Bakkaldan 5 Ykr Para Üstünü Almaya Utananlardan Mısınız?
-
ben bizim bakkala cok bıraktım öle 5-10 ykr derken epey olmuştur ama bi ara bi paket sigarasını almayı düşünüyorum.vermesse keserim alışverişi.para üstünü hep omu yiyecek :))
-
nothing bunu yazdı:
-----------------------------küçüklüğümde yaşadığım bir olayın etkisi olabilir.
ilkokulda okul kantininden bir şeyler aldım. şimdiki zamanın parasıyla 5 10 kuruş paraüstü arttı.ben de filmlerdeki amcalara özenip, "üstü kalsın" dedim adama.adam da bozuldu.kızdı hafiften."ben ne yapayım bu parayı, al "dedi.
şimdi hatırlayınca gülüyorum :D çocukluk işte.
-----------------------------
benim anım daha beter :Dburda bi kırtasiye var adamın tek gözü yok zenginin teki ama.
babam yolladı gaste al die gittim aldm.
50 krs artmıstı almadım.
babam dedi neden almadın dedim yasık adam ameliyat olur :D
babam bi ton fırca atmıstı sora :D
hala gülerim buna :D
-
benim limitim 250bin / 25yeni kuruşa kadar. Ondan fazlalarını alırım. Azlarını almam. ye man :D
-
Arkadaşlar ismi lazım değil ben biyerde fatura tahsil ediyorum. tahsil ettiğimiz faturalar dolar üzüreinden alınıyor, güncel kurdan yani.. bazen öyle oluyorki. 83.03 / 79,82 filan böle rakamlar çıkıyor dolar kuruna göre. ve kasamda olmuyor sözünü ettiğimiz 05 ykr.
cidden öenmli bir konu bu bazen diyor müşteriler eksik vermedin mi diye, çünkü inanın otobüs parasını para üstüne bağlayan insanlarda var.. allah onlarada versin.. bazende ben diyorum işte 10 ykr yok sorun olur mu genelde kalsın kalsın sorun değil diyorlar. ama kasamda varsa bozuk veriyorum illaki.. kul hakkı sonuçta.. Kasiyerleri, veznedarları, bakkallarıda anlayın:) gerçi bakklarda genelde olur bu 05 yekere ama :) onlarda bundan kazanıyorlar. günde 300 kişiye 5 ykr vermese 1,5 ytl yapar. 1,5 ytl içinde 900 ekmek filan satması lazım tahminimce :9
-
o para senin hakkındır sike sike alcaksın :D
-
eğer büyük marketteysem para üstünü bırakırım eğer küçük işletmedeysem alırım :) niye derseniz sonuçta kasiyer gün boyu yoruluyor eğer kasası fazla verirse onu cebine koyuyor diye düşünüyorum 1 ay kasiyerlik yaptım ben öyle yapıyordum :D ama bakkalcı zaten kazanacağını kazanıyor 5 kuruşumu niye hibe edeyim ona :)
-
Tanıdık bir marketse önemli değil derim, ama ilk girdiğim bir marketse kesinlikle alırım. Mavinlerdende kesinlikle alırım, alırım parayı pencereden atarım yine onlara bırakmam.
-
Herkez genellikle aynı marketten alısveris yaptiğina göre belli bir süre sonra samimiyet oluyor ister istemez heleeki bu sizin dükkanınız ise işler daha değişik oluyor da sonucta benim diil babamın bakkal olmasıda benim işime gelmiyor ama bende 5 krsları almıyorum ama sonra gidip sigara alıdığımda Kısa lm içiyorum 3.20 ytl 3 ytl veriyorum geriside benden kestikleri bazen işe yariyor :)
-
hayatta yapmam.. ama bizim burdaki bakkalda yaparım!.. herif 5 kuruş eksik olunca sonra getir unutma haa diyor :S bende inadına para üstünü bekliorm.. :D
-
isterim
bozuk yok derse sen fazla ver 5 ykr derim
alala niye almıyacam alırım 5 ykr ye orda ediyomu bilmem ama burda sakız ediyo:D:D:D