folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bademcik Taşı ( Tonsillolith ) Derdi Çeken Var Mı?

Bademcik Taşı ( Tonsillolith ) Derdi Çeken Var Mı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

Selam arkadaşlar,

Fena, pis bir illet. Bilen bilir, bilmeyen de kurcalamasın canını sıkmasın hiç.

Boğazdan gelen küçük, pirinç boyutlarında, mısır tanesine benzettiğim yumuşak taşlar kendileri.

Arada bir oluşup uğraştırıp sonra gidiyorlar. Bu gün de o günlerden biri. Buraya bir sorayım dedim, internette adam akıllı çözüm yolu bulabildiğini söyleyen göremedim.

Kimisi bademciklerini aldır diyor, kimisi gırtlağıma kadar aldırdım geçmedi diyor.

Belki aramızda tecrübe ederek bir şeylere ulaşmış müridlerimiz vardır.

Ne diyorsunuz?

( Ne la bu bademcik taşı? -> http://tonsillolith.wordpress.com/ ) 

...said addicted.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GoldenWorld
    GoldenWorld's avatar
    Erkek

Geçmiş olsun kardeşim.

Benim bademcik yok ama varkende öyle birşeye denk gelmemiştim küçükken veya şimdi. ilk defa duyuyorum bu hastalığı

İnsan ne kadar az düşünürse, o kadar çok konuşur.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    GoldenWorld bunu yazdı

Geçmiş olsun kardeşim.

Benim bademcik yok ama varkende öyle birşeye denk gelmemiştim küçükken veya şimdi. ilk defa duyuyorum bu hastalığı

Sağoulasın,

Hayır öyle de saçma salak  bir hastalık ki, insanın psikolojisini bozmaktan başka bir şey yapmıyor. Tek yol açtığı biraz koku aslında. Ama takıntı seviyesine gelme riski var işte /:

noname tarafından 23/Nis/14 18:10 tarihinde düzenlenmiştir

...said addicted.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

resimlerine baktım bende de oluyordu öyle ama ben o beyazları iltihap hastalık diye biliyordum yanlış mı biliyorum ?

hiç senin gibi taşımsı şeyler gelmedi. 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Erkek

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DjBlueMaN
    DjBlueMaN's avatar
    Erkek

31 yaşındayım ve ilk defa böyle bir şey duyuyor ve şuan google den resimlere bakıyorum,gerçekten çok enteresan....

Çok geçmiş olsun umarım en kısa sürede sağlığına kavuşursun.

Not:Bu taşlar yutulduğu zaman idrar yollarını tıkıyor mu ? veya sindirim sistemine zararı oluyor mu ?

Haşa Zulmetmez Kullarına Hüdası, Her Kulun Çektiği, Kendi İşinin Cezası!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLYSeRo
    HoLYSeRo's avatar
    Erkek

resimlere baktım fakat normal iltihaplanma gibi benımde her yıl ıkı kez olur en az ama taş felan hiç gelmedi.

https://open.spotify.com/playlist/23XNoEDF9D23pojmlqnUWV?si=BiCIFFwARDW4egNxtWCSNw
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı

resimlerine baktım bende de oluyordu öyle ama ben o beyazları iltihap hastalık diye biliyordum yanlış mı biliyorum ?

hiç senin gibi taşımsı şeyler gelmedi. 

Valla ben de bu güne kadar araştırmamıştım bugün ikinci defa karşılaşıyorum gerçi daha, önceki 1-2 ay evveldi. Lakin araştırdiktan sonra gördüm ki benden çok daha fenalarını çekenler varmış. Artmasın bari diyerekten şimdiden önlem almak istedim.

Benden taşımsı şeyler gelmedi demişsin, öncelikle ismi taş, ben de pek taşa benzetemedim. İkincisi de sen çıkarana kadar kendisi gelmiyormuş genelde :)

DjBlueMaN bunu yazdı

31 yaşındayım ve ilk defa böyle bir şey duyuyor ve şuan google den resimlere bakıyorum,gerçekten çok enteresan....

Çok geçmiş olsun umarım en kısa sürede sağlığına kavuşursun.

Not:Bu taşlar yutulduğu zaman idrar yollarını tıkıyor mu ? veya sindirim sistemine zararı oluyor mu ?

Yok hocam ya, adı taş. Yumuşak değişik bişey kendisi. Allah tanışmak zorunda bırakmasın :))

cemnet bunu yazdı

Dolapta duruyor aynı bundan ama iyi gelir mi emin olamadığım için denemediydim, sağolasın.

...said addicted.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    HoLYSeRo bunu yazdı

resimlere baktım fakat normal iltihaplanma gibi benımde her yıl ıkı kez olur en az ama taş felan hiç gelmedi.

İltihapla karıştıran çok oluyormuş zaten. Lakin bu başlı başına ayrı bir oluşum

...said addicted.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    tez zamanda şifa bulursun inşAllah, bu cümle senin içi di.

bende bogaz kurulugunda şikayetçiyim. son 1-2 haftanın içinde gelişti. ;I

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    noname bunu yazdı
    HoLYSeRo bunu yazdı

İltihapla karıştıran çok oluyormuş zaten. Lakin bu başlı başına ayrı bir oluşum

bir daha olursa denicem bakam benim madenden bişiler gelcekmi önümüzdeki kışa artık :D

Toplam Hit: 1979 Toplam Mesaj: 12