Avukat Tanıdığı Olan Varmı ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kardelen442
    kardelen442's avatar
    Erkek

Kredi Kartı Üyelik Aidatı Nasıl Geri Alınır?

En güncel yöntemler şu şekilde

1. “Sözleşmede kart hamilinin haklarını zedeleyici ve kart çıkaran kuruluş lehine tek taraflı haksız şartlar sağlayan hükümlere yer verilemez” hükmü uyarınca bankaya başvuruda bulunun. Bunun için önce telefon ile görüşün. Gazete ve televizyonlarda çıkan haberleri, yukarıdaki hükmü ve Antalya Tüketici Sorunları Hakem Heyetinin bu paraların ödenmesi yönünde aldığı karardan bahsedin.

2. Eğer olumsuz cevap alırsanız, kredi kartınızı “Üyelik Aidatı” yüzünden kullanıma kapatılmasını talep edin.

3. Bu talebinizden maksimum 10 gün içinde sizi telefonla arayıp kartınızı tekrar kullanmanızı isteyecekler. Buna karşılık üyelik aidatınızı geri verecekler. Ayrıca bazı bankalar ekstra bonuslar da sunuyorlar. Kartınızı açtırmayı kabul etmeden önce bu bonusları da sorabilirsiniz. Yani “Tamam kart aidatını vereceksiniz ama ben çok rahatsız oldum bu tutumunuzdan, kullanıp kullanmama konusunda kararsızım” gibi birşey söylerseniz eminim güzel hediyeler ile karşılaşırsınız. En azından garanti bankasında karşılaşırsınız.

4. Eğer talebinize yine olumsuz cevap gelirse bu sefer bağlı olduğunuz ilçe kaymakamlığında olması zorunlu olan Tüketici Sorunları Hakem Heyetine başvurabilirsiniz. Bu başvurular normalde birebir gidip yapılması gerekiyor ama çoğu heyet mektup ile yapılan başvuruları da kabul ediyor. Önce telefon açıp mektup ile başvurup başvuramayacağınızı öğrenin ve bir dilekçe ve kredi kartı ekstrenizin kopyası veya orjinali ile heyete başvurun. Dilekçe örneği için http://www.tumer.org/kk_dilekce/dilekce3.php/ adresindeki formu kullanabilirsiniz.

5. O da olmazsa her sene kredi kartınızın tipini değiştirebilirsiniz. Bankalar verdikleri kredi kartları için ilk sene üyelik aidatı almıyorlar. Yani Bonus karttan bonus plus’a geçişte, bonus plus’tan bonus premium’a geçişte veya flexy’e geçişte bir sene kart aidat’ından kurtuluyorsunuz. 3-4 sene böyle idare edip tüm alternatifler bittiğinde başka bir bankaya geçebilirsiniz.

alıntıdır ksr bakmayın

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CIZIRTI
    CIZIRTI's avatar
    Erkek
    şöyle bir durum var sonuçta senin istediğin hesabına yatmıyor para ve müsait olmadığın bir durumda yıllık hesap ücreti ödemek zorunda bırakılıyorsun. öğrenmen gereken öğrenci hesabına yatırsan bile diğer hesabın yıllık ücreti çekilecekmiydi çekilmeyecekmiydi. bunu genel müdürlüğe sorman daha iyi sonuç elde etmeni sağlar. eğer öğrenci hesabına yatırdığında öbür hesabın parası çekilmeyecekti derlerse şubeyi şikayet edersin.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HighNitro
    HighNitro's avatar
    Erkek

abi benim ki kredi kartı değil ki bankamatik :/ öğrenci adamda ne gezer kredi kartı :(

yinede çok sağol..

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HighNitro
    HighNitro's avatar
    Erkek
    CIZIRTI bunu yazdı:
    -----------------------------
    şöyle bir durum var sonuçta senin istediğin hesabına yatmıyor para ve müsait olmadığın bir durumda yıllık hesap ücreti ödemek zorunda bırakılıyorsun. öğrenmen gereken öğrenci hesabına yatırsan bile diğer hesabın yıllık ücreti çekilecekmiydi çekilmeyecekmiydi. bunu genel müdürlüğe sorman daha iyi sonuç elde etmeni sağlar. eğer öğrenci hesabına yatırdığında öbür hesabın parası çekilmeyecekti derlerse şubeyi şikayet edersin.
    bana sistem değişti diğer hesabada yatırsan ordan da kesilirdi paran dedi ordakı kadın ama daha 1 ay önce para yatırdım gelip evden interntten havale yaptım hiç kesilmedi ? bence kendi uydurdukları bişey ama bi telf açıp sorayım hemen..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kardelen442
    kardelen442's avatar
    Erkek

HighNitro bunu yazdı:

abi benim ki kredi kartı değil ki bankamatik :/ öğrenci adamda ne gezer kredi kartı :(

yinede çok sağol..

o hesaptanda kesiyolar ksr kalma.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HighNitro
    HighNitro's avatar
    Erkek
    kardelen442 bunu yazdı:

HighNitro bunu yazdı:

yinede çok sağol..

o hesaptanda kesiyolar ksr kalma.

yok demek istediğim senin yapıştırdığın durumları hep kredi kartını baz alarak yazmışlar :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LizardKing
    LizardKing's avatar
    Erkek

o bankanın başka şubesine git detayları öğren. eğer böyle bi kural yoksa dava aç hocam.

tazminat al.. sömürmesinler ibneler

"Din en büyük rpg.dir.." arsiv.ozgurdusuncehareketi.org - evrimagaci.org
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TR_ip
    TR_ip's avatar
    Erkek

Simdi 1 - Bi işlem yaparsa  müşterinin işlem yapmak istediği hesap üzerinde işlem yapmak ta zorunluluğu var öle yeni sistem falan ayakları bikere yalan.. 2- bir hesap diğer hesabı kesinlikle etkilemez.. Şimdi yapacğn şey gidiceksin bankaya diceksinki

Benim böle böle mevzum geçti benim istemediğim bi hesap üzerinde işlem yaptınız.. Ya bunu düzeltirsiiniz.. Yada  Hem medya hem hukuk yolu ile yapabildiklerimi sonuna kadar yapıcam.. Dediğinde emin ol sonuç alırsın.. Ik mık ederlerse benim onayım olmadan banka hesabımda işlem nasıl yapıyorsunuz ozaman ? diyip hakkını aramaya devam edebilirsin :)

Kontakt : TR_ip@tahribat.com
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HighNitro
    HighNitro's avatar
    Erkek

abi az önce akbank müşteri hizmetlerini aradım ilk sorum vadeli hesabın yıllık kullanım ücreti öğrenci hesabından kesilebilirmi öğrenci hesabıma para yatırcam dedim .. bayan hayır kesilmez öğrenci hesabından dedi okey dedim anlattım bugünkü durumu dedi gerekli bankanın departmanına siz maduriyetinizi bildirin değerlendirildikten sonra siz dönülür dedi.. okey diğerini öğrenmek içn aramıştm teşekkür ederim dedim kapattım :)

demek neymiş abi ? müdür dahil bugü beni sessiz gördükleri için yalan attılar paranın üstüne yattılar.. bnce gtlük olsun diye hukuki yaptırımlara gidicem ...

tbt de avukat olan yada akrabası feln avukat olan varsa sorarsa yol gösterirse çok sevinicem :D

tazminat davası açılıyosa tazminat açarm abi.. avukatada %10 veririm gerekirse :D

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kantar31
    kantar31's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    bankalar kadar adam s*ken başka bir kuruluş bilmiyorum anasını satyim. şindi bendede var öğrenci kartı musti bunadamı para kesecekler para yatırınca? bende kullanmıyomda

uzun bi süre daha yokum ehtiyarlar... iade-i yorum yapamadıysam kusura bakmayın
Toplam Hit: 6362 Toplam Mesaj: 24