Balderesi Balı
-
ugur0 bunu yazdı:
-----------------------------mhmmdclk66 bunu yazdı:
-----------------------------Alma hocam. Zaten şekerleniyormuş. şekersiz bal olsa zaten adam 4 kavanozu değil 1 kavanozu 100 tlye satardı. bizim burdan alanlar da hiç memnun kalmadı bırak bunları sırf o b*ktan reklam yüzünden bile alınmaz yani.
-----------------------------balın şekerlenmesi normal bişi ztn kaliteli olan ballarda şekerlenir atıp tutmayalım bu konuda..
-----------------------------
hocam bal sekerlenır eyvallah ama nasıl sekerlenır sorun burada... buzdolabına koyarsın sekerlenır oda sıcaklıgına cıkartırsın eskı halıne doner yada sıcak su koyarsın bı kapa sonra balı baska bır kaba koyup sıcak suyun ıcıne oturtursun su temas etmıcek sekılde cozulur kı sekerlenme olayı boyle her gun olan bırsey degıldır 3 ay bekletırsın dolapta hıc yemeden koydugun yerden o zaman sekerlenır harbıden katkısızsa.. bırakalım bu ıslerı babam yapıyor arıcılıgı az bıraz bılıyorum bende soyledıklerınden kendım yapmadım ama adam 30 senedır yapıyor bu ısı bırakalım bu ıslerı yok krıstallenır bılmem ne oda sıcaklıgında krıstallenen baldan supe edıceksın.. hatta etmıceksın dırek bı bokluk vardır zaten dıceksın.. 20lıraya gelıo bu balın kılosu reklamda karakovan balı dıyor dıkkatımı cektı karakovan balı 20 lıra ınsanları gerızekalı yerıne koyuyorlar ve hala daha reklam yasagı gelmıyor asıyorum dogrusu dıcek soz bulamıyorum bunlara goz yumanlara.. ınsan saglıgı ya bu alıcaksın coluguna cocuguna yedıreceksın hıc mı vıcdan yok ya bu kadarmı... neyse bozmıyım daha fazla agzımı tutamıyorum kendımı.. karakovan balı dıye aratırsanız google amcam soyler fıyatını yazık gunah ya.. -
taBaDa bunu yazdı:
-----------------------------ugur0 bunu yazdı:
-----------------------------mhmmdclk66 bunu yazdı:
-----------------------------Alma hocam. Zaten şekerleniyormuş. şekersiz bal olsa zaten adam 4 kavanozu değil 1 kavanozu 100 tlye satardı. bizim burdan alanlar da hiç memnun kalmadı bırak bunları sırf o b*ktan reklam yüzünden bile alınmaz yani.
-----------------------------balın şekerlenmesi normal bişi ztn kaliteli olan ballarda şekerlenir atıp tutmayalım bu konuda..
-----------------------------
hocam bal sekerlenır eyvallah ama nasıl sekerlenır sorun burada... buzdolabına koyarsın sekerlenır oda sıcaklıgına cıkartırsın eskı halıne doner yada sıcak su koyarsın bı kapa sonra balı baska bır kaba koyup sıcak suyun ıcıne oturtursun su temas etmıcek sekılde cozulur kı sekerlenme olayı boyle her gun olan bırsey degıldır 3 ay bekletırsın dolapta hıc yemeden koydugun yerden o zaman sekerlenır harbıden katkısızsa.. bırakalım bu ıslerı babam yapıyor arıcılıgı az bıraz bılıyorum bende soyledıklerınden kendım yapmadım ama adam 30 senedır yapıyor bu ısı bırakalım bu ıslerı yok krıstallenır bılmem ne oda sıcaklıgında krıstallenen baldan supe edıceksın.. hatta etmıceksın dırek bı bokluk vardır zaten dıceksın.. 20lıraya gelıo bu balın kılosu reklamda karakovan balı dıyor dıkkatımı cektı karakovan balı 20 lıra ınsanları gerızekalı yerıne koyuyorlar ve hala daha reklam yasagı gelmıyor asıyorum dogrusu dıcek soz bulamıyorum bunlara goz yumanlara.. ınsan saglıgı ya bu alıcaksın coluguna cocuguna yedıreceksın hıc mı vıcdan yok ya bu kadarmı... neyse bozmıyım daha fazla agzımı tutamıyorum kendımı.. karakovan balı dıye aratırsanız google amcam soyler fıyatını yazık gunah ya..
-----------------------------celallenmene gerek yok bi taraflarımdan uydurmuyorum bizde yapıyoruz bişiler biliyoruz az bucuk söylüyoruz . oda sıcaklıgındada sekerlenir bal katkısız olanlarda bile. bu adamların ballarınıda savunmuyorum ztn 20lirayada bal olmayacagını gayette biliyorum bnm bildigim en ucuz balın kilosu 100lira yani ki gecen seneydi o da yani.neyse selameten
-
Peroksit bunu yazdı:
-----------------------------Hikaye gözümle görcem arıları sonra alırım :D
-----------------------------hocam bu dedeğini ben köydeyken yapmıştım tutturdum arıları görcem diye kıcımdan bi soktu bitanesi :)) dahada arılara yaklaşmıyorum
-
Vallahi hocam onu bunu bilmemde ben buradan alıyorum balı. Oldukçada memnunum. Yılların mağzasıdır. Birçok yerdede vardır...
-
-
Hay a.q. nasıl bi dereymiş bu 7/24 reklamları her yerde burada bile çıktı karşıma,