Balık Avı - Akbük Koyundan Tekne İle
-
Beyler bayramın 4. günü erken saatlerde kalkıp tekne ile balık avına gelmek isteyen varsa irtibata gecebilir. Ben kamuda calısıyorum, bazen arkadaslarla toplanıp bu sekilde tekne ile acılıyoruz, balık ciftlikleri var koyun acığında gidenler bilirler. Her zaman kiraladığımız tekne satılıp yerine 18 metrelik yenisi alınmış, bu durumda daha fazla yerimiz mevcut. Olurda katılmak isteyen olursa şartları sıralıyorum.
Aydın merkezden gece 4'te evden alıyoruz, araç mevcut.
5,5 gibi akbükte olup tekneye biniyoruz. (giderken balık malzemesi satan yerlere uğrayıp yem alıyoruz, mamun vs.)
Tekne ile hareket ettikten sonra ortalama 7'de balık çiftliklerinin yakınında demir atmış oluruz. Dönüş 16.00-17.00 bize bağlı.
Şimdi gelelim masrafa, katılıma göre tekne ücreti değişir. 20-30-40
araç yakıt ve yem ücretide 15-20 tutar.
Biz zaten ortalama 7 kişi falan gidiyoruz bu durumda 60-70 lira masrafımız oluyor. Katılım ne kadar artarsa o kadar masraf düşer. Tekne balıkçılığı yapanlar bilirler ama bilmeyenler için söyleyeyim o bölgede çipura, mercan vb. değerli balıklar bulunur ve 50-60 metreden balığın yukarıya gelişini izlemek bambaşka bir duygudur.
Neyse hadi mesajları bekliyorum unutmayın bayramın 4. Günü.
-
orda olsam sırf ortam için gelirim be :)
-
Balık.avi demicem,bunu yapmamalıyım ama kendimi zor tutuyorum :D ahsfdsg
Şaka bi yana ortam cidden güzel olacaktır,hoş vakit geçirilir..Gelmek isterdim..
-
Valla ortam fena, arkadaşlarım zaten hepsi tanıdık. Ordan yine böyle tekneler açılıyor çiftliklerin yakınlarına, yanliz o teknedekiler birey olarak gittiklerinden kimse kimseyi tanımıyor. Bizim ortam çok daha iyi oluyor yani. Birde balık fazla olduğunda öğle civarları kaptan sağolsun temizler balıkları, tava balık.. Oh miss, çekeriz ziyafeti söylemesi ayıp. İçmek isteyen olursa serbest b.kunu çıkarmadan.
-
Hacı sağlam iş olur, şimdi bende zıpkınımı falan alıp, tekirdağ'a gidiyorum, bakalım müsait olursak dalarız inş caps atarım dalamazsak atamam tabi, suyun bulanıklığına bağlı.
Birazdan nasipse yol alırım 2-3 gün avlanırız artık :D Aydında olsam %80 gelirdim. -
Bu bölgede de öle dalanlar varmış zıpkınla. Tabi ben görmedimde 15 m ye inip sağlam balık çıkarıyorlarmış. Tabi duyum bunlar, malum konu avcılık olunca atan çok oluyor. Ben aynı zamanda profesyonel olarak dalış yapıyorum, yaptığım iş ile bağlantılı. Donanımlı dalışta balık avlarken yakalanırsan, kimliğe el koyuyorlar, bizede yakışmaz zaten. Suyun dışındayken balık tutulası da, suyun altında balıklar; lunaparkta eğlenen çocuklar gibi. Avlayamam yani zıpkınla, kısaca :)
-
burhan808 bunu yazdı:
-----------------------------Bu bölgede de öle dalanlar varmış zıpkınla. Tabi ben görmedimde 15 m ye inip sağlam balık çıkarıyorlarmış. Tabi duyum bunlar, malum konu avcılık olunca atan çok oluyor. Ben aynı zamanda profesyonel olarak dalış yapıyorum, tabi bizimki yaptığımız iş ile bağlantılı. Donanımlı dalışta yakalanırsan zaten kimliğe el koyuyorlar, bizede yakışmaz zaten. Suyun dışındayken balık tutulası da, suyun altında balıklar; lunaparkta eğlenen çocuklar gibi. Avlayamam yani zıpkınla, kısaca :)
-----------------------------
Hacı nasip olursa benimde ilk avım olucak :D Bilmiyorum duruma göre dedim ya :|
Fazla dalamam zaten en fazla 2-3 metre çünkü kaya dibinden çıkarsa çıkar bana açık olursa nefesin gittiği yere kadar bakalım :D Bir kaç talim yapıcaz nasipse :D -
Eğer zıpkınla ilk dalışınsa dikkat et. Zıpkını taşa kayaya denk getirme ilk ve tek atış yaparsın kırık uçlu zıpkınla :)
-
Bu arada beyler şurdan denizin durumuna bakabilirsiniz.
9'una almayı unutmayın tarihi.
http://www.poseidon.hcmr.gr/weather_forecast.php?area_id=gr
-
av demeyin bana :(
-
ah gökova nezaman bunalsam atlar gıderım bırkac gun kalırım. her mevsım kalınabılır.
aydınla bağlarımı kopardım. size iyi avlar hocam .
müdürüme çok selamlar