AVEA Yurtdışı Konuşma Paketi Tanımladı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GNDZYRYN
    GNDZYRYN's avatar
    Erkek

AVEA faturalı hattım var polis tarifesi. Bugün dedim kaç dakikam var bi kontrol edeyim. Konrtol etmek için SES yazıp 5555 e göndermek gerekiyormuş. Ben 'Konuşma' yazdım 5555 e gönderdim hemen mesaj geldi yurtdışı 30 dk konuşma paketi hattınıza tanımlanmıştır diye. Ama işin garibi bu paketi almak için de AY30 yazıp 5555 e göndermek gerekiyormuş yani olmayan mesaj kodu için bana tarife tanımladılar. Şikayetvar a baktım bikaç kişide daha olmuş aynı olay. Şimdi benim bu paketi iptal ettirip parayı ödememem lazım nereye başvurmalıyım ne yapmalıyım sizce?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Avea ise geçmiş olsun.Üstüne bir bardak soğuk su iç.Bu olayın benzeri Avea ve Vodafone'da başıma gelmişti bizi ilgilendirmez deyip siktir çektiler.Fakat Turkcell öyle değil.Durumu anlatınca iade yapıyorlar.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

Twitter hesabından @aveadestek i takip ediyorsun, bir mention atıyorsun büyük harflerle, "İSTEMEDİĞİM HALDE HATTIMA YURTDIŞI GÖRÜŞME PAKEDİ TANIMLANDI BANA ACİLEN ULAŞIR MISINIZ" diye, seni geri takip ediyorlar, numaranızı özel mesaj gönderin diyorlar, gönderiyorsun, 1-2 saat içinde arıyor biri.

Buyrun tivitırdan böyle böyle bir sorun bildirmişsiniz, nasıl yardım edebiliriz diyorlar. Tatlı bir dille  derdini anlatıyorsun, ücreti iade ediyorlar, genelde dakikaların sende kalıyor. Pakedi geri alamıyorlar çünkü. En azından geçen sene en son benzer sorunu yaşadığımda sms hakları kalmış, ücret iade edilmişti.

Her şey istediğimiz gibi giderse arar beni teşekkür edersin ; +49 176 93 43 02 07 :)

edit; kaç lira girdi bu arada? :)

noname tarafından 04/Nis/14 17:07 tarihinde düzenlenmiştir

...said addicted.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    halogen
    halogen's avatar
    Erkek

Avea'da oluyor böyle. Bende yurtdışı paketi tanımlattığım halde yurtdışına gittiğimde hattım servis dışı kalmıştı. Bu tür şeyler anca Avea'da olur...

halogen tarafından 04/Nis/14 17:25 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    halogen bunu yazdı

Avea'da oluyor böyle. Bende yurtdışı paketi tanımlattığım halde yurtdışına gittiğimde hattım servis dışı kalmıştı. Bu tür şeyler anca Avea'da olur...

Yurtdışında kullanıma da açtırman gerekiyor, iki çeşit yurtdışı pakedi var;

1 - Türkiyeden yurtdışını arayabileceğin

2 - Yurtdışında iken görüşme yapabileceğin

----o-----

Misalen internet pakedi aldın, diyor ki 1 gb'a kadar 3g, sonrasında edge hızına düşersin. 3G aktivasyonunu yapmadan ilk 1gb'ı da edge olarak kullanacağın gibi, yurtdışı aktivasyonunu da yapmazsan çalışmaz.

Ben yapmadım mesela, avea hattımla sadece sms alıyorum yurtdışındayken. Facebook, google, vk vs. doğrulama kodu yolluyorç

noname tarafından 04/Nis/14 18:10 tarihinde düzenlenmiştir

...said addicted.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RotKerim
    RotKerim's avatar
    Erkek
    Mustafa bunu yazdı

Avea ise geçmiş olsun.Üstüne bir bardak soğuk su iç.Bu olayın benzeri Avea ve Vodafone'da başıma gelmişti bizi ilgilendirmez deyip siktir çektiler.Fakat Turkcell öyle değil.Durumu anlatınca iade yapıyorlar.

aynen öyle. Turkcellde idae ettirmişliğim var benzer bi durum aveada geldi basıma siklediler

Fuck Mobb Deep Fuck Biggie Fuck Bad Boy as a staff record label and as a mother fuckin crew. En büyük hayalimi sordu geçenlerde birisi Midtown metrosundan inip Broadwayde bir kaç tur attıktan sonra Union Square Park karşındaki Starbucksda bir kahve içmek.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GNDZYRYN
    GNDZYRYN's avatar
    Erkek
    noname bunu yazdı

Twitter hesabından @aveadestek i takip ediyorsun, bir mention atıyorsun büyük harflerle, "İSTEMEDİĞİM HALDE HATTIMA YURTDIŞI GÖRÜŞME PAKEDİ TANIMLANDI BANA ACİLEN ULAŞIR MISINIZ" diye, seni geri takip ediyorlar, numaranızı özel mesaj gönderin diyorlar, gönderiyorsun, 1-2 saat içinde arıyor biri.

Buyrun tivitırdan böyle böyle bir sorun bildirmişsiniz, nasıl yardım edebiliriz diyorlar. Tatlı bir dille  derdini anlatıyorsun, ücreti iade ediyorlar, genelde dakikaların sende kalıyor. Pakedi geri alamıyorlar çünkü. En azından geçen sene en son benzer sorunu yaşadığımda sms hakları kalmış, ücret iade edilmişti.

Her şey istediğimiz gibi giderse arar beni teşekkür edersin ; +49 176 93 43 02 07 :)

:)  20 liracık da valla inşallah dediğin gibi olur. Şikayetvar a yazdım mesaj geldi şu şu numaralı kaydınız almıştır, gerekli bilgilendirme yapılacaktır diye olmadı senin dediğini yapıcam artık.

Hayır anlamadığım paketi almak için AY30 yazmam gerekiyormuş ben konuşma yazdım çok saçma 

GNDZYRYN tarafından 04/Nis/14 18:27 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    GNDZYRYN bunu yazdı
    noname bunu yazdı

:)  20 liracık da valla inşallah dediğin gibi olur. Şikayetvar a yazdım mesaj geldi şu şu numaralı kaydınız almıştır, gerekli bilgilendirme yapılacaktır diye olmadı senin dediğini yapıcam artık. 

Şikayetvarı bekleme hiç, önce kendi ekiplerindne biri okuyup onaylayacak, sonra sıra senin şikayete gelecek de avea arayacak.. Haftasonu ŞV ekibi çalışmıyorsa onay pazartesiye kalır, avea da salı çarşamba anca arar

---

Düzenleme

---

İlk twitterdan şikayet yapacağımda, önce ŞV'a yazmıştım. Sonra desadüven twitter @aveadestek e denk geldim ona da yazdım. aynı gün iade aldım. aradan 2-3 gün geçti tekrar aveadan aradılar. şikayetvarda böyle böyle bir şikayetiniz var dediler. doğrudur dedim. kusura bakmayın, iadeyi geçiyoruz dediler. (genelde memnuniyet iadesi adı altında yaparlar, hani, hata sizin ama memnuniyetsiz kalmayın diye iade edelim dakikalar da sizde kalsın büyüklük bizde kalsın derler :D ) velhasıl kelam, iki kere iade almış, dakika veya sms her neyse onları da tepe tepe kullanmıştım :D

aynı hatayı yaparsalar aklında bulunsun

noname tarafından 04/Nis/14 18:26 tarihinde düzenlenmiştir

...said addicted.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GNDZYRYN
    GNDZYRYN's avatar
    Erkek
    noname bunu yazdı
    GNDZYRYN bunu yazdı
    noname bunu yazdı

Şikayetvarı bekleme hiç, önce kendi ekiplerindne biri okuyup onaylayacak, sonra sıra senin şikayete gelecek de avea arayacak.. Haftasonu ŞV ekibi çalışmıyorsa onay pazartesiye kalır, avea da salı çarşamba anca arar

---

Düzenleme

---

İlk twitterdan şikayet yapacağımda, önce ŞV'a yazmıştım. Sonra desadüven twitter @aveadestek e denk geldim ona da yazdım. aynı gün iade aldım. aradan 2-3 gün geçti tekrar aveadan aradılar. şikayetvarda böyle böyle bir şikayetiniz var dediler. doğrudur dedim. kusura bakmayın, iadeyi geçiyoruz dediler. (genelde memnuniyet iadesi adı altında yaparlar, hani, hata sizin ama memnuniyetsiz kalmayın diye iade edelim dakikalar da sizde kalsın büyüklük bizde kalsın derler :D ) velhasıl kelam, iki kere iade almış, dakika veya sms her neyse onları da tepe tepe kullanmıştım :D

aynı hatayı yaparsalar aklında bulunsun

Aynen yapıyorum o zaman hocam dediklerini

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaMyELi
    SaMyELi's avatar
    Erkek
    ya arkadaş ne kasmışsınız yok takip et pm yolla falan ara 500 ü şikayet dosyası açmak istiyorum de anlat durumunu 24 saat içinde geri dönüş olacak derler 1 saat gecmeden ararlar.Büyük ihtimalle paketide kullanmadıgına göre ücret faturandan düşülür bakma sen milletin siklemez dediğine.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    SaMyELi bunu yazdı
    ya arkadaş ne kasmışsınız yok takip et pm yolla falan ara 500 ü şikayet dosyası açmak istiyorum de anlat durumunu 24 saat içinde geri dönüş olacak derler 1 saat gecmeden ararlar.Büyük ihtimalle paketide kullanmadıgına göre ücret faturandan düşülür bakma sen milletin siklemez dediğine.

500 ü arayınca bağlandığın birim ile twitter destekten seni arayan birimler farklı, dolayısıyla 500ü arayınca ben bişey yapamam dilerseniz yasal yollara başvurabilirsiniz diyenler çıkma ihtimali var. Twitter dan sonuç almadığım olmadı benim hiç.

...said addicted.
Toplam Hit: 2810 Toplam Mesaj: 21