folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Az Uyku,Çok Uyku,Aradaki Fark Ve Beyinle Alakası? :S

Az Uyku,Çok Uyku,Aradaki Fark Ve Beyinle Alakası? :S

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek
    2 hafta öncesine kadar günde 14-16 saat kadar uyuyordum :| evdekiler kaldırmasa hiç yataktan kalkasım olmuyordu :| boşver hocam devam et vardır bi hayır bunda da.. uyumak güzel :) takma kafana..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esconda
    Esconda's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Arkadaşım ben de eve gelince 3 saat dinlenmeden gelemiorum.Bence uyumana devam et bünye meselesi seninkisi.Birde çok tembelliğe alışmış olabilirsin.Miskin hayvanlar gibi boş boş oturma birde uykunu getirir.Birde tavsiyem yani ben öle yapıorm sabah staj akşam 7'de evde oluorm yemeği yiyorum. 8:00 9:30 bu saatler arası ders yapıorm 30 dk dinlendikten sonra 10:00 11:30 ders yapıorm ve gerekenleri yapıorm yatıorm 12:00 gibi şu anda çok alıştım bu tempoya.Sende kendini oyalıyacak birşeyler bul derim.

https://t.me/pump_upp
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    real_agabey
    real_agabey's avatar
    Erkek

Ben 9 saaat uykuya çok diyordum sen benide geçmişsin hoca.

Şimdi ben kendimce şöyle bi hesap yaptıktan sonra uykumu 6-7 saate kadar azalttım.

Diyelimki 60 sene yaşadın.Bunun kaçı uykuda geçiyor.Cevabı basit.Hayatın bu kadar kısmını yatakta geçirmek istiyorsanız uyumaya devam edin.SAYGILAR

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mephisto
    mephisto's avatar
    Erkek

Hocam ben 8 saatten fazla uyuyamam asla ama taktık su geceleri 2 gibi falan yatarım sabah 6:30 da ayaktayım..Naptı 4,5 saat..

Yalnız aksam saatleri saat 5:30 - 6 -7 arası uyugn bi saatte 1 saat kestiririm.. Etti 5,5 saat..Zaman zaman bu duzenı uyguluyorum.Bu aksam saatlerinde uyudugum uyku geceyi verimli islerle gecirmem icin yetiyor ornegin ders calısmak kıtap okuma vs vs..

Zaman zaman ise bende kendimi salıp 7-8 saat uyudugumda oluyor tabi bu kendini alıstırmanla ilgili..En az 2-3 gun icinde belli bi prgogramı yedirebilrisn vucuda :D

Denildigi gibi ama gece uykusu az olunca pil cabuk bitiyor benim bu pilin bitme saatide 5-6 ya denk geliyor ordada 1 saat yeteli oluyor.

Issız kuytu köşelerden and olsun ki döneceğiz !
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hydrazined
    hydrazined's avatar
    Erkek
    biraderim ben bu sene sadece dersaneye  gidiyorum. ona da aksam derslerine gidiyorum yani sabah yetismem gereken bi yer yok. paso evdeyim. gece 3-4 gibi yatıyorum. oglen 10 gibi uyanıyorum ama evde hayat olmadıgı icin 12-1 e kadar devam ediyom uykuya. boyle alıstım gitti. bi cumartesi 12 gibi yatıyorum. sabah ders var. bilmiyorum kendimde bi aptallık falan da hissetmiyorum. ama 5-6 saatlik bi uykuyla da sorunsuz hayatıma devam edebilirim. calısırken oyleydi mesela. simdi de yeni uyandım yani:)

İki Mavide Bir Hayat
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek
    İnsanoglu kendisini kontrol mekanizmasi ile kontrol altinda tutmak ister her zaman.Uyku da bu tur yakinmalarimizdan.Gelismis kuzey ulkeleri ve kalkinmakta olan asya ulkelerinde yapilan global bir arasirma da calisan insanlarin ortlama 4.5-5 saat araliginda uyuduklari gorulmustur.bolgesel olarak bu arastirmada demiski turkler ise 6 saat araliginda zaman ayirirlarmis uyku icin.Simdi kendimize donelim.biz istediklerimizi yapan ve elde eden insanlar oldugumuz icin icimizdeki kontrol mekanizmasi surekli aktif kalmali.ornek;elektik dugmesinin yerini gozumuz kapali bulamilmemiz,karanlik bile olsa dogru anahtari bulabilmemiz,kitap okumaya yada tv izlemeye basladigimizda uykumuzun gelmesi,vs ornekler.uykuda bir gunu degisik yasam saatlerine boldugumuzde bize kalan 4/1 zaman olmalidir.5-6 saat uyuyan bilincaltimiz bize daha iyi hizmet verebilir.bunu kendinizde goreceksiniz.ornegin sabahlari zorla uyaniyorsunuz saatler alarmlar vs.bu gece de yattiginizda kendi muhasebenizi yapip kafanizi bosaltip uykuya dalmadan yeni gun icin alacaginiz tek not sabah saat 05.00 da yada 06.00 da uyanmak istiyorum diye bilincaltiniza emir vererek uykuya dalin goruceksiniz sabah erkenden uyanicaksiniz hemde kendi istediginiz saatte.bunu deneyin uyku saatinizi duzenlerseniz diger saatlerinizde zamaninda ilerler.

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek
    real_agabey bunu yazdı:
    -----------------------------

Diyelimki 60 sene yaşadın.Bunun kaçı uykuda geçiyor.Cevabı basit.Hayatın bu kadar kısmını yatakta geçirmek istiyorsanız uyumaya devam edin.SAYGILAR

hocam uyumasak da bi boka yaradığımız yok ki. türkiye gibi bi ülkede uyumayıp da ne yapacaksın, ya nette dolaşacan, ya ders çalışcan..

bunlar için de kafanı yormaya değmez, programlama kasayım dersin, senin ösese sınavın var kafanı boş şeylerle doldurma derler,

gel de uyuma..

mont-blanc bunu yazdı:

Sonra 12ye 1e kadar gez dolaş, internete takıl, çay iç meyve ye, istediğini yap ama uyuma ! saat 12 yi geçince vur kafayı yat.. 

Yatmadan önce kesinlikle içki içme, gece 3 te'de kesinlikle seks, masturbasyon, vs. kalbin ritmini hararetlendirecek şeylerden uzak dur.. Çünkü gece 3 te de kalp bir nevi dinlenir. Kalbin en yavaş çalıştığı ve bünyenin en zayıf olduğu andır..

hocam bu dediklerin sadece yetişkinler için mi? çünkü küçükken bize 12den önce çocuklarda büyüme hormonları daha çok çalışıo, erken yatarsanız daha çok büyürsünüz derdi babam, bizi kekledi mi acaba yıllarca :) yoksa doğru mu?

verdiğin bilgiler için saol, yazın her gece 3-5 arasında bi vakitte yatıodum,yatmadan önce de her gece bi posta atıodum :| ii dayanmış bizim kalp :|

+ olarak,

r3b3l akşam 6-7 arası bi saatte uyurum demiş, bu bildiğim kadarıyla biyolojik saate çok ters, akşam 5 buçuk - 7 buçuk arası uyumak beyne acaip zararlı diye biliorum..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2FaN
    2FaN's avatar
    Erkek

Vücutta laktik asit salgılanır kaslarda birikir buda beyni zorlar ve  yorgun olduğunu uyku gereksinimini gerektirir.Laktik asit oksijen alınarak ve depolanarak asitler parçalanır.

Buna göre emin olmamakla beraber kimi insanda bu çabuk gerçekleşir kimi insanda daha geç gerçekleşir.

Yani az uyku çok uyku buna bağlıdır diyorum :)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek
    karpuz yattığı yerden büyürmüş

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mont-blanc
    mont-blanc's avatar
    Erkek

mont-blanc bunu yazdı:

Sonra 12ye 1e kadar gez dolaş, internete takıl, çay iç meyve ye, istediğini yap ama uyuma ! saat 12 yi geçince vur kafayı yat.. 

Yatmadan önce kesinlikle içki içme, gece 3 te'de kesinlikle seks, masturbasyon, vs. kalbin ritmini hararetlendirecek şeylerden uzak dur.. Çünkü gece 3 te de kalp bir nevi dinlenir. Kalbin en yavaş çalıştığı ve bünyenin en zayıf olduğu andır..

hocam bu dediklerin sadece yetişkinler için mi? çünkü küçükken bize 12den önce çocuklarda büyüme hormonları daha çok çalışıo, erken yatarsanız daha çok büyürsünüz derdi babam, bizi kekledi mi acaba yıllarca :) yoksa doğru mu?

verdiğin bilgiler için saol, yazın her gece 3-5 arasında bi vakitte yatıodum,yatmadan önce de her gece bi posta atıodum :| ii dayanmış bizim kalp :|

+ olarak,

r3b3l akşam 6-7 arası bi saatte uyurum demiş, bu bildiğim kadarıyla biyolojik saate çok ters, akşam 5 buçuk - 7 buçuk arası uyumak beyne acaip zararlı diye biliorum..

Evet cold-m4 yetişkinlere munhasır, takriben 17-18 yaştan itibaren uygulanmalı..

harbiden iyi dayanmış..

+ olarak dediğin gibi akşam 5-6 dan 11 e kadar kesinlikle uyunmamalıdır.. Vücutun eylenceden en fazla haz alabileceği zamanlardır bunlar, müzik dinle, nette sörf et, çay iç, meyve ye, tv izle vs. Uyumak bu saatlerde çok zararlı..

yıkılma sakın !
Toplam Hit: 4722 Toplam Mesaj: 32