Ayak Burkulması
-
Asosyal bunu yazdı:
-----------------------------
ByTechno bunu yazdı:
Hacım bekleme hemen bi çıkıkcı denen adam bul, ama gerizekalı bi insan olmasın işin erbabı olan bi adam bul bilegini yerine taksın. Aynı şey benim başıma geldi, doktora gittim hiçbi şey yok benden sağlamsın dedi! ulan ayağımdaki şişmeyi görmüyormusun dedim, film çekti hiçbirşey çıkmadı. Benden sana söylemesi çıkık filmde veya hehangi bir tıbbı işlemle görünmez ve bu alanda iş yapan doktorlar hariç hiçbiri çıkık tedavi edemez. 1 aylık bir tecrübe ile anlatıyorum bunları. en son ayağımı alcıya aldı gerizekalı mal, 1 hafta dayanabildim sonra evde parçaladım ayağım hala fena.. aradan 2 hafta geçmesine rağmen tuvalete yürüyerek gidemiyordum. bu şekilde krem, koca karı ilaçları derken 1 ay geçti benim ayağımın anası sikildi ve sonunda dayım aldı bi çıkıkcı ya götürdü beni, adam ayağıma baktı baktı? yavrum sen malmısın? kaç gündür bu böyle? bunun hayatı sikilmiş... aldı bi kova sıcak suyun içine koydu 15 dk bekledik, çıkardım sabunla kremler bi 15 dk yavaş yavaş masaj yaptı.. ayak iyice yumuşadı ve dediki topuk ve bileğin çıkmış! adam 2 el hareketi ile yerine taktı tabi aşırı acıdı ama alışmıştım 1 ay boyunca acıya bağırmadım bile ama sen ısıracak bi bez al yanına. bak sana yemin ediyorum ister inan ister inanma 1 aydır yürüyemeyen insan; adam çıkıkları taktıktan sonra arabaya bindik eve geldik (10 dk) arabadan inip apt. 3. kata rahatlıkla acısız çıkabilecek duruma geldim.. inanamadım ya.. Bak hacı çıkık var ayağında eğer bu takılmazsa tam oturmayacak yerine eklemler arasıa kan dolduğu için bu kan yavaş yavaş orada sertlesecek ve takılmaz hae gelecek en ufak bi zorlamada ilerki zamanlar için ayağın hep çıkıp çıkıp duracak. kışın azıcık soğuk gördümü sızlamaya başlayacak hayatın boyunca dert olacak sana.. git kurtul şundan.
-----------------------------aynen doğru kırıkçı ve çıkıkçılara bende inanıyorum tecrübe ile sabittir.
basimdan gecen bir olayi ve bir aile dostumuzun basindan gecen diger bir olayi anlatacagim.sene 96 yaz ayi memleketten ist ye geri geliyoruz arabayla, babam kullanniyor,araba tofas kilima olmadigindan yaniyor icerisi.Babam acmis cami sonuna kadar pufur pufur esiyor.
Neyse eve geldik 2 gun sonra adamin sol kolunda agri basladi, herzamanki gibi babam sallamadi bu olayi gecer hesabi doktora gitmedi haftasina kolunu nerdeyse kullanamaz oldu inanilmaz bir agri cekiyor geceleri uyku haram, ben bilirim 1 ay boyunca diye bilirimki gunde 2 saat 3 saat uyuyor..
Gitmedik prof,doktor kalmadi.Adamin parmaklarinin arasina koluna igne sokup elektrik bile verdiler (iskence gibiydi amk ogun bugundur acayip tirsarim hastaliklardan) Babam ki tas firinlikta nirvanaya ulasmis bi adam azda olsa bagirdi...(Tarantinonun sahsinin oynadigi bi filminde adami parmak aralarina igne batirilarak yapilan bir iskence teknigi ile tehtit ediyordu)
Neyse bir sonuc yok ortada ayni tas ayni hamam agrikesicilerde ise yaramaz oldu..Neyse bir gun bir telefon bir aile dostumuz telefonda babama abi acil yetis oluyorum dedi.Bende beraberinde burosuna gittik adam koltuktan kalkamiyor bel fitigi.Adami bir iki kisi kaldirdik arabaya attik doktora guturecegiz.abi dedi doktora degil.
Bir kart verdi elime TAHSIN VE OGLU HAYDAR kirik cikik isleri falan filan kanarya mahallesinde bi yer.Basta hayir dememize rahmen gittik..Bunu aldi odaya yatirdi bacaklarina bisey yapti, vurdu bide bir bardak sirtina beklemeye aldi..
Babamda muhabbet ortasinda kendinden bahsetti adam aldi oturttu yere babami basladi eliyle o bolgeyi kontrole dediki damar damar ustune atlamis.Babamin kolunu havaya kaldiri bas parmagini koltuk altinda bir noktaya bastirdi 3 uc kere saga sola cevirdi tamam dedi..Arkadas babamin kolu cat dedi iyilesti hemde ananida ne aci kaldi ne birsey..Hemen ardindan da bizim abi ayaga kalkti cat diye. ben onceden anlatilan yamuk girdi duz cikti hikayelerinde hep bir abarti oldugunu dusunen adam bu hikayelerden birinin sahidi oldum.Babam adama cikardi baya hatri sayilir bir para verdi, her nekadar adamin bugunun parasiyla 20 lira gibi cuzi birsen sormasina ragmen..Olay mutlu son 3 mutlu adam..( Not : Bircok kisiyi goturdum haydar abiye sonradan hepside memnun kaldi bos yok adamda duzeltip duzeltip yolluyor..)
2.. Memleketten kapi komsusu bir ablamiz, sorunu bel fitigi ben kendim bildim bileli hastanelerdeydi kadincagiz..Hatta bizim Haydar abiyi bile dusundum soylemeyi ama onun ki ameliyat falan yemisti baya bi o yuzden cekindim..Neyse bunlar bir duyum alip elazigdan mersine gidiyorlar kirik cikik ci bi adama.Adam yatiriyor cikiyor ayaklariyla ustun birseyler falan yapiyor, suruyor, ovuyor,Bi ara kadin cagiz bir ciglik atiyor agriyla sonra adam bir igne yapiyor yolluyor hemen diyor bu normal simdi siz bunu sirtlayin goturun 2 gune tas gibi..Bunlar atiyor arabaya yolda gelirken inanilmaz bir aci kadinda kivraniyor bagiriyor neyse yetistiriyorlar malatyaya acile hemem.
Kadincagiz sabahi cikartamiyor..O serefsiz nasil yaptisa birseyleri koparmismi kirmismi uzun zaman hatirlayamiyorum. Ic kanama olusmus tabi yolda arabada bide ignenin etkisiyle uyusmus kadin basta birsey fark etmemisler.Etkisi gecincede ignenin kadin bagirmaya basliyor ama cok gec artik...Sonuc mutsuz onlarca kisi...
Iste size gercek iki olay bu yuzden sahtekarlara dikkat edin doktoru tercih edin..Ben demiyorum ki kirikci cikikci sarlatandir diye ama gercek anlamda isin prof unu bulmak cok ama cok zor ve risklidir...
Ayagina zeytin yagiyla yogrulmus hamur baglayabilirsin tecrubesi bende sabittir.Iki gune sis kalmaz....
-
walla ayak burkulması der geçerdim ne lanet bişeymiş yaw bu. bu arada eyw birader saoalsın ama ben tırsarım öle kırıkçı çıkıkçından=) şüküür az önce basabıldım üstünde ama yurumek zor tabi.okadar umutsuz yoruma biraz olsun sewındım=) 1 2 güne yururum die dusnuyorum çok saolun=)
-
ewet arkdaslar tekrar sizlerleyim we soru yağmuruna dewam xD salı günü basmaya başladım ayağımın üsütne ama zorlamadım çarsamba bıraz bıraz yurudum.bügünde şükür bakkala kadar gittim geldim.tabi sanirim tedirginliğin werdigi bir şeyle fazla bilegimi oynatmadan yurudum.ama sorum şu yurume degılde oturma pozisyonunda kan ayağıma hafiften hucum ediyo morarıyo biraz.yarın gece şehir dışına cıkıcam şuanki durum risklimi ? mümkünse sallamayalım sağlık söz konusu mersi şimidedn =)
-
bengay ın tedavi özelliği yoktur..onun yerine volteren krem al yada lasolin..
ama mutlaka xefo olması lazım adı onu temin edin kalıcı olmasın rahatsızlığın burktuğun ayakkabıyıda bi süre giyinme yer yapmıştır..
-
gokcan bunu yazdı:
bengay ın tedavi özelliği yoktur..onun yerine volteren krem al yada lasolin..
ama mutlaka xefo olması lazım adı onu temin edin kalıcı olmasın rahatsızlığın burktuğun ayakkabıyıda bi süre giyinme yer yapmıştır..
-----------------------------eyw birader reparil falan kullandım şişlik baya azaldı morlukta öyle ama oturma pozisynunda hafiften morarıyo az çok tahmin edersiniz bu hissi.şimdilik sıkıntı bu
-
xefo bir ilaçtır bunu al ilk 3 gün sabah akşam tok karnı sonra günde 1 tane al 1 haftadan fazla içme ayağında kıtırdamalar çıtlamalar başladıysa üzülme sevin geçiyor demektir günde en az 40 dakka 10 dakka buz 3 dakka bbuzsuz olarak tedavi uygula
-
gokcan bunu yazdı:
xefo bir ilaçtır bunu al ilk 3 gün sabah akşam tok karnı sonra günde 1 tane al 1 haftadan fazla içme ayağında kıtırdamalar çıtlamalar başladıysa üzülme sevin geçiyor demektir günde en az 40 dakka 10 dakka buz 3 dakka bbuzsuz olarak tedavi uygula
-----------------------------çıtırdama derken? bugun tendom kısmında adım atarken tık tık atıyo bişe hissedyrm =) o tarz bişey olabilirmi=)
-
aynen genelde bu iyiye işarettir boyle tılladıkça rahatlık hissedersin morluklar azalır..hocam mutlaka yarın Xefo yu al bak ihmal etme tekrar söylüyorum ayağını burktuğun ayakkabıyı bi süre giyinme bu bir ayda olabilir iki ayda