Avast Sorunu?
-
Avast 4.7 pro sürümü kullanıyorum.Metin belgesine bukodu yapıştırıp X5O!P%@AP[4\PZX54(P^)7CC)7}$EICAR-STANDARD-ANTIVIRUS-TEST-FILE!$H+H* kaydettiğimde virüs olarak algılamıyor tarattığımda virüs olarak algılıyor ama bunu diğer antivirüs yazılımda yaptığımda kaydet tuşuna bastığım anda virüs uyarısı veriyor.bunun nedeni ne?
-
Yaptım aynen dediğini bende böğürmedi : )
Bende 4.7 kullanıyorum? -
antiviruslerin çalışma mantığı şudur.Bir dosya alırlar ve bu dosyanın ilk kısımlarını okurlar..Antiviruslerin veri tabanlarında kayıtlı olan virus kodlarının başlangıç kodları var,antivirusler bu kodlarla senin dosyandaki kodları karşılaştırıyor eğer uyuyorsa o zaman XXXX virusu bulundu şeklinde uyarı verir.Demek ki avastın dosya kayıt olunur olunmaz tarama sistemi yok... İstersen avasta mail atarak bu özelliği söyleyebilirsin, onlarda yeni sürümüne bunu koyarlar. Ve sana bu yüzden belki full avast sürümünü gönderirler kim bilir :)
-
avast dandikde ondan:D
-
ertan bunu yazdı:
-----------------------------
antiviruslerin çalışma mantığı şudur.Bir dosya alırlar ve bu dosyanın ilk kısımlarını okurlar..Antiviruslerin veri tabanlarında kayıtlı olan virus kodlarının başlangıç kodları var,antivirusler bu kodlarla senin dosyandaki kodları karşılaştırıyor eğer uyuyorsa o zaman XXXX virusu bulundu şeklinde uyarı verir.Demek ki avastın dosya kayıt olunur olunmaz tarama sistemi yok... İstersen avasta mail atarak bu özelliği söyleyebilirsin, onlarda yeni sürümüne bunu koyarlar. Ve sana bu yüzden belki full avast sürümünü gönderirler kim bilir :)
--------------------------Hocam konuya yeterli açıklamayla beraber noktayı koymuş..Gerisi senin tercihin program seçiminde
-
http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=53208
Buradan son sürümünü çekebilirsiniz:) Keyi içinde kendi uploadım :D
-
ertan bunu yazdı:
ertan baba çok yardımcı oldun sağol. -
teşekkürler ertan
-
Bu bir antivirüsün ProAktif Savunma Mekanizmasının ne kadar iyi olduğunu gösteriyor Avast bu kadar işte :) Kaspersky,NOD32,Avira Şaşmayacaksın bunlardan hep sölerim :)
-
kardeş sana en kestirme yolu sölüyeyim avast tı sil kasperky yükle virüs nası siliniyomuş avasta öğrensin hayatımda avast kadar dandik bi antivirüs gönmedim yaw yeni pc kullanmaya başladıgından avst kurmuştur virüs buluyodu silemiyodu. en ii kaspersky.
-
Avast kadar dandik program görmedim dierek sacmalığın daniskasını yapıyorsunuz...
Avast performansı hedef alır...
Virüslü dosyan masaüstündeyse ve o dosyayı oraya koyduktan sonra tıklamadığın sürece onu calıştırmaz...
Ama eğer o dosyaya tıklarsan ve dosyadan bir virüs etkinliği sezerse, dosyanın erişimi keser ve sana sorar ne yapayım die sende secersin,
Ha eğer böle istemiyorsanız, avastın gelişmiş seceneklerinde nasıl davranması gerektiğine dair secenekleri secebiliyorsunuz...
Bu özelliğide size aslında extradan performans sağlayacaktır...
Eğer virüs ise o dosya korkmadan tıklayın üstüne :) avast söler size ne yapacağını..