Ayak Mantarı Olanlar Gelin Bakalım Bişey Diyecem
-
Bundan yıllar önce daha orta okula giderken okulun pansiyonunda kalırken tanıştım bu illet ile. Tatlı tatlı kaşındırıyor ama çoğu zaman zevk ile karışık bir acı veriyordu bana. Aşk acısı gibiydi sanki... Yıllarca bu kaşıntıyı çektim. Ilerleyen zamanlarda ayak parmaklarımın arası su toplamaya başladı. Ve ayak kokusu yapıyordu. Çok sonraları öğrendim ki ayak mantarı denen bir hastalık imiş. Uzun yıllar tedavisi yoktur diye doktora gitmedim. Bazılarına göre günümüzde artık mantar kremleri ile bu hastalık iyileşiyormus. Derken internette bu hastalığı ararken ayağa kına yakma diye birşey duydum. Oldukça etkili bir tedavi şekli gibi şeyler yazmışlardı. Denemekten birşey olmaz dedim ve ayak parmaklarım çok kötü mantar olduğu bir zaman gece yatmadan ayağıma kına yaktım. Ayaklarımı güzelce sardım ve dışına da poset gibi şeyler sardım ki yatağı mahvetmeyeyim diye. Sabah kalktım doğru banyoya gittim, ayaklarımı yıkadım. O da ne ! Ayağımdaki mantarlar birkaç saat içinde kuruyup gitmiş. Gözlerime inanamadım ! Nasıl oldu ne oldu anlayabilmiş değilim. Bu derdi çekenlere tavsiye ederim kına yakın ve yarın sabah mutlu olun :) son notlar: kına açık renkli olmasın. Koyu renkli olan yani esmer olan daha kaliteli imiş. Birde açık yeşil var o pek etkili değilmiş. Ikincisi bunu kışın yapın ayağınızdaki boya çoraptan görünmez. Bu size bir sene yeter. Diğer kına yakma işini eğer ihtiyaç duyarsanız öbür kış yakarsınız. Ben kınadan çok sonra krem de kullandım ama kına bir başkaydı. Birkaç saatte mantarı silip atmıştı.
-
ilginçmiş aklımızda bulunsun bakalım . kına ne kadar süre kalıyor peki ? ne zaman çıkıyor.
-
Ayaktaki kınanın boyası bir ay sonra gidiyor. Ama ayak tırnaklarından gitmesi 2 veya 3 ayı buluyor. Tırnaklara beyaz boya gibi bir şey sürülebilir mi ? Yada çamaşır suyu ile silinebilir mi bilmiyorum. Bence kışın yakılır ise hiç sorun olmaz. Sürekli çorap olacak çünkü. Diğer kisa kadar etkisi hayli hayli gidiyor
-
Umarım bu kızlarda olmuyordur :O
-
OveRTaX bunu yazdı:
-----------------------------Umarım bu kızlarda olmuyordur :O
-----------------------------
ayak fetisisti detected. edit : kızlar insan degil mi olm ? .D -
hacı nöbetci eczane gibisin
sinüzütü yok ettin
mantarıda yok ettin
sirada ne var merakla bekliyorum : )
-
hocam benim stresten kollarımda ve göğüsümde mantar var lekelenme yapıyor la kına yaksam düzelir mi bi yere :D
cok ciddiyim :|
-
Bendede Aynı Sorun var çözüm olarak ayağı islak tutmayacaksın mantar nemi sever ayağın ayakkabı içinde terlemiş mesela diyeelim sen eğer ayağını çıkartırsan yıkaman lazım yoksa akşama kaşınttı başlıyor..
Ama süper talı oluyor yahu benim bir ara bacak arasınd vadı kanayan kadar kşıyordum illet bişey.
bu arada hotfile'a ihtiyacım var pm ile hesap göndere bilene şimdiden teşekkürler :)
-
başlığı görünce ücretsiz muayene var sandım,hakket öyleymiş allah razı olsun mükemmel bir bilgi,allah kimseye vermesin böyle bişey...
-
Amd-x bunu yazdı:
-----------------------------hocam benim stresten kollarımda ve göğüsümde mantar var lekelenme yapıyor la kına yaksam düzelir mi bi yere :D
cok ciddiyim :|
-----------------------------
Vücutta denemedim ama ufacık bir yere kına yakıp ordaki mantarın durumuna sabah kalkınca bakabilirsin. Tecrübelerini bizimle paylaşırsan saygı duyarız. Daha önce bir arkadaşım aynı şeyi sordu onun da boynunda varmış ama ona da garanti vermedim çünkü vücutta denemedim. Mantar kolda ise Azıcık bir noktaya deneyebilirsiniz. Kına kolumuza zarar vermez. -
bizim pederdede var bu meret bide namaz kılıyo her abdestten sonra 1 saat saç kurutmayla kuruluyo + spreyi var ona söyleyem bu işi saol :)