Azerbeycanda Okuma

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    msb
    msb's avatar
    Erkek

bulgaristan için barajı geçmen yeter diye biliyorum bulgaristan'da fiyatlar ise 3 ile 7 bin euro arasıda değişiyorlar. hazırlık sınıfı okuyorsun ingilizce ve bulgarcayı sana öğretiyorlar. ve binlerce türk öğrenci olduğu için zorluk çekeceğini düşünmüyorum. benim bile 10'dan fazla arkadaşım bulgaristanda. daha detaylı bilgi almak için bulgaristanda eğitim diye aratırsan google de onlarca site var ortalama bilgileri elde edersin. tabi danışmanlık ofisleri filan var onlarla iş yaparsan sağlam olur ama extradan 1500 dolar civar para cebinden çıkar

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Erkek
    q0x bunu yazdı

bulgaristan için barajı geçmen yeter diye biliyorum bulgaristan'da fiyatlar ise 3 ile 7 bin euro arasıda değişiyorlar. hazırlık sınıfı okuyorsun ingilizce ve bulgarcayı sana öğretiyorlar. ve binlerce türk öğrenci olduğu için zorluk çekeceğini düşünmüyorum. benim bile 10'dan fazla arkadaşım bulgaristanda. daha detaylı bilgi almak için bulgaristanda eğitim diye aratırsan google de onlarca site var ortalama bilgileri elde edersin. tabi danışmanlık ofisleri filan var onlarla iş yaparsan sağlam olur ama extradan 1500 dolar civar para cebinden çıkar

Hocam aylık ücretmi yıllık ücret mi ? 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    msb
    msb's avatar
    Erkek

hocam bulgaristan'da petrol doğalgaz mühendisliği okuyan çocukluk arkadaşımla konuştum

sofya'da okuyor mühendislik fakültesinde haliyle 3 bin euro veriyor alkol sigarası olmadan aylık harçlığı kirası yemesi içmesi filan 800 lira maloluyormuş

tabi leva diye bi para birimleri varmış sanırım

100 lira'da 18 leva filan kesiliyormuş yani 800 milyon 650 700 leva'ya denk geliyor diye düşünmekteyim şimdi tabi tam bilmiyorum ama ortalama fiyatlar bunlar

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yigit
    Yigit's avatar
    Erkek

benden sana abi tavsiyesi olsun. Türkiye'de en kötü bölüm oku yurt dışına gitme :) Yurt dışından kastım, bulgaristan, azerbeycan.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ephesus
    Ephesus's avatar
    Erkek

liseni falan siktiret bir kere hacım. bu ülkede çoğu okulda ders anlatmıyorlar. hukuk okuyan biri olarak sana tavsiyelerim şunlardır.

öncelikle okulunu bitir bir sene daha hazırlanma planı yap yazdan ders çalışmaya başla.

azerbeycan planı yaptığına göre üniversitenin parasını da sorduğuna göre üç beş maddi durumun var belli, git adam gibi bi dershaneye yazıl. iyi hocalardan özel ders falan kapat.

sonra otur bir sene boyunca kendini göm, inanarak çalış.

ygs & lys müfredatı zeka falan gerektiren bir müfredat değil. Fazla çalışan, o götü düzleşene kadar koltukta oturabilen kazanıyor.

Emin ol kazanırsan bir hukuk fakültesini ygs & lys neymiş amk çok cacıkmış diyeceksin.

Bu dediklerimi yap, kendine inan, otur kas bi sene adam akıllı sonra bas git ülkende bi hukuk fakültesine.

Benim okulum orta halliydi ama ben okul sonuncusuydum okul puanım 5.000 kişi geri atmasına rağmen bi hukuk fakültesine yerleştim sonuçta. Anladığım kadarıyla sende bu durumdasın. Artık okul farkı tm-mf farkı falanı da kalmadı herkesin şartı eşit.

Özetle, inanır ve bir senenden feragat edersen adam gibi bi hukuk fakültesine gidersin. geç kalacam diye de endişelenme, ben bir sene geç kazandım 120 kişillik sınıfta ilk senesinde gelen toplasan 10-12 kişi var. herkes 2.3. senesinde kazanmış. 4.senesinde kazananlar bile var. Hayatın boyunca yapacağın meslek bu 2-3 yıldan da feragat edilir. 

Bir şey daha, bu ülkede hak hukuk sözde amına koyim.

Ephesus tarafından 20/Mar/13 02:59 tarihinde düzenlenmiştir

Avukat/Hukukçu
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek
    Yurtdışında kıbrıstan başkası yalan.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Erkek
    Ephesus bunu yazdı

liseni falan siktiret bir kere hacım. bu ülkede çoğu okulda ders anlatmıyorlar. hukuk okuyan biri olarak sana tavsiyelerim şunlardır.

öncelikle okulunu bitir bir sene daha hazırlanma planı yap yazdan ders çalışmaya başla.

azerbeycan planı yaptığına göre üniversitenin parasını da sorduğuna göre üç beş maddi durumun var belli, git adam gibi bi dershaneye yazıl. iyi hocalardan özel ders falan kapat.

sonra otur bir sene boyunca kendini göm, inanarak çalış.

ygs & lys müfredatı zeka falan gerektiren bir müfredat değil. Fazla çalışan, o götü düzleşene kadar koltukta oturabilen kazanıyor.

Emin ol kazanırsan bir hukuk fakültesini ygs & lys neymiş amk çok cacıkmış diyeceksin.

Bu dediklerimi yap, kendine inan, otur kas bi sene adam akıllı sonra bas git ülkende bi hukuk fakültesine.

Benim okulum orta halliydi ama ben okul sonuncusuydum okul puanım 5.000 kişi geri atmasına rağmen bi hukuk fakültesine yerleştim sonuçta. Anladığım kadarıyla sende bu durumdasın. Artık okul farkı tm-mf farkı falanı da kalmadı herkesin şartı eşit.

Özetle, inanır ve bir senenden feragat edersen adam gibi bi hukuk fakültesine gidersin. geç kalacam diye de endişelenme, ben bir sene geç kazandım 120 kişillik sınıfta ilk senesinde gelen toplasan 10-12 kişi var. herkes 2.3. senesinde kazanmış. 4.senesinde kazananlar bile var. Hayatın boyunca yapacağın meslek bu 2-3 yıldan da feragat edilir. 

Bir şey daha, bu ülkede hak hukuk sözde amına koyim.

Çok doğru hocam , yurtdışı önermiyorsunuz demek ki. :) bizim birkaç akraba var azerbeycan da , müh okuyorlar gayette memnunlar o yüzden fişeklendim. :) 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Erkek
    tataryigit bunu yazdı

benden sana abi tavsiyesi olsun. Türkiye'de en kötü bölüm oku yurt dışına gitme :) Yurt dışından kastım, bulgaristan, azerbeycan.

Niye böyle birşey dedin abi ? :) 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Siktir et dışarıda okumayı.İnternet üstünden konuştuğumuz Rusya'ya okumaya giden tanıdıklarım var çoğu pişman oldu.Rus mafyasından kaçanı bile var.Ayrıca diploma denkliği diye bi şey var.Mesala dışarıda doktorluk okursan gelip burada ösym'nin sınavına giriyorsun tekrar ve Türkiye diploması alıyorsun ama bu her ülke ve her üniversite için geçerli değil.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yigit
    Yigit's avatar
    Erkek
    Maddox bunu yazdı
    tataryigit bunu yazdı

Niye böyle birşey dedin abi ? :) 

denklik almak kolay değil. Denklik alamazsan boşuna okumuş oluyorsun. Genç yaşta ülke değiştirip ortam değiştirip bi yere gidiyosun ki oraya gidebilecek maddiyatın varsa ortamlara da akarsın okul yalan olur. Ben de zamanında son anda vazgeçtim. Afyonda maden mühendisliği okuyorum . Şuan iyi ki gitmemişim diyorum. Giden arkadaşlar filan var hiçbirisi memnun değil. Hatta ticaretini yapıyorlar şuan.. bulgaristana gelmek isteyen öğrencilere rehberlik yapıp 1000 TL cukkalıyorlar.. oraya gidince yerleştirip gerisine karışmadan :)

Toplam Hit: 2709 Toplam Mesaj: 24