Ayda 100 YTL Ye Ev
-
arkadaşlar bildiğmiz üzere hükümetimiz ayda 100YTL taksitle ew vermeye olayına giriyor:
öncelikle nedir bu kira oder gibi ew sahibi olma olayı_? nerden gelmiştir
bakın amerikada olaylar bu kira odeyerek ew sahibi olma yoluyla doner ismi de MORGIC dır hükümet bünyesinde war olan 0 KM ewler ayda 100 ytl veya evin değerine ve yapılan taksite göre daha farklı değerlere hakketten kiralanır gibi taksitlere bolunuyor...
pekı bu taksıtlerde gecıkme olursa ne oluyorr...eger kı bu taksıtlerde 2 ay gecıkme olursa odedıgınız mebla yok sayılıyor anlaşma fes edılıyorr...sizin elinize hiçbirşey gecmıyor we hukumet odedığınız parayı gerı vermıyor
eğer kı bu olayı başarıp da tum taksıtlerı odeyıp ewı almaya hak kazanırsaız ne oluyor
diyelim ki 100.000 YTL lik bir ewin taksidini bitirdiniz .. size devletten bir teklif geliyor
" siz bu zamana kadar ufak bir ewde yaşadınız gelin sizi daha buyuk bır ewe taşıyalım..bu ewin değeri 200.000YTL odediğiniz fiyatın uzerine 100.00 YTL daha odeyın taksıtlerle dıger ewe gecın"
veya
"siz 100.00 YTL lik evın taksitlerini odedınız şimdi bu ewe sahip olmak için sizden 50.000YTL Vergi istiyoruz"
we arkadaşlar ya 50.000YTL cash para verip 100.00 YTL lik ewe total de 150.00 YTL odemiş oluyorsunuz
yada
hep daha buyuk bir ewe cıkarak omrunuz boyunca taksit odemiş oluyorsunuz...ve gun gelıp oldugunuzde de hala kıra oduyor oldugunuz ıcın ewın sahibi siz olmadığınızdan ewinizi weyahut o kadar odedıgınız parayı cocuklarınıza miras bırakamıyorsunuz
SONUC: omurboyu ew sahibi old. düşünüyorsunuz ve o kadar para yatırıorsununz o ew için we aslında siz kira oduyorsunuz... hiçbirzaman ewe sahip olamıyorsunuz -
kaynak nedir arkadaşım?
devletin öle bi vergi alacağını ya da öle bi teklif yapacağını nerden biliorsun? -
keske biraz arastirsaydin... bak simdi o kampanyanin adi "Mortgage" bunu da ureten abd liler fln diildir, bu tamamen ticaretteki "leasing" akimindan dogmus bi olaydir... ayrica devletle alakasi yoktur, genelde mortgage firmalari cok saglam bi hayat sigortasi yapmani ister senden.. yada evi nakit olarak odiycek kadar paran olmasi lazimdir... Ayrica mortgage le almak la kiralamak arasinda bi fark yoktur, sadece kiraladiginda evi sigortalaman gerekir abd de, o masraftan kurtariyor, hemde rahat ediyosun ev benim olcak die... ama bunun yaninda bi dunya vergiyle geliyor... yani burdaki RTE nin kampanyasiyla alakasiz...
-
Ota *oka camur atan yurdum insanı araştırmayıda örenecek elbet
-
a.q araştirmadan gelme lan buraya kaynak goster nesınkı kendi kafana gore yazıyorsun devlete laf atıyorsun..
-
yokya baskkaaa heralde senin limon bahcen var s!k s!k bitmiyor
ben hollandada kaliyorum belcikadada kaldim ev almayi dusundum ve bu taksit olayini sordum arastirdim oncelikle ev seciyorsun ve bankadan para cekiyorsun ev icin banka senin maasina bakiyor ve ona gore seni taksitlendiriyor ornegin ilk 5 yildeyeyim aldigin paranin taksidini oduyorsun onu odediktenten sonra evin asil parasini oduyorsun parayi tamamen oduyunce evsenin oluyor kimsede sukadarda taksit vercen demiyor
buarada ayda 1020 ytl ye ev cok iyi wallaha normal kirada otursan daha fazla verceksin ve senin evin olmucak busekilde hem senin evin olacak hemde azkra vereceksin neyini begen miyorsun anlamiyorum yada niyetin ne ?????????!!!!!!!!!!!!!!!!!###**# -
nedir bu m.q herkez küfrü ediyor..
" m.q araştırmadan gelme lan bidaha buraya "
ne demek lan bu kimsinki sen ? bu lafı diyebiliosun.. Hiç kimse çıkıpta burada başka bir müride Bu şekilde itamda bulunamaz biraz yazdıklarınıza dikkat edin.. herkez konumunu bilsin biraz.. adam bişey bulmuş yazmış koymuş doğru veya yanlış hiç fark etmez adama bok atacağınıza doğrusunu yazın gelin okuyalım hep beraber.. -
lem amma arızasınız yaaa!!! TVler bas bas bağırıyo yoksul kesime yönelik olacak asıl siz bi habersiniz olaylardan !!!!
-
yazdikya okusana olayi saptiranlara lafimi soylerip tabiki yazmadan oncede saglam bir kaynak gosterip yazi kafadan uydurup gundeme getirmenin alemi yok
-
nedir bu m.q herkez küfrü ediyor..
" m.q araştırmadan gelme lan bidaha buraya "
ne demek lan bu kimsinki sen ? bu lafı diyebiliosun.. Hiç kimse çıkıpta burada başka bir müride Bu şekilde itamda bulunamaz biraz yazdıklarınıza dikkat edin.. herkez konumunu bilsin biraz.. adam bişey bulmuş yazmış koymuş doğru veya yanlış hiç fark etmez adama bok atacağınıza doğrusunu yazın gelin okuyalım hep beraber..
Abi her olaya şöyle müdahale etsen.
Çok müteşekkir olurum. -
Amk sikmişiniz ortalığı, uzun zamandır hiç böyle tepkime olmamıştı:
1. si ''a.q araştirmadan gelme lan buraya kaynak goster nesınkı kendi kafana gore yazıyorsun devlete laf atıyorsun.. diye tahribatta müride çamur atamassın, çamur atmak tabiri yanlışsa düzelteyim laf sokamassın ayrıca Tahribat'ta DEVLET'e çamur atılmaz ama HÜKÜMET'e muhalefet herzaman yapılır...
2. eğer yalnışsa bile hiçbir müride sen '' gelme lan buraya '' diyemessin... haa ama pardon sen '' ''a.q araştirmadan gelme lan buraya '' demişsin ama araştırmadığından emin olman ve aldığı kaynağında yanlış olabileceği ihtimalini göz önüne alman ve tepkini göstermen gerekir ama her halükarda yine de hiç bi şekilde '' gelme lan buraya '' tabiri kullanamasınn..
ÖNEMLİ NOT: burada hükümet ve muhalefet ile ilgili çokk ağır sürtüşmeler oluyoo.. mümkün olduğunca bu konuda açılan konular kaynak göstererek açılsın...
Toplam Hit: 2236 Toplam Mesaj: 16