Avukat Veya Avukat Adayı Var Mı?
-
Hocam avukat değilim ama iyi biliyorum. Bankalarla ilişkilerim süperötesi :) Öncelikle kardeşin kredi çektiğine göre en az 1 tane kefilinin olması lazım. Bankaların (bordrolu değilse) %90'ı kefil ister.Krediyi çekerken ikametgah verdiği için eve kağıt gelebilir. Eğer kefil yoksa da eve haciz gelmesi , ya da evden bişey götürmesi olanaksız.18 yaşını geçmiş herkes kendinden sorumludur. Benim borcumu babamdan niye alsınlar ki ? Ödenmezzse sanırım 1 sene içinde hapis cezası gelir. Hapis cezası gelmezzsede ömrü boyunca kendi üzerine ev,araba , arsa vs. sahibi olamaz. İçin rahat olsun Evden kesinlikle hiç birşey götüremezler.
-
Merhaba dostlar,epeydir yoktum,öncelikle Hayırlı Ramazanlar;
@seadog: Hocam Türk Hukukunda borcundan dolayı kimse hapsedilemez,isterse katrilyon olsun,borçtan dolayı hapis ancak taahhütü ihlalden ya da usulsuzlukten yani süresi içinde mal beyanında bulunmamaktan tazyik hapsi olur,bu da 1 yılı geçemez..
@Prometheus:En fazla icra kağıdı gelir,7 gün içinde mal beyanında bulunmanı isterler, "Öğrenciyim ve hacze kabil malım yoktur" diye mal beyanında bulunarak tazyik hapsinden kurtulursun,ama tabiki borç devam eder.Bir de atıyorum borcun "500" ytl,eline icra kağıdını bi alırsın yazar orda 800 ytl,o 300 ytl'lik tutar avukat vekalet ücreti falandır,eğer öyle bir şey olursa,direkt olarak avukatla görüş,bir kerede ödeyeceğini söyle imkanın varsa,pazarlık yap,faizden kurtul..
@Triumph; Kardeşinin çektiği kredide,baban kefil mi,müteselsil kefalet mi var?Buna bakmak lazım önce..Diyelim ki babanın kredi borcunda bir kefaleti yok..Eğer Ailenin evine haciz geldiğinde,kardeşinin eşyaları harici bir mal haczedilirse,kardeşin veyahut malı haczedilen ailen icra takibinin yapıldığı yer İcra tetkik merciinde istihkak davası açabilir..
Son olarak; Yahu ne borç batağına saplanmışız..
Başka soru olursa,cevaplamaya çalışırım..
-
karatahta; evden kimse kefil olmadı.müteselsil kefalet söz konusu.
ayrıca teşekkürler arkadaşlar içim rahatladı.zaten kimse gelmedi.bankalarda çakal olmuş.icrayla korkutoylar artık.
-
Triumph bunu yazdı:
-----------------------------karatahta; evden kimse kefil olmadı.müteselsil kefalet söz konusu.
ayrıca teşekkürler arkadaşlar içim rahatladı.zaten kimse gelmedi.bankalarda çakal olmuş.icrayla korkutoylar artık.
-----------------------------Triumph hocam,bi yanlışlık var ortada..Müteselsil kefalet söz konusu diyorsun..Müteselsil kefalet şudur;diyelim ki sen 100 ytl kredi çektin,ben de sana müteselsil kefil oldum.Sonra sen borcu ödemedin..Alacaklı ilk borçlu olan sana başvurmadan,direkt olarak,alacağın tamamını benden talep edebilir,icra takibi yapabilir,hacze gidebilir..
Şimdi müteselsil kefalet mi var?Müteselsil kefil kim o zaman?Baban mı?
Düzenleme:Msn'e gelsene,daha hızlı yazışırız,daha kolay hallolur..
-
haklısın yanlış anlaşılma olmuş.Benim söz konusu dediğim şey ise; aile dışından 3.bir kişinin kefil olması.
Üzgünüm msn kullanmıyorum.ilgin için çok teşekkür ederim.
-
Neyse,nihayetinde,kardeşinin aile evindeki eşyaları haczedilebilir,ama kardeşinin eşyaları haricindekiler haczedilirse,yukarıda anlattığım şeyi yaparsınız..Hallolur umarım herşey,kolay gelsin
-
anladım.eyvallah.
-
kredi kartı borcu olanlar şimdi modern tefecilik var:D adam gidio senın kredi kartı borcunu ödüo atiorm 1 milyar 1milyarı ödiince senn 1 mılyarın faizinden kurtuluosn sonra o karttan düşen 1 milyar borcun uzerıne onlar 1 mılyar ın uzerıne kendı komisyonlarını ekliolar yüzde 3 yüzde 5 sonra tekrar kredi kartından cekip üstüne taksit yaptırabiliosn :D