Avrupa Ülkelerinin Metro Haritası Ve İstanbul Metrosunun Planı
-
İşte Avrupa ülkelerinin metro haritası ve İstanbul metrosunun planı...
yorum sizin

-
hoca 2. dünya savaşında avrupa yerlebir oldu adamların şimdi köylerine kadar metro ağı var
bizim ise başkentimiz ankara'da sadece 2(iki) metro ağımız var...farkı görün
bizde bu yapılanma Atatürk zamanında başladı orda da kaldı adamlar çalışlıyo saygı duyacan
'Demir ağlarla ördük anayurdu dört baştan' ne kadar doğru dimi =/
-
ilk sefer:
londra metrosu :1865
istanbul metrosu :2000
açıklıyor dimi :)
-
yuh :S
ben hiç istanbula gelmedim ama böle oldugunu hiç tahmin etmezdim oha ya :S
-
kaanabak bunu yazdı:
-----------------------------ilk sefer:
londra metrosu :1865
istanbul metrosu :2000
açıklıyor dimi :)
-----------------------------ohaa 2000 oldu mu hocam
-
aldigim duyumlara gore dis ulkeler demir yolunu guclendirmemizi engelliyormus bazi antlasmalarla yoksa almanya kime yedek parca araba satacak
harbeden avrupada heryere tren var bizim vatanimizda boyle olmasi uzuyor insaniama nede olsa vatanim herturlu vatanim umarim bir gun daha iyisini yapar
-
yanlış byler
metro ağı çok geniişledi:S
kabataştan taa eminönüne metro gidior
fatihden bayrampaşa hatta atatürk havalimanına kadar gidior
şimdi marmarayda bitior
anladım metro yolu uznluğu kısada o kadar kısa değil:)

hatta buda istanbulun 15 yıl sonraki hali :)
-
ankara eryamandan aşti ye gitmek için
önce otobüse biniyorum oradan batıkente oradan metroya biniyorum oradan kızılaya oradan ankaraya biniyorum oradan aştiye :/
-
katılıyorum bu i.melih gökçek denen şerefsiz varya o şerefsiz...ne diim aq ankaranın içine sıçtı
-
sizi gidi nankör herifler. bizim burda hiçbişey yok. bırak metroyu tren olarak bile sadece sakarya-ist seferleri var. biz ne yapalım. öldürelim o zaman belediye başkanını (:
-
İLK METRO
1874'de kullanıma başlanan Tünel Avrupa'da kıtasındaki ilk yeraltı raylı taşıma sistemidir
Tünel Sultan Abdülaziz devrinde inşa edilen, Karaköy ile Beyoğlunu yeraltından birbirine bağlayan dünyanın en eski 3. metrosu.Tünel, 1863'de Londra'da hizmete giren yeraltı toplu taşıma sistemlerinden sonra inşa edilen dünyanın en eski 2. yeraltı toplu taşıma sistemidir. Toplam uzunluğu 573 m. olan Tünel'in inşaatına 1871'de başlandı ve inşaat 1874'te tamamlandı.
1910 yılında elektrikli sisteme geçen Tünel 1939'da İETT genel müdürlüğüne devredildi. 1970 yılında bir Fransız firması tarafından tamamen yenilenen Tünel 90 saniyede Galata ile Beyoğlu'nu birbirine bağlamaktadır.