Bademcik Taşı ( Tonsillolith ) Derdi Çeken Var Mı?
-
Selam arkadaşlar,
Fena, pis bir illet. Bilen bilir, bilmeyen de kurcalamasın canını sıkmasın hiç.
Boğazdan gelen küçük, pirinç boyutlarında, mısır tanesine benzettiğim yumuşak taşlar kendileri.
Arada bir oluşup uğraştırıp sonra gidiyorlar. Bu gün de o günlerden biri. Buraya bir sorayım dedim, internette adam akıllı çözüm yolu bulabildiğini söyleyen göremedim.
Kimisi bademciklerini aldır diyor, kimisi gırtlağıma kadar aldırdım geçmedi diyor.
Belki aramızda tecrübe ederek bir şeylere ulaşmış müridlerimiz vardır.
Ne diyorsunuz?
( Ne la bu bademcik taşı? -> http://tonsillolith.wordpress.com/ )
-
Geçmiş olsun kardeşim.
Benim bademcik yok ama varkende öyle birşeye denk gelmemiştim küçükken veya şimdi. ilk defa duyuyorum bu hastalığı
-
GoldenWorld bunu yazdı
Geçmiş olsun kardeşim.
Benim bademcik yok ama varkende öyle birşeye denk gelmemiştim küçükken veya şimdi. ilk defa duyuyorum bu hastalığı
Sağoulasın,
Hayır öyle de saçma salak bir hastalık ki, insanın psikolojisini bozmaktan başka bir şey yapmıyor. Tek yol açtığı biraz koku aslında. Ama takıntı seviyesine gelme riski var işte /:
noname tarafından 23/Nis/14 18:10 tarihinde düzenlenmiştir -
resimlerine baktım bende de oluyordu öyle ama ben o beyazları iltihap hastalık diye biliyordum yanlış mı biliyorum ?
hiç senin gibi taşımsı şeyler gelmedi.
-

-
31 yaşındayım ve ilk defa böyle bir şey duyuyor ve şuan google den resimlere bakıyorum,gerçekten çok enteresan....
Çok geçmiş olsun umarım en kısa sürede sağlığına kavuşursun.
Not:Bu taşlar yutulduğu zaman idrar yollarını tıkıyor mu ? veya sindirim sistemine zararı oluyor mu ?
-
resimlere baktım fakat normal iltihaplanma gibi benımde her yıl ıkı kez olur en az ama taş felan hiç gelmedi.
-
PanxeR bunu yazdı
resimlerine baktım bende de oluyordu öyle ama ben o beyazları iltihap hastalık diye biliyordum yanlış mı biliyorum ?
hiç senin gibi taşımsı şeyler gelmedi.
Valla ben de bu güne kadar araştırmamıştım bugün ikinci defa karşılaşıyorum gerçi daha, önceki 1-2 ay evveldi. Lakin araştırdiktan sonra gördüm ki benden çok daha fenalarını çekenler varmış. Artmasın bari diyerekten şimdiden önlem almak istedim.
Benden taşımsı şeyler gelmedi demişsin, öncelikle ismi taş, ben de pek taşa benzetemedim. İkincisi de sen çıkarana kadar kendisi gelmiyormuş genelde :)
DjBlueMaN bunu yazdı31 yaşındayım ve ilk defa böyle bir şey duyuyor ve şuan google den resimlere bakıyorum,gerçekten çok enteresan....
Çok geçmiş olsun umarım en kısa sürede sağlığına kavuşursun.
Not:Bu taşlar yutulduğu zaman idrar yollarını tıkıyor mu ? veya sindirim sistemine zararı oluyor mu ?
Yok hocam ya, adı taş. Yumuşak değişik bişey kendisi. Allah tanışmak zorunda bırakmasın :))
cemnet bunu yazdı
Dolapta duruyor aynı bundan ama iyi gelir mi emin olamadığım için denemediydim, sağolasın.
-
HoLYSeRo bunu yazdı
resimlere baktım fakat normal iltihaplanma gibi benımde her yıl ıkı kez olur en az ama taş felan hiç gelmedi.
İltihapla karıştıran çok oluyormuş zaten. Lakin bu başlı başına ayrı bir oluşum
-
tez zamanda şifa bulursun inşAllah, bu cümle senin içi di.
bende bogaz kurulugunda şikayetçiyim. son 1-2 haftanın içinde gelişti. ;I -
noname bunu yazdıHoLYSeRo bunu yazdı
İltihapla karıştıran çok oluyormuş zaten. Lakin bu başlı başına ayrı bir oluşum
bir daha olursa denicem bakam benim madenden bişiler gelcekmi önümüzdeki kışa artık :D