folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Bad Rabbit' E Dikkat! Bu Virüs Türkiyede Bilgisayarlara Sızdı ! 300 Dolar Fidye İstiyor

Bad Rabbit' E Dikkat! Bu Virüs Türkiyede Bilgisayarlara Sızdı ! 300 Dolar Fidye İstiyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaKonda
    AnaKonda's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    wordros bunu yazdı
    Nautilus bunu yazdı

Aptal gazetecilerin salak haberleri. Türkiye'ye sızdı ne? İnternet lan bu. 

Çok sağol hakaretlerin için. Biraz duyarlı olup okusaydın neden böyle bir manşet attığımızı anlardın... Ama insanlara aptal ve salak demek daha basit. Yazık...

Wordros iste hocam ben tahribat kuralları dedim bak gordunmu adam sana hakaret etmiş yazık be gerçekten büyüklerim derdi eski tbt den birşey biraz kalmista bunların yüzünden buraların da tadı tuzu kalmamis

Serdengecti
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buber.
    wordros
    wordros's avatar
    Erkek
    AnaKonda bunu yazdı
    wordros bunu yazdı
    Nautilus bunu yazdı

Çok sağol hakaretlerin için. Biraz duyarlı olup okusaydın neden böyle bir manşet attığımızı anlardın... Ama insanlara aptal ve salak demek daha basit. Yazık...

Wordros iste hocam ben tahribat kuralları dedim bak gordunmu adam sana hakaret etmiş yazık be gerçekten büyüklerim derdi eski tbt den birşey biraz kalmista bunların yüzünden buraların da tadı tuzu kalmamis

Ilımlı ve anlayışlı olmak lazım. Eleştirirken bile bilgi sahibi olmak lazım. Bu forum çok lamer ve troll gördü. Biz genede sakinliğimizi bozmayalım. Birgün herkes okumayı alışkanlık ederde konu hakkında yorumlar atar umarım. 

alektamovikmovik
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    dcpromo
    dcpromo's avatar
    Erkek
    wordros bunu yazdı
    Nautilus bunu yazdı

Türkiyede habercilik kadar yerlerde olan bir seviyede meslek var mı? Gerçi zaten ak düşüncede olmayanlardan başkası haber yapamaz oldu ... Kocaman saçma resimler koyup " öyle bir şey yaptı ki " başlığı atanlar yüzünden insanların ayarları kaydı Ha bir de mesela başlık altı yazı var o yazıyı okuyosun sonra ana yazıya geçiyosun aynı yazı bidaha var ona da çk sövmüşlüğüm vardır. Ek olarak internette atıyorum 2017 dgs sonuç nezaman yazan bir adam zibilyon tane habere denk geliyor bi giriyo birine anasını satayım sadece 1 satırda açıklanabilecek olaya 4 paragraf yazı yazmışlar ve bilgi yok. İnternet haberciliği bundan ibaret o yüzden sövmede haklı bence adam. Ha burdaki habere bakmadım haklı haksız olabilir onu bilmem de. Hazır yer bulmuşken yazayım dedim. 

next next next install
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ryung
    Ryung's avatar
    Erkek

Yamulmuyorsam flash playerda bulunan bir 0-day sayesinde çok kolay bir şekilde spread olabiliyor. Ayrıca bir arkadaş demiş böyle şeyler yapabilen yazılımcı yararlı şeyler yaparsa bla bla. Öyle bir dünya yok burada para eden şey virüs değil virüsün yayılmasını sağlayan 0-Day. Eternalblue  gibi bir kritik zafiyet bulursanız iş bitiyor ne yazık ki.

Ryung tarafından 25/Eki/17 14:21 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaKonda
    AnaKonda's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    wordros bunu yazdı
    AnaKonda bunu yazdı
    wordros bunu yazdı
    Nautilus bunu yazdı

Ilımlı ve anlayışlı olmak lazım. Eleştirirken bile bilgi sahibi olmak lazım. Bu forum çok lamer ve troll gördü. Biz genede sakinliğimizi bozmayalım. Birgün herkes okumayı alışkanlık ederde konu hakkında yorumlar atar umarım. 

Rivayete gore zulkarneyn(as) karşılaştığı meleklerden birine:

"Bana imanimi ve yakînimi arttıracak bir ilim öğret " der.melek:

"Kizma!şeytanın insan üzerinde en çok hakimiyet kurduğu an,insanin kızdığı andır.ofkeni yutarak geri çevir.onu sevgi ile dindir.aman aceleci olma.çünkü acele ettiğinde nasibini saptirirsin.yakin veya uzak herkese karşı yumuşak ol,kolaylık göster.inatçı bir zorba olma" der.(ihya-u ulumiddin)

Serdengecti
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buber.
    wordros
    wordros's avatar
    Erkek
    ilteris bunu yazdı
    wordros bunu yazdı
    Nautilus bunu yazdı

Türkiyede habercilik kadar yerlerde olan bir seviyede meslek var mı? Gerçi zaten ak düşüncede olmayanlardan başkası haber yapamaz oldu ... Kocaman saçma resimler koyup " öyle bir şey yaptı ki " başlığı atanlar yüzünden insanların ayarları kaydı Ha bir de mesela başlık altı yazı var o yazıyı okuyosun sonra ana yazıya geçiyosun aynı yazı bidaha var ona da çk sövmüşlüğüm vardır. Ek olarak internette atıyorum 2017 dgs sonuç nezaman yazan bir adam zibilyon tane habere denk geliyor bi giriyo birine anasını satayım sadece 1 satırda açıklanabilecek olaya 4 paragraf yazı yazmışlar ve bilgi yok. İnternet haberciliği bundan ibaret o yüzden sövmede haklı bence adam. Ha burdaki habere bakmadım haklı haksız olabilir onu bilmem de. Hazır yer bulmuşken yazayım dedim. 

İlteris bu tamamen arz talep ilişkisi. Bir haber sitesinin aylık maliyeti ajans ödemeleri, hosting, ekip elemanları, ofis, vs. vs. vs. bunları çıkartmak için ilgisiz kitleyide elimizde tutmamız gerekiyor. Basit haberleri okumadıkları için böyle başlıklar atılıyor. Sonuç olarak burada büyük bir emek var. Türkiye standartları bu olduğu için bütün büyük gazeteler bu tarz şeyler yapıyor. Yapmakta zorunda... Yoksa sen haberi anca tv de görürsün. Oda izlemediğin için dikkatini çeker. Bizde kapıyı kilitleyip gidelim...

Konuya gelirsek tabikide bende doğru bulmuyorum fazla abartmayı ama dediğim gibi herkes bunu seviyor... Talep gören birşeyi herkes yaparken senin yapmaman ticaretini bitirir. O yüzdende çoğunlukla haberlerin manşetleri sansasyon yaratacak kelimelerden oluşur. Oluşmak zorundadır. Fakat bu haberi farklı yorumlayıp aptal, salak gibi terimlerle bir mesleği aşağılamak karaktersizlikten başka birşey değildir. Karaktersiz diyorum çünkü okumadan yorum yapan birinin ön yargılarıyla bu şekilde yorum yapması neden bu tarz başlıklar atıldığınında kanıtıdır.

EDİT 1 : Ülkenin seviyesini Örneğin : Haberler.com'un facebook sayfasında yayınlanan magazin veya ilginç bilgiler tarzındaki haberlerin altındaki yorumları okuyarakda anlayabilirsin. Hatta hepsine bak ya... Bütün haberlerin yorumlarını incele. O zaman dediğimi anlayacaksınız.

Emek verenlere lütfen saygı gösterin arkadaşlar. Bir siteye girip bilgi almak size birşey kaybettirmez. Fakat böyle yorumlar insanların şevkini kırar. Toplum için üretilenleri kısıtlar. Bunun en basit örneği forumlarda paylaşım yapıp insanlara birşeyleri anlatmak için çabalayan kişilerin aldığı yorumlardır. User bir makale yazar, program sunar, kendi seviyesinde bildiklerini insanlara aktarmak ister. Fakat bu tarz yorumlar ne yazıkki oralardada hat safhada. Boş insan boş yorum yapar. Dolu insan açıklar, daha iyisini yapar. Destek olun köstek olmayın....

wordros tarafından 25/Eki/17 17:00 tarihinde düzenlenmiştir

alektamovikmovik
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tahref156
    tahref156's avatar
    Erkek

Bizim bi arkadaşın bilgisayarında da aynısı vardı. Verilen süre içerisinde eğer başvuru yapıp verilerimi ver paranı al demezsen fidye katlanıyordu :D

Bir yerde okumuştum Tübitaktı sanırım çözüm üzerinde çalışıyoruz. Tehdit büyükmüş yani :D

Verileri geri yüklerim falan diyenler var ama dostum senin bilgsayarında önemli evrakların varsa ve o evrakların yedeği de yoksa evet fidyeyi seve seve verirsin.

tahref156 tarafından 25/Eki/17 17:04 tarihinde düzenlenmiştir

🥒
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buber.
    wordros
    wordros's avatar
    Erkek
    tahref156 bunu yazdı

Bizim bi arkadaşın bilgisayarında da aynısı vardı. Verilen süre içerisinde eğer başvuru yapıp verilerimi ver paranı al demezsen fidye katlanıyordu :D

Bir yerde okumuştum Tübitaktı sanırım çözüm üzerinde çalışıyoruz. Tehdit büyükmüş yani :D

Verileri geri yüklerim falan diyenler var ama dostum senin bilgsayarında önemli evrakların varsa ve o evrakların yedeği de yoksa evet fidyeyi seve seve verirsin.

Aynen dostum. Zaten hedef alınan kişiler onlar. Önemli verileri olanlar. 

KasperSky'da gerekli açıklamaları yapmış. Türkiye'de bazı yerlerden bulaşmaya başlamış bu virüs. Bazı süpersonic akıllı arkadaşlar bunu idrak edemesede Türkiye ve Rusya'da bu virüsün tehdidi altında. 

alektamovikmovik
Reply With Quote Alıntı yap
  • KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    livane
    livane's avatar
    Erkek
    ilteris bunu yazdı
    wordros bunu yazdı
    Nautilus bunu yazdı

google a beşiktaş maçı kaçta yazılır.

sabah.com a girilir. ve karşılaşılan yazı. Bu gördüğüm en kısası

Şampiyonlar Ligi gruplarında 3. maçların heyecanı bu akşam başlıyor. Temsilcimiz Beşiktaş, deplasmanda Fransız ekibi Monaco'ya konuk oluyor. Bu maç öncesi ''Monaco Beşiktaş maçı hangi kanalda'' sorusunun yanıtı maçı şifresiz seyretmek isteyen futbol severler tarafından merakla araştırılıyor. Bu kritik maç öncesi siyah beyazlı futbolcularda tek hedef puan veya puanlar. Peki Monaco Beşiktaş maçı hangi kanalda ne zaman canlı yayınlanacak? İşte detaylar...

Şampiyonlar Ligi'ndeki tek temsilcimiz olarak yoluna devam eden Beşiktaş, gruplarda 3. karşılaşmasına çıkıyor. İlk 2 maçını kazanarak büyük avantaj elde eden siyah beyazlı takım bu maçtan da puan veya puanlar ile dönem istiyor. Öte yandan maç öncesi ''Monaco Beşiktaş maçı hangi kanalda'' cevabı en çok merak edilen soruların başında yer alıyor. Futbolseverlerin heyecanla beklediği mücadelenin kanalı ise belli oldu. Şenol Güneş ve öğrencileri ligde alınan kötü skorun ardından moral depolamak istiyor. Peki Monaco Beşiktaş maçı hangi kanalda ne zaman canlı yayınlanacak? İşte detaylar...

MONACO BEŞİKTAŞ MAÇI HANGİ KANALDA NE ZAMAN CANLI YAYINLANACAK?

kaç farklı yerde hangi kanalda diye yazıyor bi bak ya . Çıldırmamak elde değil.

Konuyu dağıttık biraz ama harbidenn güzel yeri yeri geld kusura bakma :)

edit: Aklıma geldi bi ara bi mürid haber sitesi yapmıştı. Kısacası lafı hiç dolandırmadan direk haberi sunuyordu. Kimdi o neydi o site .

livane tarafından 25/Eki/17 17:17 tarihinde düzenlenmiştir
  • KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buber.
    wordros
    wordros's avatar
    Erkek
    livane bunu yazdı
    ilteris bunu yazdı
    wordros bunu yazdı
    Nautilus bunu yazdı

google a beşiktaş maçı kaçta yazılır.

sabah.com a girilir. ve karşılaşılan yazı. Bu gördüğüm en kısası

Şampiyonlar Ligi gruplarında 3. maçların heyecanı bu akşam başlıyor. Temsilcimiz Beşiktaş, deplasmanda Fransız ekibi Monaco'ya konuk oluyor. Bu maç öncesi ''Monaco Beşiktaş maçı hangi kanalda'' sorusunun yanıtı maçı şifresiz seyretmek isteyen futbol severler tarafından merakla araştırılıyor. Bu kritik maç öncesi siyah beyazlı futbolcularda tek hedef puan veya puanlar. Peki Monaco Beşiktaş maçı hangi kanalda ne zaman canlı yayınlanacak? İşte detaylar...

Şampiyonlar Ligi'ndeki tek temsilcimiz olarak yoluna devam eden Beşiktaş, gruplarda 3. karşılaşmasına çıkıyor. İlk 2 maçını kazanarak büyük avantaj elde eden siyah beyazlı takım bu maçtan da puan veya puanlar ile dönem istiyor. Öte yandan maç öncesi ''Monaco Beşiktaş maçı hangi kanalda'' cevabı en çok merak edilen soruların başında yer alıyor. Futbolseverlerin heyecanla beklediği mücadelenin kanalı ise belli oldu. Şenol Güneş ve öğrencileri ligde alınan kötü skorun ardından moral depolamak istiyor. Peki Monaco Beşiktaş maçı hangi kanalda ne zaman canlı yayınlanacak? İşte detaylar...

MONACO BEŞİKTAŞ MAÇI HANGİ KANALDA NE ZAMAN CANLI YAYINLANACAK?

kaç farklı yerde hangi kanalda diye yazıyor bi bak ya . Çıldırmamak elde değil.

Konuyu dağıttık biraz ama harbidenn güzel yeri yeri geld kusura bakma :)

bunları söyleyen eğer normal bir vatandaş olsaydı haklısın derdimde. Hafız adam burada seo çalışması yapmış. Ve bu bir haber sitesi... altını çizerek söylüyorum haber sitesi... Bütün açıklamaları tek haberde toplamış adam. Ve amaç insanları sitede tutmak. Bu her sektörde yapılıyor ki. bukadar abartmaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Burası Türkiye ama tekrar söylüyorum. Avrupada böyle birşey yok azizim. 

alektamovikmovik
  • Toplam Hit: 4414 Toplam Mesaj: 26
    virüs fidye bad rabbit kötü tavşan