folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Aysun Kayacı"Nın Kulakları Çınlasın!!! Dağdaki Çoban Tıp Fakültesini Kazandı!!!

Aysun Kayacı"Nın Kulakları Çınlasın!!! Dağdaki Çoban Tıp Fakültesini Kazandı!!!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek

Atatürk'ün efendi ilan ettiği köylü ile şimdi ki köylünün arasında dağlar kadar fark var.O zaman o köylününde o milletinde başında Atatürk varken şimdi talibanın dizinin dibinde diz çöken soysuz şerefsiz araplar var.O köylü şimdi milletin efendisi degil milletin anasını ağlatandır.Hemen olayı "herkes eşittir,herkesin hakkı hukku vardır" dram edebiyatına çeviripte pazarda domates satar gibi siyaset yapmaya çalısırsanız.Biri çıkar senin babanın dedenin alın teri döktügü dolaylı yoldan yapımınada ayakta durmasınıda sagladıgı kurumları çatır çatır satıp utanmadan çıkar,evet babalar gibi satıyoruz der.Sonra onlara "evet sattılar,diğerleride satmadımı digerleride yemedimi birazda onlar yesin"diyenler destek verdikce bu ülkenin gelecegi bu ülkenin degerleri köylüyemi,çobana mı yoksa davadan sonra davul zurna ile hayvanlar gibi oynayanları mı bırakılsın.

Demokrasi demokrasi diye bir tarafınızı yırtmayın.Demokrasinin sonuçları millete ve ülkeye zarar veriyorsa o ülkede demokrasiyi savunmak vatan hainligidir.Bu gün köylüye demokrasi yarın vicdani redcilere demokrasi öbür gün kürdistan sevdalılarına demokrasi yok öyle demokrasi.Köylünün elinde oy hakkını alınmasına katılmıyorum bu sacmalıktır.O iki bu iki oy kullansında demiyorum.Ortamı bu hale sokanları ortadan kaldırmayı savunuyorum.Tabi oda demokrasiye aykırı ya..Onlarda milleti savnuyor ve onları temsil ediyorlar ya..

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Enis dibine kadar haklı yorumunda :|

Keşke bir de konunun aysun kayacı ile ilgisi kalmadığını okusaydı :| 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek
    Enis bunu yazdı:
    -----------------------------
    Musket bunu yazdı:

konunun aysunla alakası kalmadıysa,başlığında aysunla alakası kalmasın o halde :|
    anlamamışsın sen,

aysun kayacı diyorki enis gibilerle benim oyum bir olmamalı..yoksa dağdaki çobanla bir alıp veremediği yok zaten kızcığazın.

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sevenyourdesires
    sevenyourdesires's avatar
    Erkek
    scorpus bunu yazdı:
    sevenyourdesires bunu yazdı:

Ne güzel işte, demek ki artık oy kullanma hakkına sahip olabilecek.

scorpus bunu yazdı:
    bir profesör yada okumuş biri çıkıp benim oyum neden aysun kayacının oyuyla aynı dese aysun kayacı ne diyecek

aysun kayacının 4 yıllık fakülte mezunu olduğunu bilmiyorsun demek ki.

Arkadaşlar her şey bir yana, üniversite tahsili yapmış olanlar ile yapmamış olanların oy dağılımını lutfen bir inceleyin. Arada bu kadar fark olması sizce hiçbir anlam ifade etmiyor mu ? bu demokrasi paradoksu zaten uzun yıllardan beri süregelen bir sorudur. ülkemizdeki herkes keşke din ile siyasetin ayrımının hayati öneme sahip olduğunu bilse ve keşke bunu sonuna kadar savunsa.

Üniversite mezunu olmayanlar oy kullanmasın demiyorum, bilhassa kendini üniversiteye gitmeden kat kat geliştirmiş insanlar vardır; fakat ülke insanlarının çoğu aynı derecede bilgi birikimine sahip olmadıkça o ülkede zaten bir demokrasinin olduğundan bahsedemeyeceğimizi belirtmeye çalışıyorum.

Ülkem insanları ne zaman ki bir karanlık çağ zihniyetiyle uzun süre yönetilip bir bütün olarak aydınlanma çağını başlatırlar, işte o zaman refah düzeyi yüksek ülkeler arasında hak ettikleri yeri alırlar. Ne kadar uğraşılırsa uğraşılsın değişimler sosyal tabana yayılmadıkça ideolojiler yürütülemez, tıpkı sovyetlerde olduğu gibi bir gün sistem mutlaka çöker. Biz bu şansı kaçırdık, ne eğitim reformumuz tamamlanabildi ne de diğer reformlar. Ülkede kendi elimizle iki kopuk halk kesimi oluşturduk. Bir ülkenin başarılı olabilmesi için ülke insanlarının ortak umut amaç ve hayalleri olması gerekir, eğer iki farklı amaç iki farklı hayal varsa o ülkenin sonu yakındır, kim kazanırsa kazansın çünkü bir bütün olmanın gereklerini öğrenememiştir.

Değişik bir yazı oldu, başı önemli değil önemli olan sondan bir önceki paragraf, bu yazıya yorum olarak bazı arkadaşların sen aysun kayacıyı mı savunuyorsun veya dağdaki çobana hakaret mi ediyorsun yazacağına eminim halbuki amacım ikisi de değil.

aysun kayacı yeditepe üniversitesi tarih bölümü.okumak için paranın gerektiği bir bölüm.barajı geçip parayı bastıran herkesin okuyabileceği biryer. dağdaki çoban şehirdeki entel vs. sınıflandırmaya başlarsak hindistandaki kast sisteminden ne farkı kalır

Arkadaşım alıntılar çoğaldı fakat yazımın mantığını anlamadığın için kendi yazımı silmiyorum ve bir daha okumanı tavsiye ediyorum.

Ben özel okul sistemine başından karşı olan bir insanım, parası olan kişi parasıyla çocuklarını okutup veraset sistemi tarzı bir sistem oluşturmuş oluyor ve bence tamamiyle yanlış bir şey.

Benim derdim ülke insanlarının dağdaki çoban şehirdeki endeki entel olarak ayrılması değil ! ÜLKENİN LAİKLER VE ILIMLI ISLAMCILAR OLARAK İKİYE AYRILMASI.

Bir ülke sınıf ayrımlarıyla yaşamaya devam edebilir(ki ne kadar aşağılık bir ifade olsa da fakat kim şu an türkiyede sınıf ayrılıklarının olmadığını söyleyebilir ki? orta sınıf mensubu kaç insan kaldı ?) fakat İDEOLOJİK ayrılıkları olan bir ülkenin varlığını sürdürmesi çok zordur !

Bunu da cumhuriyet devriminin tamamlanamamış olan eğitim reformlarına ve diğer reformlarına bağladım !

Bir ülke insanları temel fen ve sosyal bilimlerden habersiz iseler o ülkede demokrasinin uygulanması sadece kağıt üstündedir !

İyi yolda değiliz ! Bunun çözümünü dile getiren de maalesef yok ! Bugun şiddetle çözülse bile yarın yine hortlayacaktır ! Tek çözüm EĞİTİM !

Yapılması başarılamamış en önemli problemi buyrun bir de ATA'nın ağzından dinleyin ! 

Efendiler, asırlardan beri milletimizi idare eden hükümetler, tamim-i maarif
    arzusunu izhar edememişlerdir.
    Ancak, bu arzularına vusul için şarkı ve garbı
    taklitten kurtulamadıklarından, bu netice milletin cehilden kurtulamamasına
     müncer olmuştur. Bu hazin hakikat karşısında, bizim takibe mecbur olduğumuz
    maarif siyasetimizin hudut-u esasiyesi
     şu olmalıdır: Demiştim ki, bu memleketin sahib-i aslisi ve heyet-i içtimaiyemizin unsur-u
    esasisi köylüdür. İşte bu köylü,
    bugüne kadar, nur-u maariften mahrum
    bırakılmıştır. Binaenaleyh bizim takip edeceğimiz maarif siyasetinin temeli
    evvela
    mevcut cehli izale etmektir. Teferruata girmekten içtinaben bu fikrimi
    birkaç kelime ile tavzih etmek için diyebilirim ki,
     alelıtlak umum köylüye
    okumak, yazmak ve vatanını, milletini, dünyasını tanıtacak kadar coğrafi, tarihi,
    ve ahlaki malumat
     vermek ve âmal-i erbaayı öğretmek maarif programımızın ilk
    hedefidir.

BAŞARABİLDİK Mİ ? HAYIR ! O ZAMAN KONUŞMAYA HAKKIMIZ DA YOK. TARİHİ SÜREÇ BAŞA DÖNDÜ, HALKIMIZ AYDINLANMA ÇAĞINI EN ALT SOSYAL KADEMEDEN BAŞLAYARAK YAŞAMADIĞI SÜRECE DE DİN SÖMÜRÜSÜNE ALET OLMAYA DEVAM EDECEKTİR. AVRUPA BU DÖNÜŞÜMÜ NE KADAR ZOR VE KANLI BİR ŞEKİLDE GEÇİRDİ BİLİYOR MUSUNUZ ? BİZDE BU KADAR KOLAY OLMASI BEKLENEMEZDİ ELBET !

steel slaughter
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek
    Enis bunu yazdı:
    erkan07 bunu yazdı:
    Enis bunu yazdı:
    Musket bunu yazdı:

konunun aysunla alakası kalmadıysa,başlığında aysunla alakası kalmasın o halde :|
    anlamamışsın sen,

aysun kayacı diyorki enis gibilerle benim oyum bir olmamalı..yoksa dağdaki çobanla bir alıp veremediği yok zaten kızcığazın.

ha ha ha espri yaptı,bence sen bu esprilerini halk içinde yap belki şöhret olursun

yok ya espri yapmadım hoca.

aysun kayacının bahsettiği çobanlar gerizekalılar ki onlar şehirlerdede mevcuttur.

yoksa elinden geleni yapmış bir kolu olmasada kolundan geleni yapmış okumuş bilgili görgülü çobanlar değildir kastı .

bak o bir çoban ,banane diyebilirsin ama benim ne demek istediğimi senden daha iyi anlayacak kadarda akıllı:)

o  yine bir çoban ve sen b,lmem nerelerde okumaya çalışırken o hacettepede ingilizce bölümünde  tıp okuyacak::)

ayrıca merak etme tbt de bir halk topluluğu var işte ben bu halk topluluğunda gerektiği zaman esprilerimi yapıyorum zaten için rahat ola :)

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seboist
    seboist's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

@erkan07

aysun kayacı=kızcağız

emin misin?

@musket

o zmn kendine zarar vermemesi için oy kullanmayacaksa bu üleknin bir bireyi konumunda olmaz

halbuki her birey vatan için bi işe yaramalı

ebedi devlet
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    seboist bunu yazdı:

@musket

o zmn kendine zarar vermemesi için oy kullanmayacaksa bu üleknin bir bireyi konumunda olmaz

halbuki her birey vatan için bi işe yaramalı

Herkes yönetime karışmak zorunda mı abi :|

Yani bir şirketten maaş alıyorsun,

İnşaat işçisi olarak çalışıyorsun,

Yönetime katılmak gibi bir durumun ya da gerekliliğin var mı? 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scorpus
    scorpus's avatar
    Erkek
    scorpus bunu yazdı:

Ne güzel işte, demek ki artık oy kullanma hakkına sahip olabilecek.

scorpus bunu yazdı:
    bir profesör yada okumuş biri çıkıp benim oyum neden aysun kayacının oyuyla aynı dese aysun kayacı ne diyecek

aysun kayacının 4 yıllık fakülte mezunu olduğunu bilmiyorsun demek ki.

Arkadaşlar her şey bir yana, üniversite tahsili yapmış olanlar ile yapmamış olanların oy dağılımını lutfen bir inceleyin. Arada bu kadar fark olması sizce hiçbir anlam ifade etmiyor mu ? bu demokrasi paradoksu zaten uzun yıllardan beri süregelen bir sorudur. ülkemizdeki herkes keşke din ile siyasetin ayrımının hayati öneme sahip olduğunu bilse ve keşke bunu sonuna kadar savunsa.

Üniversite mezunu olmayanlar oy kullanmasın demiyorum, bilhassa kendini üniversiteye gitmeden kat kat geliştirmiş insanlar vardır; fakat ülke insanlarının çoğu aynı derecede bilgi birikimine sahip olmadıkça o ülkede zaten bir demokrasinin olduğundan bahsedemeyeceğimizi belirtmeye çalışıyorum.

Ülkem insanları ne zaman ki bir karanlık çağ zihniyetiyle uzun süre yönetilip bir bütün olarak aydınlanma çağını başlatırlar, işte o zaman refah düzeyi yüksek ülkeler arasında hak ettikleri yeri alırlar. Ne kadar uğraşılırsa uğraşılsın değişimler sosyal tabana yayılmadıkça ideolojiler yürütülemez, tıpkı sovyetlerde olduğu gibi bir gün sistem mutlaka çöker. Biz bu şansı kaçırdık, ne eğitim reformumuz tamamlanabildi ne de diğer reformlar. Ülkede kendi elimizle iki kopuk halk kesimi oluşturduk. Bir ülkenin başarılı olabilmesi için ülke insanlarının ortak umut amaç ve hayalleri olması gerekir, eğer iki farklı amaç iki farklı hayal varsa o ülkenin sonu yakındır, kim kazanırsa kazansın çünkü bir bütün olmanın gereklerini öğrenememiştir.

Değişik bir yazı oldu, başı önemli değil önemli olan sondan bir önceki paragraf, bu yazıya yorum olarak bazı arkadaşların sen aysun kayacıyı mı savunuyorsun veya dağdaki çobana hakaret mi ediyorsun yazacağına eminim halbuki amacım ikisi de değil.

aysun kayacı yeditepe üniversitesi tarih bölümü.okumak için paranın gerektiği bir bölüm.barajı geçip parayı bastıran herkesin okuyabileceği biryer. dağdaki çoban şehirdeki entel vs. sınıflandırmaya başlarsak hindistandaki kast sisteminden ne farkı kalır

Arkadaşım alıntılar çoğaldı fakat yazımın mantığını anlamadığın için kendi yazımı silmiyorum ve bir daha okumanı tavsiye ediyorum.

Ben özel okul sistemine başından karşı olan bir insanım, parası olan kişi parasıyla çocuklarını okutup veraset sistemi tarzı bir sistem oluşturmuş oluyor ve bence tamamiyle yanlış bir şey.

Benim derdim ülke insanlarının dağdaki çoban şehirdeki endeki entel olarak ayrılması değil ! ÜLKENİN LAİKLER VE ILIMLI ISLAMCILAR OLARAK İKİYE AYRILMASI.

Bir ülke sınıf ayrımlarıyla yaşamaya devam edebilir(ki ne kadar aşağılık bir ifade olsa da fakat kim şu an türkiyede sınıf ayrılıklarının olmadığını söyleyebilir ki? orta sınıf mensubu kaç insan kaldı ?) fakat İDEOLOJİK ayrılıkları olan bir ülkenin varlığını sürdürmesi çok zordur !

Bunu da cumhuriyet devriminin tamamlanamamış olan eğitim reformlarına ve diğer reformlarına bağladım !

Bir ülke insanları temel fen ve sosyal bilimlerden habersiz iseler o ülkede demokrasinin uygulanması sadece kağıt üstündedir !

İyi yolda değiliz ! Bunun çözümünü dile getiren de maalesef yok ! Bugun şiddetle çözülse bile yarın yine hortlayacaktır ! Tek çözüm EĞİTİM !

Yapılması başarılamamış en önemli problemi buyrun bir de ATA'nın ağzından dinleyin ! 

Efendiler, asırlardan beri milletimizi idare eden hükümetler, tamim-i maarif
    arzusunu izhar edememişlerdir.
    Ancak, bu arzularına vusul için şarkı ve garbı
    taklitten kurtulamadıklarından, bu netice milletin cehilden kurtulamamasına
     müncer olmuştur. Bu hazin hakikat karşısında, bizim takibe mecbur olduğumuz
    maarif siyasetimizin hudut-u esasiyesi
     şu olmalıdır: Demiştim ki, bu memleketin sahib-i aslisi ve heyet-i içtimaiyemizin unsur-u
    esasisi köylüdür. İşte bu köylü,
    bugüne kadar, nur-u maariften mahrum
    bırakılmıştır. Binaenaleyh bizim takip edeceğimiz maarif siyasetinin temeli
    evvela
    mevcut cehli izale etmektir. Teferruata girmekten içtinaben bu fikrimi
    birkaç kelime ile tavzih etmek için diyebilirim ki,
     alelıtlak umum köylüye
    okumak, yazmak ve vatanını, milletini, dünyasını tanıtacak kadar coğrafi, tarihi,
    ve ahlaki malumat
     vermek ve âmal-i erbaayı öğretmek maarif programımızın ilk
    hedefidir.

BAŞARABİLDİK Mİ ? HAYIR ! O ZAMAN KONUŞMAYA HAKKIMIZ DA YOK. TARİHİ SÜREÇ BAŞA DÖNDÜ, HALKIMIZ AYDINLANMA ÇAĞINI EN ALT SOSYAL KADEMEDEN BAŞLAYARAK YAŞAMADIĞI SÜRECE DE DİN SÖMÜRÜSÜNE ALET OLMAYA DEVAM EDECEKTİR. AVRUPA BU DÖNÜŞÜMÜ NE KADAR ZOR VE KANLI BİR ŞEKİLDE GEÇİRDİ BİLİYOR MUSUNUZ ? BİZDE BU KADAR KOLAY OLMASI BEKLENEMEZDİ ELBET !

arkadaşım sen anlamadın yine söylüyorum inşallah anlarsın  artık.dediğim hiç bir şekilde ayrım yapılamaz özü bu.vergisini veren devletin cefasını çeken herkesin oyu birdir.ideolojik farklı düşünseler bize zıt olsalar bile yapacak bir şey yok.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

ne yani dağdaki çoban tabiki kazanır.ev kira derdi yok,yeme içme derdi yok,sıkıntı yok dert yok,ye iç ders çalış bunda anormal olan ne elbette kazanacak.bana çok normal geliyor bu tür haberler.

a.q elime kitabı alıyorum..aklımda borç dert sıkıntı aile sıkıntısı ekmek parası bi sürü soru işareti gelde çık işin içinden

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dengesiz
    dengesiz's avatar
    Erkek
    Musket bunu yazdı:
    seboist bunu yazdı:
    insanları sınıflandırmak

hangi devirdeyiz biz ya demeye gelince hep en öndesiniz

peki biz hangi devirdeyiz ki 1970 lerin avrupasındaki gibi insanları sınıflandırıyoruz

zenginler

din adamları

köylüler

köleler

evet musket biz hangi devirdeyiz?

Halkın çok yanlış kararlar verdiği devirdeyiz...

Sert bile olsa ACİL çözümlerin alınması gerektiği bir devirdeyiz.

Çaresiz anlar,

Çaresiz çözümler gerektirir. 

o zaman sana kalsa darbe bile olsa sorun yok

çaresiz durumdayız laiklik elden gidio irtica aldı başına gidio ordu goreve

nede oplsa caresiz durumdayız size gore 

Doğru kişi olmak meselenin yarısıdır, diğer yarısı; doğru zamanda, doğru yerde, doğru kişilerle karşılaşmış olmanızdır.
Toplam Hit: 8176 Toplam Mesaj: 59