Backup / Senkronizasyon Programı Tavsiyesi
-
Hocalar ben hala öncelikli olarak desktop pc kullanıyorum. Laptopu da biryere gidince taşıyorum, bazı projelerim laptopta duruyor.
Fakat laptopun tabi her an kolayca bozulma ve çalınma tehlikesi var. Desktop PC ise raid ve yedekleme sayesinde çok daha güvenli.
Aradığım şey şu. ben ne zaman laptopu ev ağına soksam otomatik olarak bazı klasorleri PC deki klasorlerle tek taraflı (laptoptan pcye) senkronize etsin istiyorum.
Bunun için kullandığınız bir çözüm var mı?Aynı zamanda PC deki klasorleri de evdeki servera senkronize etmek istiyorum geceleri bunun için de aynı programı kullanırım.
Tavsiye edebileceğiniz ne var bu işler için (aratınca bisürü backup programı çıkıyor da arayüzleri fln çok kötü hiç beğenmedim)
-
acronisle bunu yapabilirsin
-
Acronis full backup almıyor mu?
imaj almak istemiyorum sadece mesela d:\Notebook\ dizinim var, notebookun d:\ drive ının kopyası hep burda olsun istiyorum.
-
Eve
http://www.qnap.com/en/index.php?lang=en&sn=822&c=1655&sc=1656&t=1658&n=6660
şu tip bir NAS mı alsan ?
edit:
Rsync algoritması var mesela meşhur, onla çalışan uygulamalara bir bak istersen evde local servera ayarlarsın rsyncli uygulamayı.
http://en.wikipedia.org/wiki/Rsync
SpArK tarafından 01/Ağu/13 14:00 tarihinde düzenlenmiştir -
HolyOne bunu yazdı
Acronis full backup almıyor mu?
imaj almak istemiyorum sadece mesela d:\Notebook\ dizinim var, notebookun d:\ drive ının kopyası hep burda olsun istiyorum.
Acronisle olabilir bu dosya bazlı yedek alıyor işlem sırasına koyarsın belli günlerde o dizinin yedeğini otomatik alır yükle acorinis dene
-
benimde istediğim birşeydi bu konuyu takip edelim
-
Senkronizasyon olayı için microsoft sync toy güzelmiş şimdi kurcaladım. iki tarafın saatleriyle fln oynadım yinede bi hata yapmadı.
Sync sorununu çok güzel çözüyor yani.
Şimdi biraz kafayı çalıştırınca anladım ki bu iş anca bat dosyasıla çözülür. çünkü çalışan sql dbleri fln da backuplamam lazım. sqli stop da etmek istemiorum ama napalim =)
-
Şimdi bi sorum daha var, private public key encriptionlu ve commandline dan çalışan bi encript var mı?
-
HolyOne bunu yazdı
Senkronizasyon olayı için microsoft sync toy güzelmiş şimdi kurcaladım. iki tarafın saatleriyle fln oynadım yinede bi hata yapmadı.
Şimdi biraz kafayı çalıştırınca anladım ki bu iş anca bat dosyasıla çözülür. çünkü çalışan sql dbleri fln da backuplamam lazım. sqli stop da etmek istemiorum ama napalim =)
hocam bildiğim kadarıyla çalışan dosyalarına .bat dosyası müdahale edemiyor.. .bat ile iki bilgisayar arası kopyalama nasıl olabilir ki? -
holy ne dersin bilmem de bak istersen
http://www.kickstarter.com/projects/cloud-guys/plug-the-brain-of-your-devices
-
Lightsaber bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
hocam bildiğim kadarıyla çalışan dosyalarına .bat dosyası müdahale edemiyor.. .bat ile iki bilgisayar arası kopyalama nasıl olabilir ki?Bat dosyasını şey için söyledim
mesela web sitesi backuplayacaksam başına
net stop w3svc
sonuna
net start w3svc
yazarak IIS nin dosyayı tutmasını engelliyebilirim. yoksa bat dosyasının bi özel durumu yok operating systemde tabi