nezmn n kadar sürede çizildiği kimi ilgilendiricekde onun içinde ayrı bi yazılım yapacaklar ki kayıt etsin diye :/ uzun iş..
ha kayıt olayı dersen eski bi çizimi kakalıyacaksanda aç kaydet kapat tmmdır.
properties den sadece kayıt zamanı (son kayıt) nı görebilirsin/ler o kadar..
edit: ofisde olsaydım orda autocad in paşası var kesin bi cvp verebilirdim ama şansına küs :)
-
Var canım var...
-
ltcelik bunu yazdı:
-----------------------------
Var canım var...
-----------------------------bende kesin yok demedim zaten
ama sen kesin var diyosun koyda öğrenelim hepbirlikte.?