Aydınlığa Doğru !

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    walkingdead
    walkingdead's avatar
    Erkek

okumayan insanlar zengin olabilir ya da sürekli sürünebilir okuyan insanlar da zengin olabilir ya da sürekli sürünebilir olay okumayla veya okumamayla ilgili değil mentaliteyle ilgili yazıda okulu bırakan ilk üç zenginden bahsediliyor. diploması olmayan insanlara kalifiye eleman gözüyle bakılmaz bu yüzden rahat bir iş onları pek beklemez bu yüzden kaybedecek fazla bir şeyleri yok bu da onlara risk almayı daha kolay bir hale getirir risk almazsan büyük başarılar gerçekleşmez okulu bitirip diploma sahibi olanların ise 2 seçeneği oluyor ya  risk alıp kafamdki düşünceye can vermeye çalışacağım ve başarısızlık dahilinde bazı şeyleri kaybedeceğim ya da benim için hazır bekleyen işe gidip risk almadan hayatımı yaşayacağım orta düzeyi tuttururum en azından diplomalılar için 2. tercih daha kolay ve daha az korkutucu geldiği için 2. ye yönelirler.olay burda  kopuyor bence.okusan da okumasan da risk almaktan korkmamak size başarının yolunu açacaktır.hayatta hep garantici olanlar fazla bir yere gelemezler.sürekli uğraşıp yeni fikirler üretmek ve ona can vermek için çabalamak gerekir.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Smirnoff
    Smirnoff's avatar
    Erkek

Tahribatta gördüğüm en orjinal konulardan biri , o kadar etkileyici ki okulu bırakıp hayata atılmak isteyen insanlar çıkabilir

Bu benim de aklımda şu sıra , okula en son 1. dönem vizeleri varken gittim 2011 deydi sanırım tam hatırlamıyorum.

Okulun o kasıntı ve zorunlu gibi gözüken havası beni sıkıyor , bana göre değil.

Bütün şartlar bu kadar kötüyken yine de siktiğimin okulunu bırakamam o diplomaya ihtiyacım var.

Keşke etrafımdaki insanlar yaratıcılığıma güvense de sıradan bi smm olacağıma ,

dünyanın değişimi için birşeyler yapsam , ama bu imkansız.

Bu yüzden bunu isteyen  cesaretli insanlara imreniyorum.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Smirnoff bunu yazdı:
    -----------------------------

Tahribatta gördüğüm en orjinal konulardan biri , o kadar etkileyici ki okulu bırakıp hayata atılmak isteyen insanlar çıkabilir

Bu benim de aklımda şu sıra , okula en son 1. dönem vizeleri varken gittim 2011 deydi sanırım tam hatırlamıyorum.

Bütün şartlar bu kadar kötüyken yine de siktiğimin okulunu bırakamam o diplomaya ihtiyacım var.

Ahh ah, zamanında büyükçe bir arazi çevirecektim, devletten izni çıkmıştı... betonlu kazık ve tel çekilmesi gerekiyordu o sıra öyle sıkıntılar üst üste geldi ki telin maliyetini karşılayamadım, sonra fidanları aldığım fiyata yakın bir fiyattan geri vermek zorunda kaldım gitti o iş. Şimdi adını zikretmeyeyim tel fabrikası olan bir mürid vardı, uzun vadeli ödemeli tel satışı yapmamıştı bana :) girişimcinin önü kesiliyor hacı, mürüd mürüde destek olmazsa ne yapsın bu girişimci.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snnyk
    snnyk's avatar
    Erkek

delete

snnyk.com - code is poetry all that i know...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Smirnoff
    Smirnoff's avatar
    Erkek

IRET bunu yazdı:

Smirnoff bunu yazdı:

Ahh ah, zamanında büyükçe bir arazi çevirecektim, devletten izni çıkmıştı... betonlu kazık ve tel çekilmesi gerekiyordu o sıra öyle sıkıntılar üst üste geldi ki telin maliyetini karşılayamadım, sonra fidanları aldığım fiyata yakın bir fiyattan geri vermek zorunda kaldım gitti o iş. Şimdi adını zikretmeyeyim tel fabrikası olan bir mürid vardı, uzun vadeli ödemeli tel satışı yapmamıştı bana :) girişimcinin önü kesiliyor hacı, mürüd mürüde destek olmazsa ne yapsın bu girişimci.

ahahah ayıp hacı ayıp sana ebesinin gözü gibi indirim artı kolaylık filan sağladım daha fazlası için yapabileceğim hiç

bişiy yoktu :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

IRET bunu yazdı:

Smirnoff bunu yazdı:

usta hiç önemli değil yaşın, insanlar 45 yaşından sonra borcundan dolayı hayata 0 dan başlıyor ve neler başarıyor. Yaş önemli değil, bak beynin sana herhangi bir bahaneyle geldiğinde hemen onu reddet. Yapmak istiyorsan yapacaksın ama yok ben üşüyemem yok ben aç kalamam yok benim 2-3 çıtırı öpmem lazım diyorsan smm devam edeceksin 32 yaşında evleneceksin. IRET dostum sende müride müride deme, kardeş kardeşi kazıklıyor bu devirde Ticaret arenası acımasız kimseden meddet umamazsın, yakınındakilerde borç alacaktın yapacaktın, şu an da o parayı bir şekilde kazanmak için birşeyler yapmamak içinde bir sebebin yok. Ne istediğini belirle ve başla usta artık yetmedi mi kaç senedir boşa yaşıyosun.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ugur0
    ugur0's avatar
    Erkek

ünideki 4.yılım hala 2.sınıftayım yaş olmuş 23 falan fln. valla sene başından beri düşünüyorum üni.yi bırakmayı büyük ihtimallede bu senenin sonunda bırakacam gibi. he madem bırakacan ne diye okula gidiyorsun hala diyenler vardır, yani 4yıl gelmişim buraya pek bi emek vermediysemde o kadar yılım geçti 2yıllık diploma alacam hayatıma bakacam, hiç bişey yapamadım gider laborantlık yaparım pek hayalini kurmadığım bi iş ama bi yerlerden başlamak lazım. alacağım parada çok komik olmasına rağmen sadece işi öğrenmek adına çalışmayı düşünüyorum ilerde belkide fırsatım olurda bi laboratuvar acarım hayırlısı artık. diyeceğim şudur ki ananızdan babanızdan kurtulun arkadaş, yıllarca babamın himayesi altında yaşadım, eylül sonunda babamın beni siktiretmesi üzerine kendi ayaklarımın üzerinde durmaya çalışıyorum. o zmndan beri yalan yok çok sıkıntı çektim(el bebek gül bebek büyütülmüş birisiyim açıkçası ) ama eskiye nazaran çok daha mutluyum ve huzurluyum açıkçası. bi yerlerde baktınız olmuyo boka sarıyor artık bi durup düşünün ve sıfırdan başlamaktan korkmayın! sonuçlar iyi veya kötü sonunda hiç olmadı deneyim oldu dersiniz ve tekrardan başlarsınız zor birşey değil... neyse milletin aklını çelmiyim şimdik takılın kafanıza göre işte yav

imza
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

VBDream bunu yazdı:

IRET bunu yazdı:

Smirnoff bunu yazdı:

usta hiç önemli değil yaşın, insanlar 45 yaşından sonra borcundan dolayı hayata 0 dan başlıyor ve neler başarıyor. Yaş önemli değil, bak beynin sana herhangi bir bahaneyle geldiğinde hemen onu reddet. Yapmak istiyorsan yapacaksın ama yok ben üşüyemem yok ben aç kalamam yok benim 2-3 çıtırı öpmem lazım diyorsan smm devam edeceksin 32 yaşında evleneceksin. IRET dostum sende müride müride deme, kardeş kardeşi kazıklıyor bu devirde Ticaret arenası acımasız kimseden meddet umamazsın, yakınındakilerde borç alacaktın yapacaktın, şu an da o parayı bir şekilde kazanmak için birşeyler yapmamak içinde bir sebebin yok. Ne istediğini belirle ve başla usta artık yetmedi mi kaç senedir boşa yaşıyosun.

İyi de hocam sen bunları yanlış adama söylüyosun :| ben zaten yapabileceğim her şeyi yaptım sadece imalat fikrinden caydım, artık pünomatik makine imalatı yapmıyorum, mekanik parça imalatı yapmıyorum, elektronik ürün imalatı yapmıyorum, kısacası imalattan uzak duruyorum. Ticaret yine var o hep olacak. Al sat dışında bir iş yapmaya niyetim yok. Belki ufak tefek yazılım projeleri olur, onun dışında fiziksel şeyler imal etmekten uzak duracağım.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opensource2009
    opensource2009's avatar
    Erkek

Her insanda olan varoluş mücadelesinden başka birşey değil. Kendini ispatlama, kendini kanıtlama çabası. Dünyanın en zengin adamlarından olmak hayatın amacı mı ki bu adamın dediğini hayat felsefemiz yapalım? Ne bitmek bilmez varoluş çabanız varmış Hakan Günday'ın dediği gibi 500.000 doların yoksa özgür değilsin demektir. Fazlasına gerek yok. Boş öğretilere ve amaçlara harcayacak zaman da yok.

Bir blogtan kısa bir alıntı ekleyeyim buraya :

---------------------------------

Kimsenin benimle ilgilenmediğini anladığım zaman 16 yaşındaydım. Hayatımda ilk kez bir şeyi doğru anlamıştım. İnan bana seninle de ilgilenmiyorlar. Başına gelenler sana ceza ya da ödül olsun diye değil. Hepimiz öleceğiz ve cehenneme gideceğiz. İskender dünyayı aldı ve şimdi tek hatırlanan gay olduğu. Marie Cruie laboratuarda çürüdü. Ne geliyor gözünün önüne firijit bir bakire, hayır aslında evliydi. Kimin umrunda ?
    Demeye çalıştığım da bu zaten. Bırak ansiklopediler senden bahsetmesin, popüler olma, 2150 yılında Google’da adın çıkmasın, üst geçide ismini yazmasınlar. Ah ne gam!
    Beş sene önce hayal ettiğin durumda mısın ? Ya da beş sene sonra hayallerin gerçek olur mu sence ? Önemsiz olduğunu kabullen, mızıldamayı bırak!

---------------------
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alberteinstein
    alberteinstein's avatar
    Homo
    atladığınız bir nokta var. egoist olmanın lüzumu yok. 200.000$ almak bil geytsin şirletinde müdür olmayı küçümsek yada kendimizi piyon görmek çok yanlış. sistem yanlış evet eleştiyoruz okulları ama yanlışımız var. 3 idiotu izleyenler bilir Rancho okuldaki eğitimden nefret eder ama yinede okulun birincisi olurdu. Elinizdekileri hallettikten sonra eleştirmeliyiz. Yoksa sadece ayranımız yokken tahteravanla gideriz liderliğe. Bu ülkede doktor olup aylık 8-10 milyar para almak neden az geliyor size ? konuşan bu adamlar egoist düşüncelere sahipler. şükretmek inançlarında yok. ki hayalimiz ve başarımız yokken sistemi eleştirmek bence gayet yanlış.

eski sevgilisi yüzünden çalışmadığım ingilizce hazırlık sınıfının yaz okulu parasını sevgilinden isteyen. yine eski sevgilisinin gönderdiği kontörü aynı gün başka kızlarla konuşarak yiyen kinci insan.
Toplam Hit: 5213 Toplam Mesaj: 50