Bağlı Liste
-
#include <iostream> using namespace std; struct NODE { int data; NODE *next; NODE(int n,NODE *f) : data(n), next(f) { } }; class NodeClass { private: NODE *first; NODE *FindNode(int); public: NodeClass(); ~NodeClass(); void AddNode(int); void DelNode(int); void ShowNode(); void operator += (int); void operator -= (int); }; NodeClass::NodeClass() { first = NULL; } NodeClass::~NodeClass() { delete first; } void NodeClass::AddNode(int dat) { first = new NODE(dat,first); } NODE* NodeClass::FindNode(int n) { NODE *tempa = NULL; NODE *tempb = NULL; NODE *temp = first; if (first->data == n) return first; while (temp != NULL && temp->next != NULL && temp->data != n) { tempa = temp; temp = temp->next; } if (temp->data == n) return tempa; return NULL; } void NodeClass::DelNode(int n) { if (FindNode(n) == NULL) { cout << "Not Found! \n"; } else if (FindNode(n)->data == n) { first = first->next; delete FindNode(n); } else { NODE *tempB = FindNode(n); NODE *tempC = tempB->next; tempB->next = tempB->next->next; delete tempC; } } void NodeClass::operator += (int n) { first = new NODE(n,first); } void NodeClass::operator -= (int n) { DelNode(n); } void NodeClass::ShowNode() { NODE *show = first; while (show != NULL) { cout << show->data << "\n"; show = show->next; } } int main() { NodeClass obj; obj.AddNode(1); obj.AddNode(2); obj.AddNode(3); obj.AddNode(4); obj += 5; obj -= 4; obj.DelNode(5); obj.ShowNode(); cin.get(); return EXIT_SUCCESS; }
Varsa Yanlış/eksik taraflarını söylerseniz iyi olur.(Bağlı liste örneği) -
c++ dan nefret ettiğim kadar başka bir dilden etmem. İşletim sistemleri dersinde linuxda program yazarken çok çektirmiş bana. yok semaphorelar yok mutexler yok forklar yok pipe ler.. Allah belasını versin valla o dilin :) O yüzden c++ ile haşır neşir olanlara ayrı bir saygı duyuyorum :) içimden geldi .. kolay gelsin :)
unbalanced tarafından 06/Ağu/12 04:11 tarihinde düzenlenmiştir -
Çabuk pes etmişsin aga :) Eyvallah.
-
benim çırpınışlarımı görseydin bi de :) hoca gıcıktı o ayrı mesele tabii :) bi ders anlatışı vardı, mesela bi komut gösterecek açardı terminali man pipe yazar oradaki açıklamara göre örnek yapardı yarım saat sürerdi sonra karmaşık bir şey isterdi. hocam öğretmediniz nasıl yapaym :) programcı sensin senin yapman lazım diyip kestirip atardı. 2 satır için 10 saat uğraştığımı bilirim consumer-producer. yok childrenlar şunu yapacak parent bunu yapacak. yok 4 tane filozof sofraya oturmuş da sofrada 3 tane çatal varmış bunlar değişmeli yiyeceklermiş de bunları yaparken bir de memory shared kullan da :D türkiyede her ünivrsitede vermiyorlar bu dersi sanırım. ben y.dışında almıştım. burada sakarya ünivde böyle sanırm, başka yerleri bilmiyorum ama valla hocam çok çektim bu dersten :) ilgilenirim faln diyorsan linuxda programlama ile döküman yollayabilirm :)
-
O zaman geçmiş olsun ne diyelim =) Yolla dökümanı bir inceliyim hem arşivde dursun lazım olar :)
-
tamam hocam.. hem kendi yazdıklarımı hem hocanın kodlarını yollarım ama öğlen :) harici de şimdi onlar.
kolay gelsin
-
Study material for lab:
http://poli.cs.vsb.cz/edu/osy/auth/BeginLinuxProg-eBook.pdf
http://www.cs.cf.ac.uk/Dave/C/
http://poli.cs.vsb.cz/edu/osy/src/archiv-en-2005.tgz
Study theory:
http://poli.cs.vsb.cz/edu/osy/auth/Tanenbaum-OSY-DI.pdf
45 points in lab / 30 points task in comp. labs (or homework) and 15 poinst project.
55 points in exam / writen form, 6-8 questions
Lab D403 at 9:15 or 11:00
Theory wendesday 8:15 at D403.
Best regards, Petr -
Şifre istiyor pol lu linklerde, paylaşım için teşekkürler.
DeadSoul tarafından 06/Ağu/12 22:54 tarihinde düzenlenmiştir -
okul bittği için kaydım silinmiştir giremiyorum yani ben de maalesef. ama kitapların isimleri belli www.avaxhome.ws den bulabilirsin ya da www.filestube.com a bak
-
unbalanced bunu yazdı
c++ dan nefret ettiğim kadar başka bir dilden etmem. İşletim sistemleri dersinde linuxda program yazarken çok çektirmiş bana. yok semaphorelar yok mutexler yok forklar yok pipe ler.. Allah belasını versin valla o dilin :) O yüzden c++ ile haşır neşir olanlara ayrı bir saygı duyuyorum :) içimden geldi .. kolay gelsin :)
Hocam aslında c++ düşmanı olan benim ama gerekince mecbur başa düşüyor ben şuan da D ile ilgilenmekteyim tavsiye ederim harika bir dil
-
Theholiqan bunu yazdıunbalanced bunu yazdı
Hocam aslında c++ düşmanı olan benim ama gerekince mecbur başa düşüyor ben şuan da D ile ilgilenmekteyim tavsiye ederim harika bir dil
evt biliyorum d yi ama uğraşmadım.. ceviz.net de ali çehreli diye biri var. eleman hatırladığım kadarıyla slikon vadisinde çalışıyor/çalışıyordu. bu türkiyede D dili ile ilgili bir konferans verdi. onun bilgilerinden faydalanabilirsin. arkadaş oraya katılmıştı. ismini karıştırmıyorsam.. çevirileri falan da var. kaliteli biri yazılım alanında. okuyorsa yazımı selam olsun :)